Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build]Nocturne

Nether

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy dobrze robię builda do nocka

Summoner's Rift:

-Vampiric Scepter -> Wriggle's Lantern

-Berserker's Graves

-Phantom Dancer

-Infinty Edge

-Nashor's Tooth

-Bloodthrister

3v3

@up

Dominion

-Berserker's Graves

-Phantom Dancer

-Sanguine Blade

-Nashor's Tooth

-Infinty Edge

-Entropy

Opublikowano
-Vampiric Scepter -> Wriggle's Lantern

-Berserker's Graves

-Phantom Dancer

-Infinty Edge

-Nashor's Tooth

-Bloodthrister

latarnia dobra, berki też mogą być zamiast merców, gdy przeciwnicy nie maja Hard CC. PD i IE nie pasują lepiej frozen mallet i atma/bloodthirster. ząb nashora? po co ci AP na nocturnie?

na koniec coś tankowego np randuin, Fon.

Opublikowano

Nikt nie zauważył że nie ten temat? ;\

http://www.mpcforum.pl/forum/475-wybieranie-championow/

Co do buildu ja stosuje pod offtanka, np. mercurki warmog atma banshiee blood i cos sytuacyjnego.

++

Opublikowano

W tagach pisze, że Nocturne to Assasin - czyli postać robiąca chory DMG, niemal niepokonana w 1vs1 i posiadająca jakiś sposób na doskoczenie do wroga i zestunowanie/silence.

W tym przypadku należy zauważyć, że Nocturne jest strasznie papierowy przez grę. Ludzie mówią że jest tankowaty ale jakoś nie odczułem tego. Sporo grałem buildem off-tank, ale nigdy nie robiłem wystarczającego dmg ANI nie przeżywałem długo. Tak więc według mnie:

1.Nocturn powinien zaczynać w jungli. Oczywiście można pójść nim na lane, ale to marnowanie jego potencjału.Junglę można przelecieć jak strzała.Poza tym te ganki z ulti.....

Często samo odpalenie go wywołuje zamęt w szeregach wroga.

*DAAAAARRKNEEESSSS* i już enemy team ma cykora zwiewając pod swoją wieżę.

Ja buduję się niemal czysto pod DMG. Dlaczego? Moim zadaniem ma być odszukanie carry wrogiego teamu, skoczenie na niego z ulti. Teraz mam jakieś 6 sek. aby go zatłuc i najlepiej spierdzielać, bo kolejnych 6 sek. nie przeżyję. Uważam, że kogo jak kogo ale jego powinniśmy budować pod tzw. Glass Cannon - Chory DMG i 0 survi czyli: Berserki/Krwiopijec/IE/Widmowy Tancerz/Czarny Tasak/Ostrze Youmuu. Tanka z niego nie zrobimy, off-tankiem jest słabym, AD carry też nie jest a tym bardziej nie AP. Za to Assasinem jest słodkim.

Ewentualnie jakiś item pod def jako 4pick zamiast tasaka - Kolczasta jeśli mają AD carry, lub Oblicze Ducha na AP carry. Ewentualnie kupujemy Anioła Stróża......

Teraz wyjaśnienie:

Berserki - Dla szybkości chodzenia i ataku

Ostrze Youmuu - dla atak dmg i głównie dla przebicia pancerza/ lub Ostatni szept: Dla szybkości ataku i przebicia pancerza

Czarny Tasak - Przebicie pancerza, dmg i szybkość ataku

Widmowy Tancerz - Szybkość ruchu, ataku i na kryta

IE - Na kryta i dmg

Krwiopijec - na dmg i life steala

Ważny jest dla niego crit. Nasza pasywka daje nam co 10 sek (- 1s. za atak) atak obszarowy o wartości 120% ataku podstawowego, a dodatkowo efekt ten stackuje się z crit....

Póki co nie żałuję że buduję się właśnie pod full assasina. A nocturne na 3x3 to raczej porażka. Już Anivia lepiej sobie radzi.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...