Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

prawa autorskie i udostępnianie plików

Eryk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej.

mam do was kilka pytań gdyż chciałem zrobić własną stronke www/hosting lecz nie wiem co z prawami autorskimi i legalnością plików.

1.robiąc stronke www np blog galeria zdjęć czy coś i tu mam pytanie czy tekst lub obrazy które tam wstawie (wlasnego autorstwa) czy one mogą zostać zgłoszone jako np. kogoś lub zgłoszone na policje? albo jak zapezpieczyć się że dane pliki są moje?

2. czy jeżeli nie zastrzege sobie a wręcz oznajmię że pliki są ogół dostępne i udostępniam je do pobrania czy trzeba coś do nich dodać albo coś by bez problemów można było je pobierać? oczywiscie wszystkie mojego autorstwa lub pliki dostępne za darmo typu linux czy freeBSD?

Opublikowano

Co do własnych zdjęć, to można zgłosić zdjęcia, na których jesteśmy bez naszej zgody.

Co do rozpowszechniania programów, to zależy od licencji danego programu. Polecam czytanie umów licencyjnych

Opublikowano

a pliki? oczywiscie wlasnego autorstwa czypu mam poradnik w pdf czy cos i jest on znany na necie "( dany temat jest popularny) jak zastrzec sobie ze on jest moj a nie kogos ale moge go rozpowrzechnic? sory za takie ogolne pytania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...