Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedyk][24/7][Wl][Premium][Zapowiedź] Serwer Minecraft Prawdziwe Życie - Old Regions, New challanges

karnal

Fajny pomysł na serwer   

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcia?by?/?aby? zagra? na takim serwerze ?

2. 2. Je?eli chcesz zagra? to kliknij poni?ej (min 30 osób by serwer ruszy?)

• Tak chc? zagra? na tym serwie
    • Nie dzi?ki mo?e kiedy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Co myślicie o takim serwerze do minecrafta w typie mmorpg ? Byłby on Premium oraz na W-L ale żeby dostać się na White Liste będziecie po prostu pisać na pw albo na e-mail czy coś w tym rodzaju. Do rzeczy.

Byłby to serwer w zupełności w typie RPG czyli takim gdzie będzie się odgrywać całe wasze minecraftowe życie.

Będziecie zaczynali jako duch, jako dusza która zrodziła się na wezwanie wszechświata. Będziecie się błąkać po latających wyspach (taki plugin) gdzie będziecie mieć wszystko: jedzenie, zbroje i wszystko co zechcecie dosłownie to czego sobie zażyczycie dostaniecie. Czyli zaczynacie jako dusza żyjąca sobie w niebie ale w pewnym momencie może dosłownie za chwile może po tygodniu ( aż adminowi to znaczy Najważniejszej postaci jaką będzie właśnie admin bądź imię się znajdzie dla takiej osoby) aż się zachce wziąć taką osobę przed sąd. Dostanie ona zadanie do zrobienia.

Będzie to misja polegać na jakiejś rzeczy by utrzymać harmonie w niebie. Nie można jej olać bo zostaniecie potępieni i będziecie albo w piekle i będziecie się musieli jakoś z tam tąd wydostać albo się wtedy wydostaniecie będziecie duszami błąkającymi się ale do nich za chwilkę. Można tą misję zrobić i w nagrodę będzie można zejść na ziemię w formie jaką sobie wybierzecie opis poniżej

albo dalej hasać po niebie beztrosko chyba że wam się znudzi i wtedy będziecie se mogli zejść na ziemię . UWAGA na ziemię schodzimy bez niczego. Zostaje nam tylko PD zdobyte w niebie.

I teraz zaczyna się pierwszy wybór w grze. Kim chcemy być jako pierwsi : istotą żyjącą czy duchową a o to kim można zostać w danym etapie rozgrywki :

1)Istotą żyjącą:

*człowiek

*gremlin

*gnom

*krasnolud

*kim tylko chcecie

Czyli nawet nie wiem orkiem wilkołakiem wampirem musi być to rasa, czyli nie może być to nekromanta , wojownik czy nie wiem łucznik tylko rasa. Chyba wiecie o co chodzi.

Ok co by robiła istota ziemska i jak zaczyna:

1)Powstanie na ziemi

Każdy z nas jakoś przyszedł na świat i teraz jakie są możliwości :

Urodzony przez innego gracza czyli przez gracza który ma rodzinę czyli:

• ma zapewnione na start dom z cuboidem
  • możliwości rozwoju postaci
  • otwarcie na domowy biznes ( czyli bycie dzieckiem można np. doić krowy albo zbierać jajka z hodowli jeżeli mieszka na wsi albo jak mieszka w mieście pomaganie górnikom na dźwiganiu rzeczy do domu bądź gdzieś gdzie mają trafić ! Pamiętajcie że może was wtedy zatrudnić ojciec lub matka nikt inny chociaż nie zatrudniłbym nowego gracza do niesienia mi diamentów co nie ? Bądź mojego drewna zawsze można zostać złodziejaszkiem więc tylko rodzina:/)
  • i można przystąpić na naukę na wojownika

Porzucony w dzungli i wychowywany przez wilki jak tych z rzymu remulusa i remusa czy jakoś tak :P ma się :

• dwa wilki do obrony
  • małego cuboida w lesie na chatkę
  • możliwość dołączenia do miasta po 31 dniach od zstąpienia na ziemie (minecraftowych)
  • oczywiście można dostać większego cuboida za jakieś rzeczy np. tak zwana wymiana
    mam 2 krowy i trochę złota tak z 20 sztabek to mogę sobię dobrać tak z 50 x 30 działke ( oczywiście cena zależy od stanu złota jak bardzo jest w cenie i tak dalej to jest tylko przykład)
  • można też żyć bez cuba ale wiecie jak wygląda ziemia be cuba :/

Oczywiście to są dwa przykłady jak można zacząć grę na serwerze bo na przykład zostać wilkołakiem można właśnie gdy wychowywują cię wilki ale wcale się nim nie musisz stać .

