Skocz do zawartości

[TuT] GangPlank - Postrach Siedmiu Mórz!

Jottex.

Rekomendowane odpowiedzi

Uwaga! Jest to mój pierwszy poradnik do League of Legends, dlatego też proszę nie bądźcie surowi. Jeżeli Wam się spodoba powstanie ich nieco więcej, nie jestem w tym doskonały, ale wszystkiego trzeba kiedyś spróbować. Krytykę przyjmę na klatę, aby w innych buildach poprawić obecne błędy.

1. Historia postaci, krótki opis:

Gangplank jest synem przerażającego kapitana piratów Vincenta Mrocznego - najbogatszego i najgroźniejszego pirata na Blue Fame Island. Ktoś mógłby pomyśleć, że życie w luksusach rozpuści chłopca. Nic bardziej mylnego. Dorastanie w Bilgewater nie należy do łatwych i przyjemnych. Piraci nie słyną raczej ze współczucia, a następne pokolenie nie różnie się bardzo od poprzedniego. Vincent chciał, by jego syn wyrósł na silnego i odważnego mężczyznę, więc był dla niego wyjątkowo surowy. Już jako dziecko Gangplank był niesłychanie złośliwy, a plotki głoszą, że spał z otwartymi oczami. Dorastający młodzieniec szybko został najbardziej okrutnym i przerażającym piratem w Bilgewater, a jego ojciec nigdy nie czuł się tak dumny z synka, jak podczas jego osiemnastych urodzin. Tego dnia, Gangplank dźgnął swego ojca nożem w plecy i przejął statek Dead Pool.

Valoran jest jednak miejscem niebezpiecznym dla piratów. Gangplank doskonale wiedział, że zło czyha tuż za rogiem. Przystań piratów znana jako Bilgewater wkrótce upadnie w następstwie polityki Valoran i Institute of War. Nadeszła kolej na Bilgewater, by wydelegowali do League of Legends reprezentującego ich bohatera. A kto będzie lepszy niż najstraszniejszy pirat? Gangplank ma już wystarczająco dużo siły i poparcia, żeby przyjąć tytuł Króla Piratów. On sam woli jednak zaczekać na właściwy moment i przed powrotem do domu chce zyskać sławę jako bohater.

'Ahoj, żagle w górę, wróg na dno. Albo przynajmniej zastrzelcie go, gdy stoi tyłem i zabierzcie jego łupy.

2. Wstępne statystyki:

Obrażenia - 54

Zdrowie - 495

Mana - 215

Prędkość ruchu - 320

Pancerz - 16.5

Blokowanie zaklęć - 30

Reg. zdrowia - 0.85

Reg. many - 1.3

3. Umiejętności:

08660673201946399982.png91144008225029232374.png83676775758440940958.png17351472131191705938.png98288295033251470133.png

(Wszystkie specjalizacje opisane są kolejno względem obrazka)

Umiejętność pasywna (Ostrze Ociekające Grogiem) - Ataki Gangplanka zatruwają cel, zadając obrażenia magiczne co sekundę oraz zmniejszają prędkość poruszania się. Efekt trwa 3 sekundy i kumuluje się do 3 razy.

Paktujemy? - Gangplank celuje i strzela do przeciwnika z pistoletu. Jeśli go zabije, zyskuje dodatkowe złoto.

Gangplank strzela w wybraną jednostkę, zadając jej 20/45/70/95/120 (+ ) pkt. obrażeń fizycznych. Gangplank otrzymuje 4/5/6/7/8 szt. dodatkowego złota, jeśli zabije cel za pomocą tej umiejętności. Można w ten sposób zadać trafienie krytyczne, a strzał nakłada też efekty przy trafieniu.

Usuń Szkorbut - Zjada sporą dawkę owoców cytrusowych, co usuwa z niego efekty kontroli tłumu oraz leczy go.

Zjada dużo owoców cytrusowych, co usuwa z niego efekty kontroli tłumu oraz przywraca mu 80/150/220/290/360 (+1) pkt. zdrowia.

Podnieś Morale - Gangplank wystrzeliwuje w powietrze pocisk, zwiększając prędkość ruchu i obrażenia od ataku zadawane przez sojuszniczych bohaterów.

Biernie: Gangplank zyskuje 8/10/12/14/16 obrażeń od ataku i 3/4/5/6/7% prędkości ruchu.

Użycie: Gangplank strzela na wiwat, tracąc bierną premię, ale zyskując 12/19/26/33/40 pkt. obrażeń od ataku oraz 8/11/14/17/20% prędkości ruchu, pobliscy sojuszniczy bohaterowie zaś otrzymują połowę tego. Efekt trwa 7 sekund.

Kanonada - Gangplank rozkazuje swojemu okrętowi ostrzeliwać obszar przez 6 sekund, spowalniając przeciwników i zadając obrażenia losowym celom na tym terenie.

