Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Game.core

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam do was pytanie dotyczące pliku game.core który znajduje się w każdym folderze: Ch, auth, db.

Zauważyłem, że plik wzrasta na wadze, a w środku nie ma jakiegoś widocznego przekazu (po edytowaniu w notepad++), jednak gdy usunę ten plik gra równie dobrze działa.

A więc do czego służy ten plik? Podobno wspomaga on prace game (kiedyś usłyszałem taką plotę...), ale czy to prawda? Czy może wręcz przeciwnie, bardziej go obciąża? Warto zostawić ten plik, czy lepiej go wywalić?

Zależy mi na pewnych odpowiedziach.

Oczywiście będą "Lubie To" i 5 w porfilu.

pIOuQ29.png

Opublikowano

Jest to taki jakby plik temp, sam się tworzy podczas pracy serwera, ale można go spokojnie usunąć i nikt nie odczuje żadnej zmiany.

sygnatura2.png

Opublikowano

Jest to taki jakby plik temp, sam się tworzy podczas pracy serwera, ale można go spokojnie usunąć i nikt nie odczuje żadnej zmiany.

Pozwolę sobie dodać kilka słów do Twojej wypowiedzi.

Otóż jak to pisał Qetinios jest to plik templonary (temp), który jest pamięcią podręczną pliku game, db etc. Usuwać go najbezpieczniej 15 minut po wyłączeniu serwera.

Możesz sobie do tego napisać skrypt, który wyłączy serwer, nastawi sleep'a i usunie te pliki, gdyż ich nazwy nie są dynamicznie zmieniane.

Pozdrawiam.

1377371138-U1002370.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...