Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ataki na stronę

DeepCrazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż troszeczkę się wtajemniczyłem w ataki hackerskie.

Teraz założyłem się z moim byłym nauczycielem, że rozwalę jego stronę (ona jest kompletnie nie zabezpieczona).

Co musiałbym zrobić?

Może ktoś pomoże to zrobić?

GG: 40598120

PS. Dam za wszelką pomoc Like

Opublikowano

No to jak się założyłeś to teraz rozwal.

Mogłeś choć przez chwile pomyśleć i zapytać się jak to zrobić zanim się założyłeś.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Jest kilka sposobów, ale 2 główne to: Ddos oraz wykorzystanie luk w stronie, w php,mysql itd.

DDos odpada, musiał być 1/3 miasta zmówić aby w tej samej chwili zaczęli nakur*** do serwera zapytania i w ten sposób przeciążyli serv.

Drugi sposób to już wystarczy poszukać w necie na różnych forach/stronach poświęconych temu.

Jeśli na stronie są konta to jest jeszcze coś: za pomocą bruteforce złamać hasło admina i rozwalić stronę "od środka".

Opublikowano

Beka. Nie ma to jak się założyć o coś o czym się nie ma pojęcia.

I tak jak pisał ktoś wyżej. DDos (ogólnie włamania itp) są karalne, a on będzie miał dowody ;d

Opublikowano

DDos odpada, musiał byś wykupić kilkanaście serwerów i z nich może byś opóźnił wczytywanie strony. Czyli najszybciej możesz rozwalić atakiem RFI lub LFI (jeśli strona ma coś w stylu księgi odwiedzin, logowania). Jeśli jest możliwość logowania, to z tego co pamiętam SQL injecton powinno zadziałać.

1327238783-U261492.png

Opublikowano

Ale co to za zhackowanie strony DDoS'ami...?

DeepCrezy masz nie wiadomo ile maszyn żeby puścić DDoS'a?

Jak chcesz już "zhackować" zrób jakiś deface lub chociaż dumpa bazy...

________________________________________________________________________________

Sekhmet

________________________________________________________________________________

Opublikowano

Pewnie że się da, ale Ty najpierw się naucz podstaw(SQL Injection, Blind, RFI, LFI etc.)

Sekhmet

Opublikowano

Zakłada się z nauczycielem...

Ja bym się nie zakładał, jakbym chciał ją rozwalić to bym mu nawet nie mówił o tym.

A ty szpanerku co chciałeś pokazać?

Myślisz że po tym wszystkim będziesz Fuck Yea? koledzy będą ci rączki całować?

Zazwyczaj w takich sytuacjach jest:

e765b8da_misc-true-story.jpeg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podaj adres strony. Na początku trzeba znaleść "injected id do bazy mysql" jeśli jest, powinno być, ponieważ twierdzisz że, jest ona nie zabezpieczona.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak, DDos na

www.zsmetkow.republika.pl

, szczególnie że jak będziesz chciał DDosować tą strone, to DDosujesz cały serwer

republika.pl

-,-, poza tym, nawet jeżeli byś miał wiedze na temat DDosowania, to z jednego kompa za dużo byś nie zdziałał (zależy od neta, ale wątpię żebyś miał lepszy wysył niż oni odbiór na serwerze"

Opublikowano

dedyk łącze 1gbp/s-10gbp/s, odpowiedni skrypt i komenda i poszedł spać ^^

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

znalazłem coś nwm czy sie to tobie przyda ponoć tym można zniszczyć strone łap :

http://www.predators.../predatortools/

1. Wpisujemy adres strony, którą chcemy zniszczyć (na dole po lewej)

2. Klikamy "Destroy It"

3. Niszczymy nielubianą stronę mruga.gif

Ps: nie testowałem .

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

DDoS jedynie pozwoli mu na to, żeby strona padła jak długa. Nie lepiej zabawić się i podmieniać treść, pliki? ; ))

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Pingowanie to sobie w dupe możesz wsadzić.

Jak masz dużo ramu zrób atak za pomocą Slowlorisa.

Lub Syn -Flooda.

Lub moge ja to zrobić możemy pogadać na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...