Np. Zostać krasnoludem to respisz się w kopalni i masz własną norę pod ziemią i własny cuboid na dany skrawek. Jest dużo możliwości i zależy to od tego jak bardzo masz zrytą banię do ogarnięcia najlepszego rozwiązania dla ciebie. Pamiętajcie . Nie można zostać wilkołakiem mieszkając w podziemiach albo w mieście . Wasza historia musi być logiczna do waszej postaci i wy sami se ją tworzycie !!! Admin może tylko dopomóc ale wolałbym sam sobie wymyślać co mam robić.

2)Istotą za światów

Ok teraz czas na istoty pozaziemskie. Jest ich mało ale żadna gra nie brała ich serio pod uwagę więc nie powstało ich tyle co tych przyziemnych .to jest serwer z prawdziwym MMORPG gdzie wy wybieracie kim chcecie być. Są takie kategorie :

Błąkające się dusze ? zsyłane są na ziemie gdzie mogą się błąkać i szerzyć chaos po świecie mogą latać ale będą umierać z głodu i po śmierci duchowej będą zsyłane z powrotem do piekieł i tak w kółko. Można by je wynająć za jedzenie bądź by odkupić winy i zostać zwykłą duszą

Potępione dusze to takie które są w piekle i próbują przeżyć i wydostać się z tam tąd . Naprawdę okrutne zbiry będą mogły stać się diabłami i Pomiotami szatana. Pomiot będzie mógł się zmienić w jakąś złą rasę i pomagać w walce a diabeł będzie pilnował czy dana osoba której pilnuje nie staje się dobra :D .

oraz

Zbawione dusze które żyją sobie w niebie . Mogą zostać Aniołami a potem Aniołami Stróżami . Warci gracze będą dostawać takiego do obrony będzie ich chronił gdy przyjdzie do oblężenia na zamek albo gdy będzie nas goniła chorda zombie . Anioł może dostać ludzką postać i pomagać jako kompan w wyprawach . Będzie żył jak człowiek albo Elf albo jakaś szlachetna rasa tylko że będzie się mógł teleportować między wymiarami Za to Anioł Stróż będzie pilnował aby dany gracz nie stawał się zły będzie go bronić zmieniać się w różne rasy . Coś jak przeciwieństwo Diabła ale za to Anioł będzie mógł latać :D i walić piorunami. Jeżeli chce się zostać Aniołem nie można po wykonaniu zadania schodzić na ziemię tylko pomagać innym nowym duszą na przejście na ziemię ( coś w stylu przewodnika jeden z możliwości zostania Aniołem)

Ok to Rasy przedstawione. Teraz może coś z cyklu życia . Oczywiście handel, domy , pałace i zamki będą istnieć na serwerze. Żeby tylko, Będą państwa ! Będzie można stworzyć państwo potrzebne dobrze prosperujące miasto nie wieś ! Oraz minimum 10 osób w takim mieście oraz będzie można obalać rządy jeżeli nam się nie podobają ( oczywiście kraj bez podatków i za darmo życie to szkoda je obalać i dawać na to miejsce tyrana co ?) i przejmować tereny Państwa oraz całe Państwa.

Będzie potrzebna Armia by chroniła Państwo może być w niej każdy chyba że akurat Władca danego państwa chce tylko Orków Elfów i Aniołów do swej Armii.

Myślicie pewnie co będzie z rasami ? A nic. Będą żyć wspólnie . Ogr z Elfem będą chodzić na potwory . Farmer i Mieszczanin wcale nie muszą się nienawidzić, a Anioł czasem może się coś doradzić u Diabła :D To wasza gra oczywiście wy tworzycie własną historię czy będziecie żyli bogato czy też nie , Będziecie dobrzy czy źli to od was zależy. Tylko mówię zależy własnie wszystko od was. Bo powstanie państwo tylko dla Elfów np. więc Ogr nic na to nie poradzi.

