PigmejQ Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tak jak w temacie. A do tego jak ich rozwijać ?? oraz Czy dobrze się gra magami walczącymi wręcz ?? @EDIT A i czy dobre są te postacie co od dziś są w wyprzedaży ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uwotm9. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tank to 'czołg' Czyli jego zadaniem jest mieć max. armoru, m. resistu i HP, aby wytankować cały TF. Mało jest takich champów, ale np. Gragas nadrabia to dużym range beczek. he? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsGrad Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tak tankami warto grać, ale trzeba umieć nimi grać. Co mam na myśli mówiąć "trzeba umieć nimi grać"? Mam na myśli, że team fighty to my się pierwsi wpychamy (i jak mamy możliwość to wpychamy ich do naszego teamu [np alistar/janna]). Nie zapominajmy, że nie mamy ksić, bo jesteśmy tankiem, a nie carry, ale jeśli się zdarzy to nic się nie stanie . Magami co mają atak wręcz nie opłaca się zbytnio grać (chyba chodzi Ci o Kassadina, bo innego walczącego wręcz nie mogę sobię przypomnieć). Magowie powinni być na dystans, bo jak się ich nie wyfarmi, to później dużego dmg nie robią ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottex. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Garen, Rammus, Volibear - gram nimi, są jednym słowem zajebiści. Graj tankami, bo łatwo się nimi nafeedować, Ty nie feedujesz i robisz coś dodatkowego dla drużyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damomo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Właśnie Ci walczący "wręcz" magowie są jednymi z najlepszych. Fizz - kolosalny dmg w zaledwie 2-3 sekundy. Kassadin - Silence + aoe dmg Gragas - dmg + range (w sumie gragas ad też jest dobry, do trollowania) Gragas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottex. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zapomniałem dopisać. Fajnie jak zrobisz dobrego tanka pod bardziej off-tanka. Masz wtedy DMG, HP, Pancerz, Magic Resisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsGrad Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 @up tylko nie każdy tank może być offtankiem, bo żadnego killa nie zdobędzie. Jeśli chcesz offtanka to wypróbuj sobie Jarvan IV za 4.800 lub z tańszych Wawricka 1.350. WW super postać, świetna do jungli jak i do PvP - passyw, od 3 ataku w ten sam cel, leczy naszego WW. WW jest świetną postacią na off tanka, bo z nikąd ma dużo dmg i jest wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymo99 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Właśnie Ci walczący "wręcz" magowie są jednymi z najlepszych. Fizz - kolosalny dmg w zaledwie 2-3 sekundy. Kassadin - Silence + aoe dmg Gragas - dmg + range (w sumie gragas ad też jest dobry, do trollowania) Gragas Zapomniałeś dodać katariny i akalki, kata jak się wyfarmi to mega kosa w late, a akali ładnie papiery zmiata do śmietnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damomo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Akali - tak, zgadzam się. Katarina - zdecydowanie nie. Useless champ, dostanie wpierdol w early i w late jej nie ma. # Jak to ktoś kiedyś ładnie napisał, kata jest po prostu bardzo sytuacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArhiX Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Postacie, którym większość umiejętności skalują się z AP i najwięcej DMG walą z właśnie tych skilli można nazwać magami (choć w domyśle bo tak naprawdę nimi nie są) tak więc z tych nie wymienionych: Mordekaiser, Cho'Gath, Alistar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymo99 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Akali - tak, zgadzam się. Katarina - zdecydowanie nie. Useless champ, dostanie wpierdol w early i w late jej nie ma. # Jak to ktoś kiedyś ładnie napisał, kata jest po prostu bardzo sytuacyjna. Czy ktoś mi kiedyś poda sensowny argument, czemu niby kata jest useless? Looknijcie se na lolstatisticks.com, jasno jest wykazane, że katą jest największa średnia killi na mecz. Lecz racja, sytuacyjna jest, bo jak mają 2+ picki, co mogą łatwo przerwać ulta to nie pickac. Ale ja w niej widze wiele plusów: mobilna, brak many, ładny sustain, łatwo walnąć pente, jak ktoś nie przerwie ulti to tf wygrany, może ścisnąc 3v1 na samym spell vampie, kolosalny dmg, świetny harass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalach333 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Gra tankiem jest ciekawa ja wczoraj zagralem lee sinem pod tanka i wyszlo ze latwiej sie nafeedowalem, wbijalem w tf i blokowalem szans nie mieli:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damomo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Czy ktoś mi kiedyś poda sensowny argument, czemu niby kata jest useless? Looknijcie se na lolstatisticks.com, jasno jest wykazane, że katą jest największa średnia killi na mecz. Lecz racja, sytuacyjna jest, bo jak mają 2+ picki, co mogą łatwo przerwać ulta to nie pickac. Ale ja w niej widze wiele plusów: mobilna, brak many, ładny sustain, łatwo walnąć pente, jak ktoś nie przerwie ulti to tf wygrany, może ścisnąc 3v1 na samym spell vampie, kolosalny dmg, świetny harass A zdarzyła Ci się kiedyś rozgrywka rankingowa, w której nikt nie miał stuna/podrzutu bądź silenca ? Bo mi nie. Dlatego uważam, że kata jest useless, jej ulti jest łatwo przerwać, tym bardziej skoro mówicie o niej jak o magu - na midzie może jedynie się schować przed innymi casterami. Jedyne z czym się zgodzę, to że z pomocą junglera prawie zawsze katarina zgarnie killa, natomiast bez już jest kiepsko. Mid zazwyczaj ma silence/snare/stun lub coś podobnego, prawda ? Naprawdę, katarina w