Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Początek

Zamari20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam zamiar zacząć grać w WoT'a i mam pytanie.

Jak zacząć? i o co chodzi ogólnie w tej grze?(wiem że jeździ się czołgiem:D)

Dokładnie proszę o napisanie mi jak sie zaczyna,czy trudno,co robic żeby zarabiać"kredyty" czy jakoś tak;]

Posty nie związane z tematem będą zgłaszane jako spam:)

Pozdrawiam.

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

Opublikowano

Po pierwsze wybierz styl gry jakim zamierzasz grać (z czasem to przychodzi jak popróbujesz róznych rodzajów pojazdów)

Może napiszę takich kilka totalnych podstaw:

- aby wygrać rundę należy zniszczyć wszystkiep ojazdy przeciwnika, lub zająć bazę wroga.

- wyróżniamy kilka podstawowych typów czołgów. Są to: LT - lekkie czołgi, MT - średnie czołgi, HT - ciężkie czołgi, TD - niszczyciele czołgów, Arty - działa samobieżne.

- za bitwy otrzymujesz kredyty/ srebro - wydajesz je na kupowanie nowych czołgów, ich ulepszeń; doświadczenie - wymagane, aby odblokowywać poszczególne moduły danego czołgu/ odblokowywanie nowych czołgów (każdy czołg ma doświadczenie przydzielone do niego, zarabiając dodaje się do obecnej puli

- istnieje jeszcze waluta premium - gold - za nią można kupować konta premium, specjalną amunicję oraz specjalne czołgi (zarabiające stosunkowo więcej niż te normalne)

Początki będą całkiem łatwe jak się gra poznasz już po kilkunastu bitwach, lecz aby uzyskiwać lepsze wyniki podczas walk potrzebne jest doświadczenie, które nabywasz wraz z liczbą spędzonych godzin grając w WoTa ;) (polecam przeczytać niektóre poradniki opisujące taktyki gry -> jak się chować, gdzie celować itd, itp...

Na początkowych etapach gry nie powinieneś mieć kłopotów z exp i $, kilka bitew i już masz. Co innego na wyższych poziomach V, Vi będą wymagały od Ciebie większej liczby spędzonego czasy, aby zdobyć czołg "o oczko wyżej" (to chyba zresztą logiczne ;d )

Jak zacząć;

1. Wybierz frakcję (możesz grać kilkoma naraz, ale wtedy dłużej zajmuje Ci lvlowanie równolegle 2 frakcjami.

2. Wybierz sobie z drzewka czołg, do którego ostatecznie będziesz dążył i zacznij grać od 0 aż do tieru X ;)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Na forum jest już kilka poradników o ty jak grać.Według mnie te są najbardziej przydatne:

Pierwsze wejście w grę

http://www.mpcforum.pl/topic/432996-tut-interface-opis-co-i-jak/

Jak nie dać się zabić

http://www.mpcforum.pl/topic/437206-tutstrategia/

sig2@502626738-MichciuGT@eu@24@1@11111111111111@1111111111111@01101@pl@0.png
Opublikowano

Kończy mi sie pobierać aktualizacja(2h jakieś czekałem:D) i wypróbuje te poradniki/rady ;)

Pzdr.

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

Opublikowano

Jedyną i najlepszą metodą jest praktyka. Poradniki same w sobie nie wiele ci dadzą. Nie znajdziesz tam najlepiej ukrytych weakspointów czy szczegółów taktyki. Takie rzeczy każdy zostawia dla siebie. Graj, graj i graj. Po ok. 1000 bitew coś ogarniesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...