Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Zwichniety Nadgarstek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak bd się streszczał 2 tygodnie temu zaliczyłem glebe. Poleciałem na lewy nadgarstek i chyba mi coś przeskoczyło. Pojechałem na pogotowie powiedzieli że nic mi niebędzie. Następnego dnia poszłem do szanownego pana chirurga który stwierdził że mam zwichnięty nadgarstek. Kazał mi trzymać tydzień w usztywnieniu. Mineły 2 tygodni a za dużej poprawy niema ;/. Nadal niemoge w pełni ruszać nadgarstkiem ;(. Sparuje go różnymi żelami typu altacet. Nosze taką specjalną opaske usztywniającom. I teraz mam kilka pytań:

• Ile czasu potrwa jeszcze moja kontuzja ???
  • Czy będę w stanie zagrać na zawodach 10 maja (Koszykówka)
  • Czy polecacie jakieś sposoby na szybszy powrót do zdrowia ???

Za sensowane odpowiedzi Like

Pozdrawiam

Jeba** Polska okazało się że nie mam zwichniętego nadgarstka tylko złamaną ręke w zupełnie innym miejscu ... :( I teraz mam gips za łokieć i po palce i gówno moge zrobić ... :( Dobrze że chociaż jest lekki. 2 tygodnie leczyłem nadgarstek który nie był chory. Teraz gips potem rechablitacja. \

Sory za ort ale mósze pisać 1 ręką.

Pozdrawiam wszystkich którzy starali się pomóc.

Opublikowano

Ręke musisz rozruszać, a nie trzymać cały czas sztywno.

Poczekaj jeszcze z 3 dni i jak będzie nadal boleć znów do chirurga.

Kontuzja? Max tydzień

Zawody? Nieee, odpuść sobie. Bo jeszcze pogorszysz sprawę.

Szybciej? Ruszaj lekko ręką.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Skręciłem kostkę, a na następny dzień grałem na zawodach w kosza, polecam ten styl życia.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

SsKoRpIoN

Ta ręka nie jest cał czas w usztywnieniu. Nosze ją w takiej specjalnej opasce która nieblokuje przepływu krwi. Co do ruszania to o jaki ruch nadgarsta ci chodzi? :) Masz lika. A co do zawodów czy mam jeszcze jakieś szanse na zagranie ??? Są to dość ważne zawody dla mnie ;( Długo na nie pracowałem. A up kostka a nadgarstek to co innego ;/ Nadgarstek do koszykówki jets niezbędny a ja niemoge nim w pełni obracać :( A jeszcze SsKoRpIoN co do chirurga to on raczej nic nie powie ;/

Opublikowano

To dobrz, że nie masz ciągle usztywnionego. W tym meczu możesz grać, ale pewnie będziesz ,,lamić" czyli slabo grać. Nadgarstek a koszykówka. I do tego będziesz porykać się z bólem. Chyba, ze przestanie boleć, nie będziesz czuł bólu przy podnoszeniu, np plecaka z książkami.

A jak ruszać? Poruszasz dłonią w różne kierunki, wokoło, itp..

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

SsKoRpIoN

Ta ręka nie jest cał czas w usztywnieniu. Nosze ją w takiej specjalnej opasce która nieblokuje przepływu krwi. Co do ruszania to o jaki ruch nadgarsta ci chodzi? :) Masz lika. A co do zawodów czy mam jeszcze jakieś szanse na zagranie ??? Są to dość ważne zawody dla mnie ;( Długo na nie pracowałem. A up kostka a nadgarstek to co innego ;/ Nadgarstek do koszykówki jets niezbędny a ja niemoge nim w pełni obracać :( A jeszcze SsKoRpIoN co do chirurga to on raczej nic nie powie ;/

