rafix2222 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam. Dzisiaj dostałem nowego kompa. Gdy zainstalowałem Windowsa 7 włączyłem sobie filmik na youtube. Wszystko było OK. Gdy zainstalowałem sterowniki do mojej grafiki wszystko się zwaliło. Gdy włączam filmik na youtube ekran "mrugnie" 3 razy i wyświetla się komunikat; "Sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność." Filmik robi się zielony. Gra podobnie reaguje. Gdy ją włączę i gram, to po jakimś czasie komp zacina się. Tylko reset pomaga. Podejrzewam, że jest to też spowodowane tymi sterownikami. Proszę o pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 albo uszkodzoną kartą If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix2222 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 @UP Gdyby karta była uszkodzona to by nawet nie było obrazu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 a skąd wiesz że akurat tak się objawiają uszkodzenia kart graficznych? nie znasz się na sprzęcie ustakach , stwierdzasz ze to sterowniki to się nimi zajmuj jak to według ciebie takie uszkodzenie to może być wszystko, łącznie z uszkodzoną płytą, przegrzaniem się karty albo pamięcią nawet a nie właśnie sterowniki If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix2222 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Poradziłem sobie już z tym zielonym ekranem... Wszystko jest git, oprócz tego, że komputer się sam zacina. Zostawiłem ściaganie się BFa na noc, rano przychodzę i komp zacięty. Podobnie jest z grami. Gdy gram dostaje małe i krótkie lagi, a po 5-10 min. gry zacina mi całego kompa. Nie reaguje na nic. Nawet przy zwykłym klikaniu myszką się zacina. W czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix151 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Temperatury? Może jest mu za gorąco. Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę: PC: CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2 MOBO: MSI Z170A-G43 Plus RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15 GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz AUDIO: AIM SC808 SSD: Goodram Iridium Pro 240GB HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2 OS: Windows 10 Pro 64bit PERYFERIA: Monitor: Eizo EV2450 Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1 Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90 Podkładka: A4Tech Bloody B-081 Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400 Drukarka: Brother MFC-7460DN Kamerka: Logitech C270 LAPTOP: Model: Lenovo ThinkPad X230 CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz GPU: Intel HD4000 RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz SSD: Samsung PM830 128GB SCREEN: 1366x768 IPS, matowy 3G: Ericsson H5321 gw BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix2222 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nie sądzę, że temperatura jest za wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanZagłady Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Komputer zakupiony na Allegro ? Powodów może być wiele. Jeśli masz gwarancje na części to otwórz obudowę i podociskaj kabelki. Jeszcze zobacz czy wszystko wygląda w porządku. Rozumiem, że każda część w twoim komputerze jest markowa tak ? Nie masz żadnych NONAME ? Jeszcze wiele pytań bym zadał, ale nawet łaskawie nie podałeś pełnej specyfikacji, skąd zakupiłeś itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jowe. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Możliwe że źle zainstalowałeś stery, może tylko odinstalowało stery nowych nie zainstalowało. Zreinstaluj je By @Jowe.Postwriter | Gold Member Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix2222 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 @UP Odrazu jak wgrałem Windowsa 7 to były wgrane stery. Ściągnąłem tylko stery do chipsetu i do grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jowe. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 To po prostu spróbuj zainstalować je jeszcze raz By @Jowe.Postwriter | Gold Member Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix2222 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Właśnie... Czytałem, że sterowniki do chipsetu i do grafy mają być instalowane po KOLEI! Tylko w jakiej kolejności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 niema znaczenia przy w7, system sam dobrał, zainstalował czasem nie ma nawet potrzeby instalować firmowych nvidii bo są w systemie aktualne coś masz uszkodzone i jak pisałem niekoniecznie to musi być grafika stawiam na pamięci w grafice albo prawie pewne że pamięci RAM If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.