Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help me]Gry się wyłączają

Havaii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem ponieważ jak gram w różne gry to komputer mi się wyłącza nie wiem dlaczego ale np jak gram w WarRocka to nie tylko np NFS Carbon NFS Most Wanted Battlefiled 3 battlefiled P4F i nie wiem dlaczego wcześniej było okej a teraz nie za pomoc lajk

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

Odkurz komputer w środku, bo prawdopodobnie Ci się przegrzewa. Jeżeli nie to, to może być wina chłodzenia - nowy cooler dostaniesz za 100zł.

Innych opcji nie ma, no chyba, że wyświetla się blue screen czy coś w tym stylu, tak jak napisał up.

Opublikowano

Odkurz komputer w środku, bo prawdopodobnie Ci się przegrzewa. Jeżeli nie to, to może być wina chłodzenia - nowy cooler dostaniesz za 100zł.

Innych opcji nie ma, no chyba, że wyświetla się blue screen czy coś w tym stylu, tak jak napisał up.

Nie normalnie gram gram i wyłącza się komputer całkowicie.Czyściłem go

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

w którym momencie gry komp się wyłącza? przed startem tzn. przed wejściem do gry? czy w grze?

jak go wypucowałeś to masz przyczyne, sprawdz everestem temp procka, może paste wytarłeś z niego? jeżeli tak to musisz skiknąć do sklepu po nową, cena taniej pasty nie powinna przekroczyć 10zł

wgl. to podaj więcej informacji, może wymieniałeś coś w kompie np. zasilacz albo chociaż przed resetem kompa widziałeś jakieś kropeczki na ekranie?

albo jakieś piknięcia kompa

najlepiej to sobie przeskanuj dysk(hdtune) ramy(memtest) i grafike(funmark) ofc. nie sprawdzimy 100% z poziomu win ale jest szansa ;D

Opublikowano

w którym momencie gry komp się wyłącza? przed startem tzn. przed wejściem do gry? czy w grze?

jak go wypucowałeś to masz przyczyne, sprawdz everestem temp procka, może paste wytarłeś z niego? jeżeli tak to musisz skiknąć do sklepu po nową, cena taniej pasty nie powinna przekroczyć 10zł

wgl. to podaj więcej informacji, może wymieniałeś coś w kompie np. zasilacz albo chociaż przed resetem kompa widziałeś jakieś kropeczki na ekranie?

albo jakieś piknięcia kompa

najlepiej to sobie przeskanuj dysk(hdtune) ramy(memtest) i grafike(funmark) ofc. nie sprawdzimy 100% z poziomu win ale jest szansa ;D

Jak jestem NP na forum to nic się nie dzieje mogę być 5h i się nie wyłączy wchodzę do gry gram gram 10 minut mija komp się wyłącza i jak chce go znowu włączyć to dochodzi do Windows xp ładuję się i znowu się wyłącza musze od czekać 5 minut i wtedy moge wejść tak jest ze wszystkimi grami WarRock NFS Carbon MW Battlefiled 3 Battlefiled P4F i minecraft. A co do czyszczenie to tylko czyściłem 2 wiatraczki(no wiesz co jest w kompie ;D).

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

to odpal funmarka na testa i zobaczymy czy się offnie, bo z tego co napisałeś, to coś może się przegrzewać,

Windows xp ładuję się i znowu się wyłącza musze od czekać 5 minu

podaj model plyty głównej, masz integre czy podpinaną? jeżeli podpinana to podaj model

sprawdź temperaturę radiatorów(na palucha), w integrze to zazwyczaj mostki(zależy od plyty), podpinana to na karcie

i powiedz czy przeszedłeś test w funmarku czy off?

Opublikowano

to odpal funmarka na testa i zobaczymy czy się offnie, bo z tego co napisałeś, to coś może się przegrzewać,

podaj model plyty głównej, masz integre czy podpinaną? jeżeli podpinana to podaj model

sprawdź temperaturę radiatorów(na palucha), w integrze to zazwyczaj mostki(zależy od plyty), podpinana to na karcie

i powiedz czy przeszedłeś test w funmarku czy off?

Podaj linka do tego FunMarka oczywiście będziesz miał lajka a jak sprawdziłem temp to od całego kompa bije takie ciepło

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...