Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafiką w kompie..

dzimen110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od wczoraj mam taki problem.. Grałem sobie w gre ( Metin2) , po chwili poszedłem na dwór. Gry wróciłem włączyłem gre i się zacięła... Myślałem że po wyłączeniu i włączeniu komputera wszystko będzie ok, ale tak nie było.. Ciągle się zacinała.. Sprawdzałem tez inne gry i też sie restartował komputer.. Dzisiaj jak włączyłem komputer to zmieniła mi się grafika na taka zrypaną.. Wszystko się tnie... sad.png Jeśli chce przesunąć kółkiem myszki stronę na dół muszę czekać nawet 5sek.. Trochę musiałem czekać zanim doszedłem do tego działu biggrin.png.. Oto ss jak zmieniła się grafika i co wyskakuje jak włączam grę :6TF55.jpg

Pobrałem sterowniki i zainstalowałem Directx 10 i 9. Nic nie pomogło. Co z tym zrobić. Czy pozostaje mi tylko sformatowanie komputera?

To co wyskakuje znaczy po polsku : Przepraszam.Twój systemnie obsługuje grafiki 3D, proszę sprawdzić konfigurację sprzętową i systemowąa następnie spróbuj ponownie.

@edit.

Za pomoc dam limit "LUBIĘ TO!" oraz 5 do profili :D

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz malwera.

P.S. Zrypany obraz? za bardzo nie wiem co to oznacza.

Moja grafika kiedyś była o wiele lepsza. Teraz literki są rozmazane.

Opublikowano

przeskanuj kasperskym .przeczyść kompa ccleanerem.

na błędzie pisze,że twoja karta graficzna/OS nie odtwarza plików 3D.

PS.:metin to zuo.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Możesz mi powiedzieć jaką masz kartę graficzną, bo rozwiązanie może być prostsze niż Wam się wydaje.

PPM na pulpit > Panel Sterowania Karty > Ustawienia 3D - tam po prostu wyłącz wszystkie opcje z tym związane.

Po czym od nowa pobierz sterowniki, pozdrawiam!

Opublikowano

Możesz mi powiedzieć jaką masz kartę graficzną, bo rozwiązanie może być prostsze niż Wam się wydaje.

PPM na pulpit > Panel Sterowania Karty > Ustawienia 3D - tam po prostu wyłącz wszystkie opcje z tym związane.

Po czym od nowa pobierz sterowniki, pozdrawiam!

Kartę graficzną mam nVidie 8500 gt. Ja sprawdzam inaczej. Start > uruchom > devmgmt.msc > I tam pisze ;].

A jak dam na pulpit > właściwości > ustawienia> zaawansowane > karta > właściwości > sterownik > i tam pisze że VgaSave :D

Sterowniki instalowałem 3 razy i nie pomogło ;/

Masz czerwone paski gdy włączasz windowsa ? Jeśli tak to na 99% to malwer.

Żadnych pasków nie mam :).

Opublikowano

Najnowsze sterowniki powinny rozwiazac problem.

Przecież pisałem że instalowałem sterowniki!.. Czytać nie umiesz?..

Temat można zamknąć , powodem jest przegrzana karta graficzna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...