Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Broń bez zezwolenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy jak chce kupić broń bez bez zezwolenia od 18 lat to czy zapiszą na mnie tą broń jakoś? Czy tylko sprawdzą czy mam 18lat i nic nie spiszą i po prostu sprzedadzą?

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Co by im to dało jakby spisali kto ją kupił, skoro i tak nawet jak byś kogoś nią zabił, nic ci nie udowodnią poprzez fakt, że kupiłeś broń ...

Opublikowano

Właśnie przyznajesz się do czynu karalnego lub tak z tego tematu wynika.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Właśnie przyznajesz się do czynu karalnego lub tak z tego tematu wynika.

Kto tu mówi o czynie karalnym, może chce tylko postrzelać z tej broni dla jaj, tak naprawdę równie dobrze można zarzucić komuś to, że jak kupił nóż, to oznacza że zaraz wyjdzie na ulice i zacznie nim rzucać w ludzi ...

@top

nie powinni, bo kij ich to obchodzi co z tą bronią zrobisz ...

Opublikowano

W przypadku zwykłego ''pistoletu dla szpanu'' który jedynie strzela gazem dla obrony to raczej nie powinien Cię sprzedawca zapisać. Oczywiście pomijamy to że w komputerze zapisuje się wszystko, czyli kto kupił, kiedy itd. ;)

@

O ile dobrze wiem to nazwiska nie musisz podawać. W internecie pokazuje IP ..

Opublikowano

Przecież to nie jest żadna, ku*wa, broń, tylko badziewny pistolecik na gaz pieprzowy... Więc nie wiem skąd to pie*dolenie o broniach.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano
Czy tylko sprawdzą czy mam 18lat i nic nie spiszą i po prostu sprzedadzą?

Pistolet gazowy jest bez zezwolenia, więc nic Ci nie będą spisywać.

Opublikowano

Oby ;D No dobra dzięki wielkie za pomoc, Prawdopodobnie ide sb kupic;) można zamknąc, lajki rozdane

+ nie powiedzieli Ci, że bez zezwolenia jest broń do 17J. Spisać nie spiszą, lecz sprawdzą i ew. po prostu dane będą na fakturze zakupu (jeśli o takową poprosisz). A wtedy gdy jakiś czyn, wiadomo jaki, zostanie popełniony tą bronią, to ty najszybciej za to odpowiadasz. Pistolety gazowe (pieprzowe też), są sprzedawane bez zezwoleń w ramach samoobrony.

9obpmnjr.png

Opublikowano

UP czyli jak? Taki pistolet gazowy ma powyzej 17J? I moge nie chciec faktury zakupu? Wolalbym aby moje dane nie widnialy nigdzie

Faktura to jest zamiast paragonu na życzenie. Normalnie masz paragon. A pistolet gazowy jakby miał powyżej 17J to by ci oczy po takim oberwaniu wywaliło na wierzch xD

Lecz ty chcesz gazowy (na gaz a'la wiatrówka) czy gazowy tzn jak do samoobrony?

9obpmnjr.png

Opublikowano

Chodzi mi do samoobrony, to jest chyba na gaz pieprzowy tylko ze to pistolet. Przy okazji odstrasza;]

Na takiego nie potrzebujesz zezwolenia.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Wiem że bez zezwolenia, tylko czy trzeba cos podpisywac ze sie kupilo takową bron czy po prostu mowi sie ze chce sie to kupic daje kase i wychodzi bez niczego, jak normalną rzecz, np. bilet

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

Wiem że bez zezwolenia, tylko czy trzeba cos podpisywac ze sie kupilo takową bron czy po prostu mowi sie ze chce sie to kupic daje kase i wychodzi bez niczego, jak normalną rzecz, np. bilet

Yeap (Tak, jak bułkę w piekarni).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Na pistolet gazowy nie potrzeba licencji . Nawet w telezakupach jest za 99 zł i wygląda jak prawdziwy . Ma odstraszać :)

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

Nic nie będziesz musiał mówić,podpisywać itp.

Broń na gaz pieprzowy jest dostępna dla każdego (+18) bez zezwolenia.

Poproszą Cię ew. o okazanie dokumentu,nic nie będą spisywać.

To jest normalny Gaz tylko po prostu w lepszej obudowie:P

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...