Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]spawnem dla każdego

Bachus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie nie moge sobie z tym poradzic, a mianowicie czego bym nie ustawil w premissionsex dla odpowiedniej grupy ona nadal nie moze użyć komendy /spawn czy /warp . Może to zrobic administrator ktory dodany jest w ops. Pomożecie ? co ustawic albo jaką komęde wpisac ? :D

Oto zawartość mojego pliku .yml

groups:

default:

default: true

permissions:

- modifyworld.*

Gracz:

default: true

prefix: '&fGracz '

premissions:

- modifyworld.*

- iConomy.holdings

- essentials.*

Administrator:

premissions:

- '*'

VIP:

intheritance:

- Gracz

users:

ba:

group: Administrator

ka:

group: Gracz

P.s Sory że tak brzydko tylko kopiuj wklej ale nie mogelm sie polapać jak inaczej to wrzucić ;p

18865.jpg

9227.gif

25818.jpg

Opublikowano

Masz Essentials czy CommandBook?

Edit:

Spróbuj dodać linijkę

essentials.spawn

oraz usuń w permissions to " ba: " i " ka: " bo nie wiem po co to tam jest...

Opublikowano

tzn usunąć wszystkie pluginy i wgrac je na nowo tak zęby nie było jeszcze nic ustawione ? :D

Ta, następnie spróbować czy działają komendy. Najczęściej niektóre pluginy ulegają crashowi, więc trzeba instalować je na nowo. Ja

również miałem tak na serwerze.

OndteAw.png

Opublikowano

Okkej tak zrobie :) I odrazu mam pytanie zeby np ustawic mozliwosc używania tylko i wyłacznie komendy /spawn to co dopisac zamiast essentials.* i czy jest możliwość aby komenda /warp była włączona do tylko jednego miejsca tzn żeby gracz mógł przeteleportować się tylko komendą /warp miasto , a nie mógł już użyc /warp vipshop ? :)

18865.jpg

9227.gif

25818.jpg

Opublikowano

PLugin to Essentials np. :>

Wtedy w permissions wpisujesz

essentials.warp.nazwa warpa

powinno dzialac

i nie wpisuj dla zwyklego gracza essentials.* bo dostanie komendy takie jak ustawianie czasu,pogody itp.

Tutaj masz wszystkie komendy a permissions jak klikniesz na jakas komende

http://ess.khhq.net/wiki/Command_Reference#Essentials

Opublikowano

Niestety nadal coś nie działa tak jakby użytkownicy nie należeli do grupy "Gracz" a jak proboje recznie ich przeniesc z administratora to wyskakuje ze nie mam uprawnień wie ktoś może dlaczego tak ejst ?

@Edit

Mam wrażenie że mimo tego że rzekomo przy startowaniu serwera jest linijka ktora pisze, że Essential uzywa premisonex to tak sie nie dzieje bo gracz gdy wejdzie na serwer nigdzie nie jest przypisywany a jesli zrobie to recznie po nicku i tak nic to nie da a w grze wyskakuje mi na administratorze że nie mam uprawnień do tego. Jakieś pomysły dalczego tak sie dzieje ?

18865.jpg

9227.gif

25818.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...