Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobieraczek problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dostałem pismo z pobieraczka ale mam w nim niedopatrzenia:

1. W wezwaniu jest podane IP które NIE JEST ZGODNE Z MOIM!

2. Z tego co wiem nie mają mojego podpisu więc nie mogą zawrzeć ze mną umowy prawda? Tu proszę o odpowiedź osoby które znają się na tym lub miały podobne problemy z pobieraczkiem i czy zapłacili.

Płacić im to czy czekać aż wytoczą rozprawę w sądzie?

1325845644-U48159.gif

Opublikowano

U mnie było również tak , że ktoś niby się zarejestrował i pobrał jakiś plik i przyszło mu zapłacić ileś tam tysięcy ... Nie pamiętam . Nie wiem jak to się potoczyło . Musisz poczytać regulamin tego ;) . Bo jeżeli go akceptowałeś bez przeczytania tego to mogą CI zrobić to co jest w regulaminie :) Ja na twoim miejscu zostawił bym to w spokoju :)

Opublikowano

Nie bój się ich. Ja założyłem tam specjalnie konto, poczekałem kilka dni - przyszedł mi e-mail że mam zapłacić kilka set złotych. W dupie to miałem i widzisz... jestem w domu zamiast w pudle.

10906.png

Opublikowano

@up

Oni automatycznie wysyłają do ludzi dziennie około 10-20 wiadomości . I ciekawe ile by musieli rozpraw do sądu wnieść. Przestań , zostaw to ...

Opublikowano

Tzn. mam ich olać i nic im nie płacić? Bo trochę się boję bo koszty w razie przegranej rozprawy poniosę ja i to będzie ok. 600 złoty!

Olej

Poszukaj w necie reportaż chyba z interwencji czy z czegoś podobnego o tej stronie to banda oszustów płacenie im to glupota

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

A czy to prawda że nic nie mogą mi zrobić nie mając mojego RĘCZNEGO podpisu?

Jeśli nie masz 18 lat to twój podpis pod umową nic nie znaczy ;D ( nie wiem dokładnie , mogę się mylić ;) ) . Ale zostaw to . Ja też założyłem tam konto , ale nic mi nie przysłali ... Ja na twoim miejscu zostawił bym to w spokoju ;)

Opublikowano

Wiem jak działa Pobieraczek, bo pomagałem kiedyś przy tworzeniu kilku obrazków z firmą 2fresh.

To są oszuści jakich mało, więc nawet nie warto rejestrować tam konta, a co dopiero płacić.

Olej tą sprawę i żyj dalej, pozdrawiam.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nie płać im nawet..Też mi wysłali pismo z pół roku temu olałem sprawę i jakoś żyje.Więcej nie wysyłali mi nic.

Może kiedyś coś tu będzie

:D

Opublikowano

Witam. Dostałem pismo z pobieraczka ale mam w nim niedopatrzenia:

1. W wezwaniu jest podane IP które NIE JEST ZGODNE Z MOIM!

2. Z tego co wiem nie mają mojego podpisu więc nie mogą zawrzeć ze mną umowy prawda? Tu proszę o odpowiedź osoby które znają się na tym lub miały podobne problemy z pobieraczkiem i czy zapłacili.

Płacić im to czy czekać aż wytoczą rozprawę w sądzie?

Jeśli nie jesteś pełnoletni (czyt. masz 18 lat lub wiecej) to taka umowa jest automatycznie uniewazniona gdyz nie jest zgodna z prawem. Nawet jakbys podpisal tez by byla niewazna bo musi to zrobic opiekun/rodzic.

jqeuR.png

Opublikowano

Trzeba oleć i tyle... Kolega z klasy miał to samo, i jeszcze dotego ich na mailu wyzwał od oszustów itp. xD

I nic mu nie zrobili ; ) Nam nawet na informatyce kiedyś mówiła nauczycielka żeby na tej stronie nie zakładać kont . haha xD

X

by Me.

Opublikowano

To są oszuści !!! Od lat robią to samo , koledze wysłali 2 lata temu wezwanie do sądu ale on ich olał i już nic mu nie wysyłają . Olej ich .

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...