McGrzywa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Problem najprawdopodobniej tkwi w permissions, ale nie jestem pewien. Kiedy ktokolwiek pisze coś na czacie, jego nick i ranga zamiast wyglądać tak; [Ranga]Nick wyglądają tak: null[Ranga]Nicknull Z jednej i drugiej strony jest jakieś "null", nigdzie nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Permissions mam raczej skonfigurowane dobrze, nie wiem który plugin może to powodować. Moje permissions: groups: HeadAdmin: prefix: '&4[HeadAdmin]&7 ' default: false permissions: - '*' options: rank: '1' Admin: prefix: '&4[Admin]&7' default: false permissions: - '*' - authme.admin.* options: rank: '2' Moderator: prefix: '&e[Moderator]&7 ' default: false permissions: - essentials.gamemode - nopvp.use - essentials.give - essentials.god - essentials.heal - essentials.heal.others - essentials.item - essentials.repair - essentials.time - essentials.time.set - essentials.balance.others - essentials.compass - essentials.list.hidden - essentials.ban - essentials.ban.offline - essentials.clearinventory - essentials.clearinventory.others - essentials.kick - essentials.kill - essentials.kill.force - essentials.mute - essentials.spawn - essentials.tempban - essentials.tempban.offline - essentials.thunder - essentials.unban - essentials.unbanip - essentials.weather - essentials.back - essentials.tp - essentials.tpohere - essentials.teleport.hidden - essentials.warp.* - permissions.build - worldguard.region.info - worldguard.locate - worldguard.region.define - worldguard.region.select.* - worldguard.region.removeowner.* - worldguard.region.addowner.* - worldguard.region.setparent.* - worldedit.selection.* - worldedit.selection.expand - ChestShop.mod - modifyworld.* - essentials.kit - essentials.balance - essentials.balancetop - essentials.pay - essentials.sell - essentials.afk - essentials.rules - essentials.msg - essentials.help - essentials.suicide - essentials.whois - essentials.ping - essentials.spawn - essentials.delhome - essentials.sethome - essentials.home - ChestShop.shop.create - ChestShop.shop.buy - ChestShop.shop.sell - iConomy.list - iConomy.payment - iConomy.rank - iConomy.top - iConomy.user - lwc.protect - iConomyChestShop.shop.create - iConomyChestShop.shop.use - iConomyChestShop.shop.sell - jobs.join.* - jobs.world.world - worldguard.region.info - essentials.tpa - essentials.tpaccept - essentials.tpahere - essentials.tpdeny - essentials.warp - essentials.warp.list - essentials.world - authme.register - authme.login - authme.logout - authme.changepassword - essentials.depth - essentials.getpos - essentials.geoip.show - essentials.help - essentials.helpop - essentials.ignore - essentials.info - essentials.mail - essentials.mail.send - essentials.me - essentials.motd options: rank: '3' inheritance: - Gracz VIP: prefix: '&e[VIP]&7 ' default: false permissions: - essentials.item - essentials.gamemode - nopvp.use - essentials.kit - essentials.balance - essentials.balancetop - essentials.pay - essentials.sell - essentials.afk - essentials.rules - essentials.msg - essentials.help - essentials.suicide - essentials.whois - essentials.ping - essentials.spawn - essentials.delhome - essentials.sethome - essentials.home - ChestShop.shop.create - ChestShop.shop.buy - ChestShop.shop.sell - iConomy.list - iConomy.payment - iConomy.rank - iConomy.top - iConomy.user - lwc.protect - iConomyChestShop.shop.create - iConomyChestShop.shop.use - iConomyChestShop.shop.sell - jobs.join.* - jobs.world.world - worldguard.region.info - essentials.tpa - essentials.tpaccept - essentials.tpahere - essentials.tpdeny - essentials.warp - essentials.warp.list - essentials.world - authme.register - authme.login - authme.logout - authme.changepassword - essentials.depth - essentials.getpos - essentials.geoip.show - essentials.help - essentials.helpop - essentials.ignore - essentials.info - essentials.mail - essentials.mail.send - essentials.me - essentials.motd options: rank: '4' inheritance: - Gracz Budowniczy: prefix: '&3[budowniczy]&7 ' default: false permissions: - essentials.item - essentials.kit - essentials.balance - essentials.balancetop - essentials.pay - essentials.sell - essentials.afk - essentials.rules - essentials.msg - essentials.help - essentials.suicide - essentials.whois - essentials.ping - essentials.spawn - essentials.delhome - essentials.sethome - essentials.home - ChestShop.shop.create - ChestShop.shop.buy - ChestShop.shop.sell - iConomy.list - iConomy.payment - iConomy.rank - iConomy.top - iConomy.user - lwc.protect - iConomyChestShop.shop.create - iConomyChestShop.shop.use - iConomyChestShop.shop.sell - jobs.join.