Skocz do zawartości

[PYTANIE] jak zrobić malutki hosting?

Eryk.

Rekomendowane odpowiedzi

hej.

mam do Was pytanie, jak łatwo zrobić hosting internetowy?

gdy mam już wykupiony hosting i domene i co teraz? szukalem i znalazlem taki skrypt:

http://blog.klocus.pl/2011/12/jul.html jest tam wszystko co mi trzeba tylko nie wiem jak tego użyć? czy ten sam skrypt wystarczy ? i jak go użyć?

• 1 rok później...

A to jeszcze zależy czy ma to wbudowany silnik, czy nie, jak tak to zazwyczaj jest to tak:

1.- Pobierasz "FileZilla"

2.- łączysz się ze swoją hostem poprzez w/w program

3.- wrzucasz tam owe pliki

4.- Patrzysz czy jest w tych plikach folder typu "install" jeżeli tak to super

5.- Wpisujesz adres strony www.twojastrona.pl/install (oczywiście nie wpisujesz"twojastrona" tylko nazwę twojej stronki i jej odpowiednie rozszerzenie: .eu .com .pl itp)

6.- Instalujesz to coś poprzez wyświetlane instrukcje itp.

@down
Zapomniałem dopisać i edytowałem

Sorki za **ujowy tuteczek :PP

A to jeszcze zależy czy ma to wbudowany silnik, czy nie, jak tak to zazwyczaj jest to tak:

1.- Pobierasz "FileZilla"

2.- łączysz się ze swoją stronką poprzez w/w program

3.- Patrzysz czy jest w tych plikach folder typu "install" jeżeli tak to super

4.- Wpisujesz adres strony www.twojastrona.pl/install (oczywiście nie wpisujesz"twojastrona" tylko nazwę twojej stronki i jej odpowiednie rozszerzenie: .eu .com .pl itp)

5.- Instalujesz to coś poprzez wyświetlane instrukcje itp.

Łączysz się z hostingiem, a nie ze ,,stronką" to po pierwsze. Aby mieć tam folder install to najpierw musisz wrzucić jakieś pliki człowieku ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [PYTANIE] jak zrobić malutki hosting?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...