Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z własnym serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z swoim serwerem. Taki oto błąd mam nie wiem o co chodzi. Nie zwracajcie uwagi na "Address is already use"

Jak ktoś się zna to proszę w miarę wytłumaczyć.

Błąd w spoilerze.

problemzt.jpg

Chodzi mi o "No such file of directory"

eJwrT9NLLkpMK8kvz0xNrkrVK8jhMjI1NTPlckYS5fLNzEsFK-MKLs0ryixOBSmCYwAwHhWv.png
Opublikowano

Serwer powinien działać.

Co do tego błędu, to po prostu nie masz pewnego folderu, ale i tak nie ma to większego znaczenia dla działania serwera.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Sprawdź root.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Sprawdź, czy istnieją procesy po przez : ps -x, następnie (jeśli nie istnieją) sprawdź syserry i napraw ewentualne błędy, jeśli nic nie ma to sprawdź root jak pisał UP.

PS : Wielcy znawcy, po co : /etc/rc.d/netif restart? To resetuje karty i protokoły sieciowe.. Po co ifconfig? To sprawdza stan sieci ....

"Boże widzisz i nie grzmisz..." . A i ten błąd z no such file or directory to nic groźnego ;)

1377371138-U1002370.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...