Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie są programy do tworzenia grafiki broni ?

kokkiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakim programie można zmienić te wyglądy edytować i zmienić bo próbowałem w gimp i się nie dało zamieniłem końcówkę REZ na jpg i edytowałem w gimpie i nie można było napiszcie co najlepiej zrobić żeby można było zmienić wygląd.

M Ó J N I C K TO : Energit00

Opublikowano

Pierw musisz wypakować plik Rez za pomocą

RezXtracta

Później edytować plik DTX za pomocą PS'a

Tutaj masz temat z tym dotyczący CA ale to tak samo się robi

http://www.mpcforum.pl/topic/587723-jak-zrobi-texture-moda-na-bro/

Opublikowano

http://www.youtube.c...h?v=inHV3iZbsic

W tym filmiku masz wszysko opisane, po angielsku ale powinieneś zrozumieć.

Są tam linki do programów, które są ci potrzebne.

Tylko musisz mieć photoshopa cs5 linku do niego w filmiku nie ma, bez photoshopa tego nie zrobisz, w gimpie się nieda ponieważ nie ma do niego pluginów dzięki którym będziesz mógł edytować pliki .dtx

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Macie chłopaki po + :D

Mogliście by mi wysłać skina z Qbz tylko że złoty albo że gram qbz a mam ak gold lub m4a1 gold możecie ktoś dać plik ?

Opublikowano

@up nie da się zrobić tak, że grasz qbztem a widzisz ak-gold, nie da się takiego skina zrobić bo próbowałem, ale moge zrobić żeby był złoty qbz, tylko najlepiej jeślibyś się dowiedział jaki numer textury ma qbz

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ok, tylko to troche czasu zajmie, bo musze znaleźć numerek textury qbz, to nie jest takie proste, na obrazku nie widać całej broni tak jak w black market, tylko tak

więc trzeba się domyśleć co to za broń

beztytuunopi.png

Tylko nie wiem, czy ty tego skina chcesz na crossfire EU, czy crossfire NA

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mógłbyś napisać na gg ? Bo nie wiem jakie są inne programy i nie za bardzo nie wiem jak zrobić swoją grafikę bo nie mam photoshop a na pewno są inne programy a nie tylko photoshop.

Opublikowano

Da się to zrobić tylko w photoshopie, do innych programów nie ma pluginu, żeby otworzyć i edytować pliki dtx, kup photoshopa albo ściągnij pirata, jak wolisz, ale możesz też ściągnąć wersje trial, będziesz wtedy mógł 30 dni robić grafiki broni.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Spoko

Zrobiłeś już tą broń qbz ?? ^^

:)

Tylko nie wiem, czy ty tego skina chcesz na crossfire EU, czy crossfire NA

Chcę na crossfire eu

Opublikowano

Jeszcze nie zrobiłem, bo nie znalazłem jeszcze textury qbz, bo jest całkowicie inne ustawienie niż na crossfire NA, ale myśle że do soboty zrobie, tylko plik będzie dużo zajmował 100 MB.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie umiem tak zrobić, ale spróbuje może mi się uda, qbzta jeszcze ci nie zrobiłem bo szukam numeru textury. Zrobie ci też pare innych broni na złoto.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...