Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak wgrywać gry na kartę R4, oraz jak wgrać system.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wgrywać gry na kartę R4, oraz jak wgrać system.

+

Wgrywanie języka polskiego na Firmware Wood R4

1. Na początku potrzebujemy wgrać system,
pobieramy go ze strony

http://www.r4ds.me

(należy wejść w Downloads i wybrać najnowszą wersje)

2.Następnie ściągniętą paczkę luźno wrzucamy na kartę SD (ja posiadam 2 Gb),

kartę możemy podłączyć do komputera za pomocą adaptera wygląda on mniej więcej tak:
(chodzi o to urządzenie pod samą kartą R4) adapter, powinien być w zestawie wraz z kartą.

r4_sdhc_2__61869.jpg

3. Gdy po włączeniu konsoli z wgranym już systemem na kartę R4 powinniśmy zobaczyć takie menu

(lub inne w zależności od tego jaki motyw wybierzemy)

Wood_R4_1.JPG

4. Gdy wszystko będzie wyglądało tak jak na obrazkach, możemy przejść do wgrywania gier.

Po ponownym podłączeniu karty możemy utworzyć folder o nazwie gry, games itp.
do którego będziemy wrzucać nasze gry.Gry powinny być w rozszerzeniu .nds

5. Po wrzuceniu gier zobaczymy w naszej konsoli folder, który utworzyliśmy.
Gdy w niego wejdziemy zobaczymy wgrane gry.

Wgrywanie Języka Polskiego na Firmware Wood R4

1. Ściągamy paczkę ze strony, i rozpakowujemy ją .

http://www.mediafire.com/download/ytlmzw0wd1z/lang_plv4.zip

3. Podłączamy kartę R4 i wchodzimy do K:\__rpg\language\ , tworzymy w nim folder o nazwie "Polski" i kopiujemy plik, który rozpakowaliśmy ''language''.

4. Teraz wystarczy odpalić naszego ds'a i wybrać START> SETTINGS> LANGUAGE i wybrać Polski

Dziękuje za uwagę, mam nadzieje że komuś się przyda ! Nie odpowiadam za ewentualne szkody !

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO !

2r76phk.jpg

Pomogłem ----> Lubię to !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na allegro znajdziesz, możesz kupić także inną nagrywarkę Acekard2, trochę lepsza od R4 podobnie się ją

instaluje.

2r76phk.jpg

Pomogłem ----> Lubię to !

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja osobiście polecam acekard zamiast R4

Sam jej używam oraz moi znajomi jest sporo lepsza od R4

Tylko kosztuje 80-100zł

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam pewien problem a mianowicie sciagam ten plik do systemu wgrywam go na sformatowana karte sd wkladam do karty r4 i po wlozeniu do nintendo wyskakuje mi couldn't find _DC_menu.dat

@edit

doszedlem o co chodzi nie zapisywalo mi wszystkiego na karcie ale uporalem sie z tym problem lecz teraz mam inny gdzy juz wszystko teorytycznie dziala to wlanczam nintendo i wyswietla mi sie tylko loadning i koniec szekam i czekam i nic dodatkowo nie mogę wejsc na karte sd:( nie wiem o co chodzi pogubiłem się proszę o pomoc

Opublikowano

fajnie nie powiem poradnik przydatny (wmiarę) o większości wiedziałem ale od 2miesięcy nie uzywam NDS'a (brak ładowarki) o motywach wiedziałem i o najnowszych wersjach tego softua ale jak to spolszczyć to nie wiedziałem xD

404 sygantura not found

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam pewien problem a mianowicie sciagam ten plik do systemu wgrywam go na sformatowana karte sd wkladam do karty r4 i po wlozeniu do nintendo wyskakuje mi couldn't find _DC_menu.dat

@edit

doszedlem o co chodzi nie zapisywalo mi wszystkiego na karcie ale uporalem sie z tym problem lecz teraz mam inny gdzy juz wszystko teorytycznie dziala to wlanczam nintendo i wyswietla mi sie tylko loadning i koniec szekam i czekam i nic dodatkowo nie mogę wejsc na karte sd:( nie wiem o co chodzi pogubiłem się proszę o pomoc

obsluguje tylko karty do 2 gb r4.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. wszystko robie jak ty ale jak włączam sobie nintendo to zamiast tych wszystkich folderow mam narysowana karte micro sd i to wsyztsko prosze o pomoc

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...