Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ashe vs Veigar

Hraklo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Ashe vs. Veigar

Zależy mi na: Dobrej grze, pomocy w biciu przeciwników

Dodatkowe informacje: Kupione postacie mam obie, ale nie potrafię się zdecydować. Veigara kupiłem przed 15minutami. Ashe gram ok. 7dni :)

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Ashe - AD carry, mocny slow który strasznie wkurwia, ult przez cała mapę, E które odsłania kawałek mapy.

Veigar - nuker, w late game kolosalny dmg z ulta. Wyfarmiony z q może mieć w pizdu AP, stun AOE niezwykle przydatny do team fightów, wielki dmg z W.

Jeżeli ogarniasz veigara to go bierz !

Opublikowano

Jak grasz tą Ashe, to nią graj. Bardzo dobry AD Carry, Hard CC z Q, Stun z ult'a mniam :), zgadujesz jakiegoś kolegę, żeby ci kupił Jannę na supp'ka i carrujesz po kolei gry :), a Veigar nie jest taki łatwy, nim trzeba zrobić combo w 2 sec. żeby coś wyszło.

wobqx.jpg
Opublikowano

@up ciekawe kto rzuci kombo w 2 sekundy :O

Bierz veigara :

+ stun

+ ciekawe combo

+ free Ap z Q

+ ładny haras z W (przeciwnik nie zawsze zauważy tego skilla :) )

- papier

- manożerny

Opublikowano

@up

Ty nie wiesz chyba co to smart cast. No comment, Veigar musisz jak najszybciej rzucić Deatfire Grasp pod 1, następnie Stun + W + ULT+ Q. Nie jest to takie łatwe uwierz. Ale da się wyrobić w parę sekund.

@Edit

+ ładny haras z W (przeciwnik nie zawsze zauważy tego skilla

[/font] :)

)

]

FTW?! 10 lvl? Jak można nie zauważyć spadającego g*wna na ziemie?? Z kim ty grasz, Veigara jest łatwo skontrować, bez farmy jest usseles... Jak już się ma ten 30 lvl, to nawet jak dasz Stun'a i od razu W to są szanse przed ucieknięciem przed W.

wobqx.jpg
Opublikowano

Ashe - Jest dobrą postacią. Pod koniec dzięki W ( jeśli przegrywacie ) szybko farmi. Spowolnienie jest bardzo wspomagające, E pozwala np. sprawdzić czy w krzakach nie ma pułapki lub czy przeciwnik akurat nie rzuca się na barona. Ulti również świetne gdy przeciwnik ucieka. Jeśli znajdziesz dobry build to polecam :) Sam gram ashe i np. wczoraj miałem 24/4, więc jeśli się nauczysz grać tą postacią to wymiata (wczoraj mówili, że mam hacki :P)

Veigar - Trudno rozwinąć tą postać, bo na początku zabiera mało i trudno jest kogoś zabić. Dopiero gdy jest sfeedowany można coś nim zdziałać. Jego ulti zabiera bardzo duże hp, a spowolnienie czyni z niego dobrą postać.

Ogólnie polecam ci Ashe. Jest o wiele prostszą postacią, łatwiej nią grać no i oczywiście jest dobra przez całą runde.

Opublikowano

Ashe, jak każdy range ad carry nie jest dobry "przez całą rundę" tylko, gdy jest wyfarmiona lub sfeedowana. Każdy ad carry na początku jest słaby, ponieważ są to typy postaci, które wymagają farmy, a każdy nowy gracz nie pojmuje priorytetowania farmienia. Ashe w early game, a raczej tylko jej pierwszy strzał (kryt) może dawać jej jakiegś + w early, ale nie za duży.

Veigar to całkiem inna postać, lecz w early game nie gra się nim agresywnie, a raczej pasywnie farmiąc miniony z q, by je nastackować. Jeżeli zamierzasz zabijać a nie potrafisz farmić / stackować to graj katariną.

Nastackowany i wyfarmiony veigar składa przeciwników w mid game używając prawie pełnego combo. Lecz wystarczy dokupić dfg i skłasz dosłownie każdego.

Wybrałeś postacie, które są papierowe, więc musisz uważać na focus. Najlepiej zagraj tymi postaciami na lol pbe by zobaczyć, która bardziej do Ciebie pasuje (darmowe testowanie postaci)

Masz tutaj tutorial, jakby Ciebie to interesowało

http://www.youtube.com/watch?v=DRD3X0eHeas

Osobiście uważam ,że lepszy jest veigar, ponieważ są lepsi ad carry od ashe, która nie ma typowego bursta, jakiego ma np. graves.

Opublikowano

@up

Ty nie wiesz chyba co to smart cast. No comment, Veigar musisz jak najszybciej rzucić Deatfire Grasp pod 1, następnie Stun + W + ULT+ Q. Nie jest to takie łatwe uwierz. Ale da się wyrobić w parę sekund.

@Edit

FTW?! 10 lvl? Jak można nie zauważyć spadającego g*wna na ziemie?? Z kim ty grasz, Veigara jest łatwo skontrować, bez farmy jest usseles... Jak już się ma ten 30 lvl, to nawet jak dasz Stun'a i od razu W to są szanse przed ucieknięciem przed W.

Jak chcesz się kłócić, zapraszam na pw/gg/ts. Ja wiem swoje, nie raz trafiałem W w kolesia, który nie miał lagów, slowa, stuna itp.

Napisałeś pare sekund, czemu teraz znów nie napisałeś 2 sekundy? ... Sam się wkopałeś teraz... Powodzenia.

Opublikowano

@up

Nie wiem z kim ja rozmawiam, chyba z ,,Neo Kidem" -,-... Da się wyciągnąć w 2 sekundy, Brand'em nie miałem problemu na wypuszczanie Comb'a tak szybko. Trafiłeś z W mówisz? Ehhh nie raz, ale nie zawsze, a do dobrego Comb'a stun musi być, a nie raz to nie za wiele. A i ponadto bez jakiegoś kill'a i bez farmy, bo cię od farmia midder jesteś 0 Demejdż.... Nie będę się z Tobą kłócił, bo po co mam marnować tak cenny czas, powodzenia w grasz Veigar'em. A co do Ashe to nie jest taki burster co Graves to prawda, mam i gram nim często, ale z Graves nie ma żadnego CC (może trochę skill W), ale prawda combo E doskok + Q jest niezłe, a jak ma się ogarniającego Supp'ka Taric'a to wgl gg.

wobqx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...