Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Uciążliwy lag w bf3

MaxiorQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym że gra co jakieś 5-10min mi laguje w ten oto sposób: biegnę sobie normalnie, patrzę, inni gracze biegają w miejscu. Po około trzech sekundach cofam się o parę metrów albo po prostu ginę. Jak to naprawić ? Mam internet 6mb.

Opublikowano

Komputer nie ma tu nic do gadania ale jeśli chcesz:

Grafa: radeon 4850 hd

6gb ram

procek intel i7 2,67GHz

Gra sama w sobie mi się w ogóle nie zacina tylko przez te lagi mam takie zwiechy.

Opublikowano

A można wiedzieć od kogo ten net jest (kto jest twoim dostawcą)? Możliwe, że tracisz pakiety. W wiersz poleceń wpisz "ping -n -100 wp.pl" (oczywiście bez " ) i poczekaj na wynik. Potem napisz, ile pakietów utracono.

7m9a.png

Opublikowano

Internet dobry, kompuer dobry, dziwne. Masz wtedy spadki FPS ? Na logikę to wygląda tak, jabyś po prostu tracił połączenie z internetem...

Opublikowano

A można wiedzieć od kogo ten net jest (kto jest twoim dostawcą)? Możliwe, że tracisz pakiety. W wiersz poleceń wpisz "ping -n -100 wp.pl" (oczywiście bez " ) i patrz, czy nie wyskakuje "Upłynął limit czasu żądania". Jeśli tak, to tracisz pakiety i nie pozastaje nic poza kontaktem z dostawcą.

7m9a.png

Opublikowano

Internet dobry, ale zależy na jak wielkich mapach gra i czy nie dzieli z kimś łącza.

PL_MAG.png

CPU: A64 x2 4200+ @2,74GHz

GPU: Zotac GeForce 9600gt Turbo 512MB

RAM: 2,5GB @200 MHz

Power: Fortron 400W

Opublikowano

Dostawca to Netia. Dzieje się tak na każdej mapie nie ważne czy mała czy duża. Lackidacki zrobiłem jak mówisz ale to mi ciągle leci i się nie chce zakończyć i nie ma żadnego 'upłynął limit czasu żądania'. No kolega też mi mówił że to wygląda jakby tracił połączenie ale dlaczego ? Jeśli chodzi o dzielenie łącza to z nikim nie dzielę chyba że mam taki sprzęcik od telewizora który się łączy na wi-fi i mogę na nim filmy wypożyczać przez neta i takie tam, ale jak gram w bfa to sprzęcik jest wyłączony więc nie jest podłączony do neta.

Opublikowano

mialem identyczny problem w Warrocku, chodz jest to gra ktora nie wymaga sprzetu, i neta wielkiego cofalo mnie gdy moja mama korzystała co chwila mialem laga, ze mnie cofalo przyczyna byl internet.

Wejdz na strone www.speedtest.net i powiedz mi jak szybkie masz download i upload.

graphic.png
Opublikowano

mialem identyczny problem w Warrocku, chodz jest to gra ktora nie wymaga sprzetu, i neta wielkiego cofalo mnie gdy moja mama korzystała co chwila mialem laga, ze mnie cofalo przyczyna byl internet.

Wejdz na strone www.speedtest.net i powiedz mi jak szybkie masz download i upload.

Ping:42ms. Prędkość pobierania:6.36mb/s. Prędkość wysyłania:0.54mb/s.

Opublikowano

Powyłączaj wszelkie programy, które mogą używać internetu- gg/ skype / ts3 itp.

Powyłączaj wszystkie pobierane pliki...

Jesteś w 100% pewny, że nikt od Ciebie podbiera neta? Ktoś z rodziny, rodzeństwo, sąsiad... ? Zwiększ zabezpieczenia sieci, aby temu zapobiec.

Opublikowano

Powyłączaj wszelkie programy, które mogą używać internetu- gg/ skype / ts3 itp.

Powyłączaj wszystkie pobierane pliki...

Jesteś w 100% pewny, że nikt od Ciebie podbiera neta? Ktoś z rodziny, rodzeństwo, sąsiad... ? Zwiększ zabezpieczenia sieci, aby temu zapobiec.

Nie ma różnicy czy mam włączone gg czy ts3 tak czy siak mam tego laga. A z netem jestem w 100% pewny. Mieszkam na wsi a wokół mnie wszyscy mają swój internet i mam go na hasło.

Opublikowano

powiem tak to dziwne..

na takiej predkosci, upload troche masz malo 0.54mb/s

ale to normalne..

widac musisz isc do swojej sieci i zapytac sie dokladnie o twoje polaczenie czy oni nie wykrwaja żadnych błędów. oni sami cie o tym nie ostrzegom jesli masz jakis blad w necie. Idz do nich i spytaj sie dokladnie czy twoje polaczenia dzialaja tak jak powinny

@up hasło to nie jest wielkie zabezpieczenie do twojej sieci wi-fi da sie dostac po 30 minutach twojego użytkowania.

tzn, gdy siedzisz na necie wiecej niz 30 min haker moze przedostac sie po tym czasie ^^

graphic.png
Opublikowano

powiem tak to dziwne..

na takiej predkosci, upload troche masz malo 0.54mb/s

ale to normalne..

widac musisz isc do swojej sieci i zapytac sie dokladnie o twoje polaczenie czy oni nie wykrwaja żadnych błędów. oni sami cie o tym nie ostrzegom jesli masz jakis blad w necie. Idz do nich i spytaj sie dokladnie czy twoje polaczenia dzialaja tak jak powinny

@up hasło to nie jest wielkie zabezpieczenie do twojej sieci wi-fi da sie dostac po 30 minutach twojego użytkowania.

tzn, gdy siedzisz na necie wiecej niz 30 min haker moze przedostac sie po tym czasie ^^

Raczej w mojej okolicy nie ma hakerów ;) Chyba że stary Mietek na swoim polu coś kombinuje... Dobra zadzwonię i się odezwę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...