teamfight'cie to nic innego jak mały robak do zdeptania. każdy użyje choćby 1 skilla i padnie - kto wtedy zrobi dmg jak nie kata ? No widzisz, tu zaczynają się schodki. Sytuacyjna - z tym mi się kojarzy czekanie na odpowiedni moment, aż wróg wykorzysta przynajmniej połowę swoich stunów i innych wrogości na ulti katy, wtedy wbijamy i spokojnie robimy jakiś tam dmg. Niestety większość userów, którzy o niej się wypowiadają nie mają zielonego pojęcia co robić przed i w trakcie teamfight'u. Nigdy nie pickowałem katariny na mida i nigdy nie będę. Dla mnie jest to bardzo dobry dmg dealer, a za razem najbardziej nieprzydatny champion w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GunzAlex Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dzisiejsze czasy lola to kazdy melee dps to tank dzieki warmog/atma :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GutenMorgen Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Champa na full armor/hp/mres nie opłaca się robić, bo w team fightach nie będzie zadawał dmg a i tak nie będą go focusować prawda ? dlatego najlepiej kupić atmoga malloga wits end ogólnie itemki które dają nam defa/hp jak i dmg oczywiście można (a nawet czasami trzeba) kupić fona lub thornmaila jeżeli aż tak nafeedowany jest przeciwnik @down Oczywiste jest to, jeżeli oni focusują tanka (czyli ciebie) to przegrywają ;d Czyli po prostu trafiasz na idiotycznych przeciwników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovlor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Chyba w ogóle nie masz pojęcia o tej grze. Ja grając malphem wręcz przyciągam na siebie ataki ad carry i ap carry, a jeżeli pickne shena to już surrender w 20 min mają . Według mnie tank zawsze jest potrzebny, no może że grasz na najgorszym serwerze (nodric). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AfffOmg Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Właśnie Ci walczący "wręcz" magowie są jednymi z najlepszych. Fizz - kolosalny dmg w zaledwie 2-3 sekundy. Kassadin - Silence + aoe dmg Gragas - dmg + range (w sumie gragas ad też jest dobry, do trollowania) Gragas Gragas budowany pod tanka wymiata w jungli, świetna opcja na 1st picka na rankedach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jowe. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tank to bardzo opłacalna postać dla teamu jak i dla ciebie. Jeśli dobrze dobierzesz build będziesz mógł jechać sole cały team. By @Jowe.Postwriter | Gold Member Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymo99 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 A zdarzyła Ci się kiedyś rozgrywka rankingowa, w której nikt nie miał stuna/podrzutu bądź silenca ? Bo mi nie. Dlatego uważam, że kata jest useless, jej ulti jest łatwo przerwać, tym bardziej skoro mówicie o niej jak o magu - na midzie może jedynie się schować przed innymi casterami. Jedyne z czym się zgodzę, to że z pomocą junglera prawie zawsze katarina zgarnie killa, natomiast bez już jest kiepsko. Mid zazwyczaj ma silence/snare/stun lub coś podobnego, prawda ? Naprawdę, katarina w teamfight'cie to nic innego jak mały robak do zdeptania. każdy użyje choćby 1 skilla i padnie - kto wtedy zrobi dmg jak nie kata ? No widzisz, tu zaczynają się schodki. Sytuacyjna - z tym mi się kojarzy czekanie na odpowiedni moment, aż wróg wykorzysta przynajmniej połowę swoich stunów i innych wrogości na ulti katy, wtedy wbijamy i spokojnie robimy jakiś tam dmg. Niestety większość userów, którzy o niej się wypowiadają nie mają zielonego pojęcia co robić przed i w trakcie teamfight'u. Nigdy nie pickowałem katariny na mida i nigdy nie będę. Dla mnie jest to bardzo dobry dmg dealer, a za razem najbardziej nieprzydatny champion w grze. Ok, uważaj se jak chcesz, ja tam czesto pickam kate na rankach, w tfie ich supp zagapi sie ze stunem i cały team wyrżniety. A jak mamy morgane to w ogóle masakra. Ja lubie kate, ty widać nie, a nikt nie zmusza cie do grania nią Ps evelynn to najbardziej useless champ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raqs Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dosyć dobrym tankiem jest Garen, lecz musisz go dobrze rozbudować. Zwłaszcza na początku. Ja w 45 minucie meczu miałem nim 6 plemiennych zbroi. (8k hp). Cześć, zagraj ze mną w League Of Legends już teraz! Link do rejestracji oraz pobrania gry: signup.leagueoflegends.com/?ref=4f97a92eda2e2239679944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNex2k Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 @UP Od kiedy tank to ma same warmogi żeby mieć jak najwięcej hp ? :P Tankowi co prawda trochę hp potrzeba, ale musi mieć też coś pod armor lub mr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymo99 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 przecie więcej wytrzyma tank co ma po 250reistów niż tank po ~50resow z 8k hp, bo załóżmy jemu karthus walnie z bomby 700(12 bomb i dedamy) a temu z resami troche ponad 200 wiec mając troche ponad 3khp wytrzymamy spokojnie 15bomb. Najpierw resisty, potem hp o tym wiele graczy zapomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ofc. magowie ad carry są dobrzy np. kennen(dobry stun), lulu(na 18 masz dmg+ jak 2 twist end), ezreal(niby mag ale większość gra ad),ahri(calusek, ulti dobre jak ktoś zaczyna uciekać),lux(klatka dmg z pasywa = ostrny wpierdol) w sumie to każdym magiem można grać ad, lecz najlepiej jak ma dobrą pasywe, jakiegoś stuna czy coś, annie kiedyś dobra była(stun na q + dmg z e), ale range zmiejszyli, to samo morgana :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio897 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 buduj tanka pod warmoga itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.