Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Porady] Dziwny napad ; >

Lorenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc ..

"Z reguły nigdy w domu nie zostawałem sam, lecz w wakacje zdarzyło mi się przebywać parę tygodni samemu w domu. Noc jak noc ? nic szczególnego. Poszedłem spać o ?słusznej? porze i nic nie zapowiadało żadnych nadzwyczajnych wrażeń. Pamiętam, iż śniło mi się ? a rzadko śnią mi się takie dziwne sny ? iż stoi obok mnie demon lub inna istota o wyraźnie negatywnym usposobieniu. I słyszę we śnie takie głośne wołanie ?Szatan?. Głos był tak głośny, iż z lękiem obudziłem się. Byłem już absolutnie przytomny, tak iż widziałem wszystkie przedmioty w pokoju, jednak ? ku memu przerażeniu ? nie mogłem pisnąć ani słowa czy kiwnąć palcem. Jednak nie to napawało mnie wtedy przerażeniem. Oprócz tego, w pokoju słyszałem szum ogromnego wiatru, jakby wichru. Wydawało mi się, iż trąba powietrzna lata w pokoju i powoduje niezwykły hałas. Wtedy poczułem, że obok mojego łóżka stoi bardzo potężna, przepełniona złem i nienawiścią istota. Dodatkowo, wydawała ona dziwne i strasznie nieprzyjemne odgłosy (charczenie, fuczenie, sam nie wiem jak to nazwać). Byłem wręcz pewny, że gdybym tylko mógł odwrócić głowę, zobaczyłbym ją obok siebie. Chciałem ? pomimo strachu ? to uczynić, ale nie byłem w stanie. W tym ogólnym przerażeniu zauważyłem, iż dzieje się ze mną coś bardzo dziwnego.

Ta istota obok mnie ? nie wiem czy dobrze to ujmę ? próbowała wyrwać ze mnie moją duszę. Wiem, że brzmi to śmiesznie, wręcz zalatuje ?ciemnogrodem?, ale po prostu czułem, jakbym się miał rozdwoić i ta moja ?właściwa? część była na siłę wypychana do góry, niczym podważana łomem. Skupiłem całą swoją siłę woli, by ?nie iść do góry?, by ta moja dusza ? której pierwszy raz w życiu doświadczyłem ? nie została wypchana do góry. Powiem prosto ? myślałem, że to coś chce mnie opętać albo posiąść moje ciało. Zacząłem ostatkami sił się modlić. Pędzikiem, w tym całym hałasie wiatru, obok złej istoty i w walce bym został w ciele ? odmówiłem jedną zdrowaśkę, potem drugą, Ojcze Nasz? (proszę zauważyć, że to nie była kwestia sekund ? wszak odmówienie tych modlitw, nawet pobieżnie i szybko, trochę zajmuje). Jakież było moje przerażenie, gdy te modlitwy nie skutkowały! Ostatkiem sił, gdy myślałem, że już, co tu dużo mówić ? po mnie (tak się wtedy czułem ? prawie wypchany z ciała), zawołałem rozpaczliwie w myślach ? ?Jezu, mój Mistrzu?? (nie dokończyłem tego, już nie dałem rady), gdy nagle ? w ułamku sekundy ? zniknął szum huraganu, ta zła istota i od tej chwili mogłem normalnie się poruszać? Zresztą nie dałem rady za bardzo ? byłem tak strasznie wyczerpany tym wszystkim, że po prostu nawet nie miałem siły się bać? Przewróciłem się na drugi bok i niedługo po tym zasnąłem.

Niestety bałem się iść spać w następne wieczory ? grałem na komputerze do 2 w nocy, byleby jak najpóźniej kłaść się spać. Teraz już jest dobrze i więcej nie boję się takich przypadków ? wiem, że jak głęboka modlitwa (ale nie klepanki zdrowaśki) potrafią skutecznie i natychmiastowo odpędzić takiego ducha. Jednak po tym wydarzeniu zmieniłem stosunek nie tylko do czegoś takiego jak ?zmora?, ale do życia pozagrobowego. Już wiem, że ono istnieje naprawdę, gdyż miałem naoczny dowód i dałbym sobie rękę uciąć, że to nie był ani sen, ani przywidzenie, ani paraliż przysenny

40209909810444895132.png

Już wkrótce .. Start - Nowego prywatnego serwera Lathir.pl

Nie przegap tego !

Opublikowano

Pojebańcu kolego

<3:)

Nie wiesz nie pierdol :)

Zawsze mówiłem że to brednie , puki sam tego pojebańcu nie przeżyłem :)

40209909810444895132.png

Już wkrótce .. Start - Nowego prywatnego serwera Lathir.pl

Nie przegap tego !

Opublikowano

to działa w taki sposób, że naczytałeś się jakichś pierdół, zacząłeś o tym dużo myśleć aż w końcu sam podświadomie w to uwierzyłeś i przeżyłeś jakąś straszną sytuacje która działa się tylko w twojej głowie...

Opublikowano

Nie wiem co o tym myśleć ale patrząc na twój awatar wydaje mi się że lubisz takie postacie jak demon, to też musisz często o czymś

takim myśleć, może to był po prostu koszmar ? :)

"po prostu nawet nie miałem siły się bać? Przewróciłem się na drugi bok i niedługo po tym zasnąłem." - To mnie dojebało xdd

Ja tak mam niekiedy po horrorze, znaczy troszkę inaczej, bo cały czas gdy próbuje zasnąć wydostają się jakieś dźwięki, okno tak przeskakuje (Wiecie o co mi chodzi) albo telewizor tak strzela.. To nie było by dziwne gdyby działo się rzadko a nie co kilkanaście sekund ;/ Wtedy wydaje mi się, że jest coś w pokoju, lecz moja wyobraźnia już wtedy przesadza i otrząsam się, nie wierze w coś takiego :D

1329228482-U118767.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...