Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Amerykance vs Francuzy

demostenes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dylemat, otóż nie wiem w które drzewko iść :D korci mnie żeby sprawdzić francje, i iść w kierunku Bat Chata, ale mój klan a mianowicie [KPD] królewska dywizja pancerna, jest zdania ze amerykance (czyt. droga w stronę M103 i dalej) zarabiają więcej i dzięki temu są bardziej opłacalne, a poza tym ja mając takie t29 pancerz 250mm w wierzy, będę (znając mnie) szedł na cwaniaka, a to się będzie pewnie źle kończyć :D

PS. Bardzo bym prosił żeby odpowiedz uzasadnić, i doradzić jak grac czołgami które proponujecie :D

Opublikowano

Jeśli to Twoje pierwsze drzewko to radziłbym wymaksować USA, bo naprawdę dobrze się nimi gra (nie grałem tylko X). Dobrze ustawiony czołg może blokować atak kilku czołgów naraz (do czasu aż podjadą i odsłoni sie twój papierowy pancerz podwozia). Naprawdę polecam granie USA (a premium T34 to już szczyt, bo do pancernej wieży dochodzi porządna penetracja ;] )

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Ja polecałbym ci iść na kompromis czyli wybrać Francję ciekawe,fajne,dziwne?! czołgi :O

Niektóre czołgi to całkowita porażka a inne to supcio miodzio itp.

A do tego "Zarabiają więcej" to nieprawda.Może wklepali sobie to do za przeproszeniem "pały" i sie im to wydaje.

Pozdrawiam !

bajanziom.png
Opublikowano

Francuzi to w sumie najmocniejsza frakcja, jeśli dobrze sterowana (spotkałem około 5% takich przypadków). W środkowym/ późniejkszym etapie gry są one w stanie zabić każdego na 1 serię, więc zasada 1: nie szarżować papierowym czołgiem na przód, wystrzelać bezmyślnie serię w przód wroga, a potem wybuchnać... Dlatego poradziłem Ci zagrać USA jeśli jesteś początkującym, a jeśli nie to możesz popróbować się we francuzach, bo naprawdę fajnie sie nimi gra (a miałem dopiero tier V ;d )

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Poczatkujacy to moze nie jestem, bo jest juz prawie 2k bitew... ale za mistrza sie nie uwazam :)

i sugerujac sie waszymi odpowiedziami wybiore francuzy, mysle ze papierowy pancerz sie odstraszy mnie na V tierze :D

Opublikowano

Ja bym polecał Rosjan xD . Ale jeżeli miałbym wybierać miedzy papierowymi amerykanami i paierowymi fracuzami 6 strzałowymi wybrałbym bez wątpliwości francje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...