Religie : Oczywiście co to za prawdziwe życie jeżeli nie można mieć własnej religii mieć własnych wyznawców, szerzyć dobra na świecie albo prowadzić święte wojny z innymi religiami. Można tworzyć własne gildie które mają dany typ ich prowadzenia jak właśnie tryb religijny bądź wojowniczy czy tylko jaki chcecie. Oczywiście na tace można zawsze zbierać :D.

Co do gildii mogą powstawać prywatne oraz państwowe o ile Władca Państwa albo danego miasta takie owo stworzy. Pamiętajcie czym lepsze państwa i miasta będziecie tworzyć to więcej ludzi do nich będzie przybywało.

Religie cd. Można wierzyć w reinkarnacje, w boga w diabła i też w różne rzeczy jak np. drzewo albo święty zakon.

Można też tworzyć legendy zakopywać skarby być piratem i urodzić się na statku jest masa historii i tak MAŁO CZASU. What the hell czy właśnie powiedział on że jest za mało czasu ?

Ah tak macie tylko 1 rok minecraftowy od narodzin po śmierć . Po śmierci oczywiście od nowa zmiana w duszka więc trzeba coś zrobić z majątkiem. Powierzyć go komuś, zakopać jako skarb albo przeznaczyć go na coś wielkiego jak np. Katedrę nazwaną naszym imieniem.

Ah tak zapomniałem. Za każdym razem jeżeli będziecie się rodzić będziecie sobie wymyślać Imię i Nazwisko własnej postaci i rasę. Będzie to wyglądać jakoś tak : Jan Kowalski{ZOMBIE}<Nick Gracza>

( hymm bycie zombim jako rasą też może być fajne tylko chyba by się nie umierało xD ale nawet bycie nieśmiertelnym zombim ma swoje wady. np. gdy ktoś nas rozćwiartuje to i tak zginiemy więc się nie łudźcie :) )

I to wszystko wyobraźcie ile by można zrobić na takim serwie co ? Uwaga jeżeli tu zgłosi mi się strasznie dużo ludzi ten pomysł wejdzie w życie !!!!! Więc bierzcie kumpli i mówcie im o tym czym więcej nas tym lepiej ! Ten serwer nie będzie wyglądał jak te typu hardcore albo surviwal z gildiami to będzie coś naprawdę mocnego !!!!!! Minimum 30 osób potrzebuje + 6 Pomocników do ogarniania serwera. Tu będzie postęp zbierania dusz do tego przedsięwzięcia - 0/30 Jeżeli macie jakieś uwagi to pisać jakie macie pomysły by taki ów serwer działał jeszcze fajniej !

Opublikowano

Wiesz @JuziekPL może być dla non-premium ale musimy znaleźć najlepsze rozwiązanie by nie było greefów i wl nam ładnie działało. Można dać plugin na logowanie ale trochę to denerwuje według mnie. Myślimy nad własnym launcherem ale wtedy to oprócz non-premium to też były by fajne mody dodane do serwera. Ja jestem otwarty na sugestie.

Opublikowano

Wiecie co ? A może będzie tylko na początku taki start świata. Bóg przybędzie dopiera za jakiś czas jak w Black&White'cie a do tego czasu świat będzie powstawał ? (osady miasta gospodarka itp ?) co wy na to ? Oczywiście żeby zostać ogrem czy coś w tym stylu będzie trzeba mieć odpowiedni skin do danego typu stworzenia. Serwer by miał 30 bądź 50 slotów, non-premium z pluginem na rejestrowanie się oraz kilka pożytecznych pluginów ? Ale mapa będzie tylko jedna do samego końca, jak tytuł mówi : "stare lądy, nowe wyzwania". ? Co wy na taki początek a potem będzie dalszy rozwój serwera ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetny pomysł!!! :DDD chętnie bym zagrał na takim serwie a co do premium to jak najbardziej jestem za ;] ponieważ nie będzie dzieci :) jestem ciekaw jak chcecie to wszystko zrobić :DDDDD no ale mam nadzieje że się uda! czekam z niecierpliwością ;] pozdrawiam

@edit

po przemyśleniu tego premium to lepiej jakby też mogli ludzie bez premium wchodzić ponieważ byłoby więcej ludzi ale zrobić jakiś porządny quiz przed wejściem na serwer żeby nie było noobów ;]