* - jobs.world.world - worldguard.region.info - essentials.tpa - essentials.tpaccept - essentials.tpahere - essentials.tpdeny - essentials.warp - essentials.warp.list - essentials.world - authme.register - authme.login - authme.logout - authme.changepassword - essentials.depth - essentials.getpos - essentials.geoip.show - essentials.help - essentials.helpop - essentials.ignore - essentials.info - essentials.mail - essentials.mail.send - essentials.me - essentials.motd - essentials.gamemode - essentials.give options: rank: '4' inheritance: - Gracz Gracz: prefix: '&e[Gracz]&7 ' default: true permissions: - essentials.item - essentials.kit.tools - essentials.kit.* - nopvp.use.world.world - nopvp.use - essentials.kit - essentials.balance - essentials.balancetop - essentials.pay - essentials.sell - essentials.afk - essentials.rules - essentials.msg - essentials.help - essentials.suicide - essentials.whois - essentials.ping - essentials.spawn - essentials.delhome - essentials.sethome - essentials.home - ChestShop.shop.create - ChestShop.shop.buy - ChestShop.shop.sell - iConomy.list - iConomy.payment - iConomy.rank - iConomy.top - iConomy.user - lwc.protect - iConomyChestShop.shop.create - iConomyChestShop.shop.use - iConomyChestShop.shop.sell - jobs.join.* - jobs.world.world - worldguard.region.info - essentials.tpa - essentials.tpaccept - essentials.tpahere - essentials.tpdeny - essentials.warp - essentials.warp.list - essentials.world - authme.player.* - essentials.depth - essentials.getpos - essentials.geoip.show - essentials.help - essentials.helpop - essentials.ignore - essentials.info - essentials.mail - essentials.mail.send - essentials.me - essentials.motd options: rank: '5' users: McGrzywa: group: - HeadAdmin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosnax1 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jakiego pluginu używasz do wyświetlania rang? Najlepszy jest esistant czy jakoś tak. A pyzatym nie widzę przypisanych automatycznie rang jakie permisons? Zwykłe ex lub inne a moze groupmanager? Jezeli ten ostatnie musisz o nim wiedzieć że używa on osobnej konfiguracji permission do każdego ze światów. Jeżeli to ni pomogło wyślij mi pw a ja ci podam permission swoje. Dam pomysł na: plugin typu mini-game (1) Chętny? pisz na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninja_pl Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 wgraj nalepiej: nchat, chatmanager i colorme polecam z paczki by outi 1.2.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosnax1 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 closed rozwiązałem Dam pomysł na: plugin typu mini-game (1) Chętny? pisz na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes1298 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 tutaj masz wyszystko skonfigurowane http://www.mpcforum.pl/topic/610278-dl-pliki-serwerowe-by-kempes1298-125/#entry4385880 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGrzywa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Żaden z Was mi nie pomógł. Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FalconNine Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Mam dokladnie taki sam problem.Wczoraj normalnie na czacie mi wyświetlało tak jak powinno po usunieciu jakiegoś pluginu(nie pamiętam jakiego) wystąpił u mnie ten sam problem.Jeśli ktoś rozwiązał ten problem proszę o szybką odpowiedź z góry dziekuję. ;]Posiadam plugin chatmanager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FalconNine Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Mam dokladnie taki sam problem.Wczoraj normalnie na czacie mi wyświetlało tak jak powinno po usunieciu jakiegoś pluginu(nie pamiętam jakiego) wystąpił u mnie ten sam problem.Jeśli ktoś rozwiązał ten problem proszę o szybką odpowiedź z góry dziekuję. ;]Posiadam plugin chatmanager. Znalazłem rozwiązanie tego problemu.Spróbuj wkleić ten oto config: enable: true message-format: "[%prefix&f]%player: %suffix%message" global-message-format: <%prefix%player%suffix> &e%message ranged-mode: false chat-range: 100.0 U mnie to pomogło nie wiem jak bedzie u ciebie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.