Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]dwa mini tutoriale jak zrobic łatwo kule i jak zbudowac slime z welny

bartek19623

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy mini tut pod tytułem jak zrobić łatwo kulę:

Potrzebne rzeczy/pluginy:wlasny serwer oraz plugin worledit.

Sposób robienia:

1.Przywołaj magiczną siekierkę za pomocą komendy //wand

2.Zaznacz siekierką jeden klocek ziemi lewym przyciskiem myszy(ten klocek moze byc w powietrzu)

3.jesli chcesz aby kula była:

a) pełna wpisz //sphere id przedmiotu srednica np.//sphere 20 50 w taki sposób wykonamy kulę ze szkła zapełnioną szkłem.

B) pustą wpisz //hsphere id przedmiotu srednica np.//hsphere 20 50 w taki sposób wykonamy kulę ze szkła w środku pustą.

4.Cieszymy się z kuli proste co?

Drugi mini tut pod tytułem jak zbudowac slime z welny

1.Budujemy kwadrat o wymiarach 6kratek szerokosci 6kratek długosci

2.Budujemy scianki o wysoksci 6

3.Robimy oczy czyli 1 odstep od kantu dziurka zapelniamy jasna zielona welna odstep 1 dziurka i zapelniamy jasno zielona welna

4.Robimy buzie

5.Dorabiamy jeszcze 2 mniejsze slime ten sredni wymiary 5wysokosc 4szerokosc i 4 dlugosc a maly 3szerokosc 3dlugosc i 4 wysokosc

6.i wychodzi nam cos takiego

Sorki ze te slime takie brzydkie bo ja robilem na sucho nic niepracowalem nad tym itp ten duzy chyba najlepszy no i sorki za pomylki i bledy jesli jakies wystapily bo to moj 1 poradnik dajcie like jesli mozecie Ps.grafika byla ale musialem usunac poniewaz zle rozszerzenie.

bartek19623---18.png

Opublikowano

Dzieki ta kulka super :) Dodaj, ze World Edit jest juz wgrany w Single Player Commands jakby ktos chcial miec to na singlu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy tutorial, ładnie, przejrzyście opisany. Oczywiście, wszystko ładnie działa.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...