:>>

Opublikowano

Hej fajnie że coś się zaczęło dziać :D ale do rzeczy. Jeżeli ktoś jest chętny do adminowania i pomagania w sprawie serwera pisać tutaj bądź na PW. Będę brał pod uwagę :

* Czy jest ogarnięty , jest dość dojrzały (nie że ma 20 lat tylko może mieć nie wiem 12 -13 ale ma być ogarem a nie dzieckiem z YT Minecrafta :/)

*Czy mógłby dofinansować serwer (5 10 20 1000 zł xD ale tak w razie gdyby było potrzebne by dał około 5 do 20 zł) albo skołować partnera czyli serwer za darmo na jakimś hostingu

* Oczytany ,pełen słownik i tak dalej i smykałka do opisywania serwera , reklamowania , nawet pisania questów w książkach wymyślania historii itd.

* Ogar pluginów i potrafi sam pisać pluginy bądź ogarnia podstawowe pluginy ale bardzo zaawansowanie czyli potrafi zbudować biblioteke permissions od podstaw

* Tęga głowa , ktoś kto ma tak nieźle na bani że potrafi wymyślać coś wgl nie z tej ziemi

* Kultura musi być bo jakiegoś greefera z netherurodem nie biorę ma być miła administracja

* Ktoś kto potrafi nagrywać albo ma smykałkę do obróbki filmów by nie wiem nakręcał coś z serwer albo reklamował go w sposób zawodowy

(ogólnie już chciałbym osoby które w tym siedzą bo zawsze lepiej że się już wie że ktoś wie co robi i tak dalej wiecie o co chodzi)

Więc potrzebuje:

2 Ludzi od pługinów - Jeden najlepiej od permissions i world guarda a drugi od pluginów rozrywkowych (może być do 4 osób jeżeli będzie taka możliwość)

5 Architektów - od : 1, Budynków zewnątrz czyli kolumny dachy ściany jakieś naprawdę budowle na poziomie. 2,od wnętrza . 3, Architekt zieleni ,dróg itp. 4, Architekta od projektów czyli człowiek który potrafiłby zaprojektować niebo piekło (będzie osobno piekło i nether ale będą one w jakimś sposób połączone) 5, Architekta no może człowieka od zarządzania budowlami, projektami gdzie co ma stać ( najlepiej żebym był nią ja albo kogoś wyznaczę bo najlepiej jak jedna osoba wie gdzie wszystko jest i czy nie jest za daleko czy za blisko czy nie będą miasta projekty ze sobą kolidować itd. )

3 osoby od "Marketingu" czyli od promowania serwera , 1, Ma się znać na robieniu fora internetowego stronach i wgl takimi bajerami 2, Ma się znać na reklamowaniu serwera ,czyli filmiki jakiś bloog na stronie z wpisami moze strona na FB i 3, Która będzie ogarniała razem ze mną serwer strony fora i będzie załatwiać najlepsze oferty serwerów więc musi być w tym zakresie trendów i najlepszych cen obeznana.

DOT. BUDOWNICZYCH : Jeżeli już powstanie strona bądź forum będą się zapisywać na nią budowniczy i tam dopiero ich wybierzemy . Nie wiem Max 40 tak by zawsze ktoś był na serwerze i coś robił. Czym więcej poswięca dla serwera tym większa ranga Budowniczego co za tym idzie będzie pierwszy przy budowie jakiś ważniejszych budowli ... drogi i kopalnie lasy zostawimy nowym ;P

+ Kilku moich znajomych którzy pomogą w takich sprawach bardzie takich jak np. dofinansowanie i tak dalej będą też pomagać w rozwijaniu się serwera.

to oni zaproponowali żebym zebrał jakąś załogę (lenie) więc pisać tutaj czy na pw nie ważne co 24 /ref jeżeli będzie to konieczne i za tydzień może zbiorę ekipę i podam tutaj co i jak w sprawie serwera więc pisać a jak znacie kogoś kto potrafi coś i pomoże to polecić i wskazać mu ten wątek ... tyle na dziś . Potem napiszę coś co będzie jeszcze na serwie co wymyśliłem ale już żeby nie było ZAAAAAA długo to potem. Narazie i trzymajcie się.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...