Sence ° Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam. Gralem sobie w cs'a na komputerze... i nagle porazil mnie prad. Noge mialem na obudowie, a lewa reke chwilowo na kaloryferze( miedzianej zakretce). Pomyslalem, ze to z zasilacza, ale povwylaczeniu go prad nadal kopal. Co to jest?? sprawdalem na zakretce napiecie i nic nie bylo. W kompie tez nie. Skad to sie wzielo?? komp odlaczony z gniazdka nadal razi. Wystarczy dotkc jakiegos dobrego przewodnika. sory za bledy - pisze z neo v Odnośnik do komentarza
KDKJ Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Tak siędzieje tylko z komputerem czy z innymi przedmiotami (tv/mikrofala/...) też? Ps. Dom jednorodzinny czy mieszkanie w bloku (lub kamienica)? Odnośnik do komentarza
zbychu kosa Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 dotknij ekranu i grzejnika, to normalne tez tak mam NO PAIN NO GAIN Odnośnik do komentarza
Sence ° Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 tylko komputer i tv. Wystarczy dotkac wejscia/miedzianej czesci oraz drugiego przewodnika np. lampka, klucze. prad razi. Dotknalem x8 to sie wylaczyl.. Mam winowajce!! po odlaczeniu internetu problem nie wystepuje Odnośnik do komentarza
dawid9 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 to może to ty wytwarzasz prąd Odnośnik do komentarza
zbychu kosa Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 chyba z penisa ciekawe i potem sam siebie by kopał pradem? NO PAIN NO GAIN Odnośnik do komentarza
`Reebok4Fun Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 To jest El piloto .... Jestes Pokemonem Magnemajtem ;> Odnośnik do komentarza
*_VenglaS_* Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Też tak mam ale tylko po dotknięciu monitora (z dupą ;0 ) i grzejnika ;/ Każdy krok w przód to o jeden mniej ! Odnośnik do komentarza
Krzysztofa Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Faza się odwróciła i poszło to na obudowę. Spróbuj odwrócić wtyczkę odwrotnie i powinno pomóc, jeżeli w gniazdku nie masz masy. |<|®Krzysztofa®|>| Odnośnik do komentarza
190475378597218903438 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Gralem sobie w cs'a na komputerze.. Aha ! Mamy winowajcę ! i nagle porazil mnie prad. Noge mialem na obudowie, a lewa reke chwilowo na kaloryferze( miedzianej zakretce). Zaiste dziwnie, nogę miałeś w obudowie po porażeniu i Ci nogę przecięło ? Odnośnik do komentarza
PolskaBLK Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Może przedłużacz masz i nie ma uziemienia? Zapraszamy ! Odnośnik do komentarza
RobeM Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Faza się odwróciła i poszło to na obudowę. Spróbuj odwrócić wtyczkę odwrotnie i powinno pomóc, jeżeli w gniazdku nie masz masy. większych bzdur dawno nie słyszałem, nie ma możliwości "odwrócenia" fazy zwłaszcza dla urządzeń które galwanicznie są oddzielone od prądu transformatorem, sieć w Polsce jakbyś nie wiedział, uziemia sie lokalnie więc musiała by być uszkodzona instalacja w całym obszarze gdzie dostarczane jest napiecie od transformatora a w to wątpię by wystąpiła taka sytuacja został porażony ładunkami elektrostatycznymi normalnie występującymi w instalacji sieciowej, dotykając kaloryfera spowodował spłyniecie ładunku i tyle. zresztą to jak napisano wcześniej to El piloto, głupszych rzeczy to on chyba jeszcze potrafi wymyśleć więcej jak widać ma szajsowatego acara albo w ogóle go nie posiada przy komputerze bo całkowity brak uziemienia komputera If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.