No, masz rację, kostka nie jest zupełnie potrzebna do gry w kosza.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie przesadzajcie. Skoro ma jeszcze 2 tygodnie to mysle, że jak zacznie trenować 2-3 dni przed to wróci do dawnej formy. Ja miałem zerwany staw skokowy, bo również gram w kosza i siatkę to dopiero była męczarnia. 4 tygodnie nic nie mogłem robić, a teraz normalnie muszę najpierw solidnie rozgrzać tę kostkę i jest git. Co do nadgarstka to wcale nie musisz trzymać go cały czas w tej opasce. Spróbuj poruszać palcami i zobacz kiedy boli. Nie ma sposobów na szybszą regenerację, ale jeśli za 2 tygodnie będziesz czuł dalej ten ból to koniecznie iść do chirurga, bo naprawde mogło coś się stać np. z koścmi. Jednak, że myśle, iż dasz radę wystartować w rywalizacji w kosza > powiedz na jakiej pozycji grasz i co to za turniej. Bo jak jesteś np. centrem to raczej nie będziesz miał problemów ze zbieraniem piłki albo z rzutami z półdystansu. Jednak jak jesteś np. rozgrywającym to przeje*bane i wtedy odpuść sobie na pewno, bo musiałbyś dużo trenować by wrócic do dawnej formy.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Gorzej jak przez jakiś updatek, popchnięcie uszkodzisz sobie mocniej rękę... Ja bym nie ryzykował.

Jeszcze dodatkowo to koszykówka gdzie musisz przez jakiś czar kozłować piłę i rzucać...

Lepiej jak byś w nożną grał, jak ja ;D

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Na prawdę odradzam granie później, kumpel tak zrobił. Graliśmy w nogę i coś mu w prawym nadgarstku się stało ,ok bolało go chyba z tydz, smarował tym dziadostwem i mu pomogło.

Później pojechał na zawody w ręczną, dosłownie 1 strzał i jeb ;/

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Jak jesteś prawolęczny to lewą ręką operujesz przez jakieś 20% swojej gry , co jest niczym po rozgrzaniu

Będzie przechodzić , ale ruszaj tą ręką jak najwięcej ruszaj . Powolne i długie , ale często .

Nic Ci nie będzie :)

Opublikowano

Jest na to sposób. zabawa czyli rozruszanie nadgarstka tak jak poprzednicy pisali ćwiczenie jego. Zostaw sobie opaskę. nie nos jej. bandażuj teraz nadgarstek będzie mniej usztywniony niż przez opaskę. pod Badaż dawaj maść typu altacet. Jest jeszcze taka maść tylko cholernie doroga typowo dal sportowców nie pamietam jak się nazywa ale w aptece chyba będą wiedzieli. I rób na nadgarstek zimne okłady. W domu staraj wogle sie nic nie nosić albo wcale jezeli nie bedziesz smarował go altacetem ani okąłdu robił i duzego wysiłku. jeżeli cos z tego zastosujesz mysle że za 4 lub 5 dni nadgarstek powinnien byc sprawny wiec na zawodach powino ci sie udać zagrać. W koszu wiem nadgarstek jest potrzebny bo sam gram ale jeżeli uda ci się grać usztywnij go na czas zawodó chyba ze bólu nie bedziesz czuł.

(życze szybkeigo powrotu do zdrowa. Dla podniesienia na duchu sam mam od wczoraj ponaciagane ściegna ogólnie całe przedramie w prawej rece a w ten czwartek mam zawody w kosza :D )

Opublikowano

To tak up: Dziękuje za rade i pocieszenie ;)

Derynn^ Ja nią ruszam cał czas i niemam żadnego problemu. Czy to z placami czy do góry i dołu czy w prawą strone :0 Tylko w lewą nie moge dochodzi do połowy i kicha ;(

imnubbb Zawody są dość ważne (Wojewódzkie) dlatego troche szkoda mi nie jechać zwłaszcza że bardzo dużo czasu na to poświęciłem ;( Gram przeważnie z tyłu na zbiórki.

SsKoRpIoN Czytaj to co u Derynn^

A jeszcze jedni pytanie co uważacie za lepsze bandaż czy opaska ??? Odrazu mówie że bandaż jest bardziej niewygodny.

Wszystkie sensowne odpowiedzi Like

Chyba że macie jeszcze jakieś pomysły :) ???

Opublikowano

Zawody sobie odpuść , wszystko co Ci się naprawi w nadgarstku możesz rozwalić na zawodach . Jeżeli chcesz ryzykować to weź bandaż , będzie pewnie trochę boleć ale łatwiej bd grać . A po zawodach porządnie usztywnij . Lecz musisz też trochę poruszać . Też tak miałem coś mi sie w prawym nadgarstku wybiło , wydawało mi się że jest kość na kości .10 minut nastawiałem sam sobie , i przestało bo nie dało się wytrzymać . Dałem w usztywnienie i jest ok .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...