Wysyła sygnał do okrętu Gangplanka, który przez 7 sekund ostrzeliwuje dany teren, spowalniając przez ten czas przeciwników o 25%. Kule armatnie spadają na obszar, a każda z nich zadaje 75/120/165 (+0.2) pkt. obrażeń magicznych.

4. Zaklęcia:

43538440841923555527.png43507952621223213218.png

Flash oraz Smite. Przypominam, że build robiony jest tylko dla GangPlanka który zamierza udać się na jungle dlatego też, zanim napiszecie coś głupiego, przeczytajcie temat. Dlaczego te zaklęcia? To proste, niektórzy junglerzy innego teamu mogą robić tak zwaną Counter Jungle, bądź możemy być celem ataku. Dodatkowo jeżeli wrogowie robią inwazje, najważniejsze jest postarać zachować się blue buffa oraz nie oddać First Blooda, dlatego też Flash często przyda nam się do ucieczki. Co do smite, jest on konieczny do jungli przy GangPlanku - to raczej oczywiste.

5. Build:

55644838282061458262.png40694830821506363950.png28149221374622034680.png25638029699763490804.png80030400940000345714.png19561027434635715417.png72301658907406903088.png

(Panthom Dancera kupujemy sprzedając wcześniej Latarnie Wriggla)

6. Jungla i rady:

Więc oto kolejność mojej jungli:

1. Blue Buff - od razu po nim udajemy się na gank na pobliskiego lane. (Chyba, że nie ma odpowiednich warunków)

2. Pieski

3. Widma

4. Golemy - po nich udajemy się na pobliski lane, jeśli nie ma warunków wracamy na spawn i kupujemy szmatławce (butki).

5. Red

Oto odpowiednia kolejność, oczywiście nie zawsze róbcie tak jak ja napisałem, starajcie dostosować się do gry.

Rady:

- Kiedy gankujesz, chwilę przed wybiegnięciem użyj E, dając sojusznikom dodatkową prędkość. Rzucając ulti staraj się zatarasować jak najwięcej drogi ucieczki wrogom.

- W razie gdy zostaniesz zestunowany użyj W, aby zniwelować blokadę.

Więcej rad dodam jutro z rana, na razie idę uczyć się HTML i CSS - pozdrawiam. To samo tyczy się run i ustawieniu masterek.

98763533515051689628.png

Nic ciekawego , podany opis skilli , champa (dostępne w grze) , nie wspomne juz o jungle route ktore i tak kazdy zna i dostosowuje je do swojego stylu wiec podawanie go tutaj jest bezsensem. JA się niczego nowego/ciekawego się nie dowiedzialem. I ten opis skilli PO POLSKU.. pozostawie to bez komentaza.

Pozdrawiam

// jezeli chcesz robic jakies tuty/guide to wzoruj sie na TSM'owych , to wyjdzie najlepiej tobie i osoba kozystajacym z nich , a nie jakies "mobafire"..

Nick: Pow3r / pain

Moim jakze skromnym zdaniem ,nie ma sensu pisac takich "poradnikow" poniewaz sa juz te najlepsze co mialy byc , zostaly napisane a powielac w nieskonczonosc to nie zbyt dobra opcja.Chyba ze opiszesz calego champa a nie tylko 1 sciezke gry , ja np. wole GP budowac pod mocne crity z parleya,coraz mniej ludzi to stosuje ale imo z tego gp byl niegdys znany.Mnie sie tak podoba wiec tak sobie pogrywam , jesli juz.

Poszperaj na stronie TSMu i wygarnij najlepsze guidy , przetlumacz ale nie dubluj jesli sa juz.To chyba bedzie najlepsza opcja.

Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow i literowki.

// sam "tut" calkiem estetyczny, musze przyznac ;)

Nick: Pow3r / pain

Dodaj itemy opcjonalne ,bo jak ktoś by miał jechać takim samym identycznym buildem przez wszystkie gry to daleko nie zajdzie.Trochę mało survi masz w tym buildzie dobrze by było dodać tam banshe lub FoN ,bo zdecydowanie za mało resów na tym buildzie.Tak to nie jest źle ,lecz ja osobiście wole na nim merce lub nawet tabi.

• 2 tygodnie później...

1. Kto nie ogarnia gankplanka ten niech w to nie gra

2. Pokaż mi kto robi gankplanka pod full kryt

3. Średnie itemy

Otóż Ty tylko próbujesz mnie schejcić w każdym nadarzającym się temacie, bachorze. Pograj w League of Legends a dowiesz się jaka część populacji składa GP pod full crit'a, średnie itemy? - leć złóż lepsze, a poza tym GP to postać do wytrenowania, na pewno i Ty za pierwszą grą nie grałeś nim tak bajecznie jak chociażby podstawowym masterem. Idź do przedszkola, a nie mi tu dupe obrabiacz.

98763533515051689628.png

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [TuT] GangPlank   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...