Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]ZSŁ nr 14

TreeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o opinie nt ZSŁ nr 14 w Krakowie.

I jeszcze jedno pytanie, jaki jest średni próg punktowy na kierunek technik informatyk.

Czy z 140/50 punktami się tam dostanę?

Opublikowano

To jest to według rankingów najlepsze technikum w Polsce? Poczytaj opinię w sieci, bo marne szanse, że ktokolwiek właśnie chodził do tej szkoły. Przy tych 140/200 punktach (chyba ta skala wam się nie zmieniła) powinieneś spokojnie się dostać. Osobiście polecam ci wybrać jakieś liceum lub inny profil, technika nawet najlepsze w Polsce na profilu informatycznym to nisko poziom. Idą na to ludzie, którzy lubią posiedzieć przy kompie. Jeżeli uparłeś się na to technikum to polecam profil teleinformatyka/mechatronika. Posłuchaj starszego kolegi i nie idź na profil informatyczny, 10% klasy może będzie miało pojęcie o informatyce, a na dodatek większość ludzi na tym profilu nie jest za "ciekawa". Wiem po swojej klasie, technikum jedno z najlepszych w Polsce, a niektórzy w klasie na poziomie zawodówki. Nadal zastanawiam się, jak ich tam przyjęli.

Pozdrawiam.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

No niestety się uparłem :)

Idę tam ze względu na to, iż naprawdę interesuję się informatyką. Niby jest to technikum informatyczne, lecz jest tu naprawdę duży nakład na przedmioty ścisłe(matematyka, fizyka), przy przeliczaniu ocen na punkty nie jest brana informatyka tylko fizyka, więc bardzo dobrze(przeciętna osoba nie znająca się na informatce może mieć 6 w gimnazjum, lecz sama informatyka to fizyka, więc z gimnazjum lepiej oceniać fizykę)

Tak dla jasności, jako szkołę pierwszego wyboru ustawię to technikum, a drugiego VII LO, profil mat-fiz.

Opublikowano
, lecz jest tu naprawdę duży nakład na przedmioty ścisłe(matematyka, fizyka), przy przeliczaniu ocen na punkty nie jest brana informatyka tylko fizyka, więc bardzo dobrze(przeciętna osoba nie znająca się na informatce może mieć 6 w gimnazjum, lecz sama informatyka to fizyka, więc z gimnazjum lepiej oceniać fizykę)

W mojej szkole było tak samo, a jednak dostali się do niej niezbyt inteligentni ludzie. ;) Teraz ledwo 2 wyciągają, próbuje cię tylko lekko naprowadzić, reszta to twój wybór.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Z tego co wiem to tam gdzie dajesz podanie to są tam progi punktowe. Trudno powiedzieć jaki poziom gimnazjaliści będą prezentować w tym roku i trudno ocenić ile musisz mieć punktów ;)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Też się tam wybieram. Nawet na ten sam kierunek ;) Jeszcze się zastanawiam nad Liceum nr 7 ;D

Wiem od kolegi, że przez pierwsze 2 lata jest spokój i luz, a w 3 schodki się zaczynają. Nie wiem jak z 4 rokiem.

jLRw2A6.png

Opublikowano

Jak to na dniach otwartych mówili "Na informatykę najciężej się dostać, ale najłatwiej się utrzymać" - @up wiesz ile ma być w tym roku uczniów w klasach(tak jak było, że po 34?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...