Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Problem z cuboidem.

Eskims

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy temat na tym forum, w którym chciałem napisać, że mam problem który polega na tym, że dałem cuboid na spawn, ale jak podejdzie tam creeper i wybuchnie to robi się dziura w ziemi. Da się to jakoś wyłączyć? Nie wyłączając creepera, ma wybuchać tak samo tylko żeby cuboida nie rozwalał.

Proszę o pomoc, polecą lajki

Druga sprawą jest to, że jak postoję dłużej w miejscu to pisze np. [Wlasciciel]Eskims is now AFK. Da się to wyłączyć?

Opublikowano

No to tak.

/region flag nazwa_cuba creeper-explosion deny

a żeby wył. afk

to musisz w configu essentials zmienić wartość afk na -1

Opublikowano

Nie chciałem pisać w drugim temacie, więc napiszę tutaj.

Czy wie ktoś dlaczego jak kolega wyjdzie z serwera i wejdzie, a potem się zaloguje to znika mu eq?

Opublikowano

Nie mam pojecia.... a co do Wybuchów itp. to wejdz w config essentials i poszukaj EssentailsProtection czy jakos tak.

Tam mozesz ustawic takie rzeczy jak. wylaczanie wybuchow creeperow, podpalanie od burzy itp.

Opublikowano

Flagi czasami nie dzialaja :(

NoLaggTnT - to nazwa plugina ktory robi by creepery nie psuly terenu wchodzisz we folder z tym Pl i w config i zmieniasz wpis :

ChangeBlock - false

Jak niedziala kontakt ze mna PW/GG

Prosze o Like jak pomoglem nq.

Ocenzurowano przeze mnie moje nowe konto to Windows

Opublikowano

Flagi normalnie działają, tylko jak nie umiecie ich nałożyć to nie mówcie, że nie działa, a to co podajecie to globalnie zablokuje uszkodzenie terenu od wybuchów, a on chciał tylko w cuboidzie. Co do znikania eq to masz plugin AuthMe ? Jeżeli nie to zainstaluj i powinno być ok.

Opublikowano

Flagi działają, użyłem bo chciałem chronić spawn. Mam xAuth, zmienić na AuthMe?

EDIT:

sorki mam AuthMe :P pomyłka

I jeszcze jedno.

Chcialbym dac 2 osobom dzialke i nie wiem jak zrobic aby mogli na 2 osoby jej uzywac.

Opublikowano

/region addowner nazwa_cuboida nick << to dodaje drugiego wlasciciela do dzialki

/region addmember nazwa_cuboida nick << to dodaje członka do dzialki

Szczeze nie wiem czym to sie rozni ale prosze :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...