Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Battlefield 3 - Szybsze zdobycie rangi

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim drugim tutorialu z gry Battlefield 3. Ten tutorial pokaże wam jak szybciej zdobywać rangi.

Zaczynajmy!

[uWAGA] Trick działa jedynie na snajperze i jest całkowicie legalny [uWAGA]

1. Na początek będziemy potrzebować znacznik odrodzeń czyli tak zwane "Radio Maryja" (taki joke z mojej strony

B)).

radiobeacon.png?v=1930

2. Stawiamy go w bardzo ważnym miejscu np: poza spawn'em aby później zapobiec Spawn Rape.

3. Osoby z naszego Team'u odradzają się na znaczniku a my po 100 odrodzeniach otrzymujemy medal który daje 10000 pkt.

228px-Radio_beacon_medal.png

Jeśli chodzi o sam proces to tyle ale polecam przeczytać również moje uwagi dot. tego "tricku".

Uwagi:

- przedewszystkim "skill" który jest potrzebny

B)

- dobry kontakt z team'em (współpraca)

- dobra znajomość mapy

- doświadczenie w grze

Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę zadawać je w tym temacie. Na razie to wszystko także pozdrawiam i do następnego tut'ka.

Gdy ktoś chciałby w jakiś sposób podziękować to najbardziej zadowoliłby mnie komentarz/opinia oraz "Lubię To".

PS Czy kolory których użyłem są dozwolone? Chciałbym aby tutorial miał ciepłe barwy

:)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Ja w 2h gry zdobyłem go raz i brakło mi jeszcze 24 spawny a jako snajper tak czy siak się spawnują więc taki medal nie zaszkodzi ;)

na Metro jest to bardzo ważne szczególnie gdy jesteśmy amerykanami

Opublikowano

Żeby było jasne, popieram każdą inicjatywę napisania tutoriala, przydatnych tematów etc.

Jednak przyzwyczaiłem już wszystkich, że zawsze mam jakieś ale, więc i teraz nie pozostanę w cieniu.

1. Napisałeś, że jest to trick, podczas gdy to żaden trick nie jest. To jest po prostu postawienie punktu odrodzeń, nic więcej.

2. W tytule widnieje "szybsze", więc pytam... Szybsze niż co ? Śmiem twierdzić, że szybciej zdobędę rangę grając "medykiem" zgarniając medale za zabicia z karabinu szturmowego niż "snajperem".

Opublikowano

Żeby było jasne, popieram każdą inicjatywę napisania tutoriala, przydatnych tematów etc.

Jednak przyzwyczaiłem już wszystkich, że zawsze mam jakieś ale, więc i teraz nie pozostanę w cieniu.

1. Napisałeś, że jest to trick, podczas gdy to żaden trick nie jest. To jest po prostu postawienie punktu odrodzeń, nic więcej.

2. W tytule widnieje "szybsze", więc pytam... Szybsze niż co ? Śmiem twierdzić, że szybciej zdobędę rangę grając "medykiem" zgarniając medale za zabicia z karabinu szturmowego niż "snajperem".

Szybsze czyli gdybyś nie używam znacznika odrodzeń bo myślał byś że to g***o a nie wiedziałbyś o tym medalu to dzięki temu TuT-owi się o tym dowiesz że to przydatna rzecz ;) Więc warto z rozsądkiem rozstawiać te znaczniki ;)

Może to nie jest Trick ale jest to w pewnym sensie sposób

Opublikowano

LoL to ja wole zabijać i dostane medal za wybawiciela albo za mściciela :E

A co do tego to najlepiej na TMD Kanały, dostać się na żurawia i tam jebnać znacznik odrodzeń tam będziemy mieć dużo .

OndteAw.png
Opublikowano

No dobrze ale grając snajperem to zdobędziesz te pkt. PRZY OKAZJI. Czy ja mówiłem że ktos ma na czacie spamić zeby spawnowali? Nie! Ale gdyby ktoś zawsze grał snajperem będziesz zdobywać dodatkowe pkt. Taki Team Play :)

Możesz zabijać i pomagać twoim towarzyszom.

Opublikowano

Napisałem to w tamtym poście, ale jak widać przeglądarka nie uciągnęła.

Temat w takim razie jest błędnie nazwany, powinno być coś w stylu "Szybsze zdobycie rangi snajperem".

Szybsze czyli gdybyś nie używam znacznika odrodzeń bo myślał byś że to g***o a nie wiedziałbyś o tym medalu to dzięki temu TuT-owi się o tym dowiesz że to przydatna rzecz

Na forum jest opis wszystkich medali, tam jest napisane za co. Idąc Twoim tokiem myślenia wypada napisać tutorial o każdym medalu, gdyż to będzie "szybsze zdobywanie rangi".

Opublikowano

Napisałem to w tamtym poście, ale jak widać przeglądarka nie uciągnęła.

Temat w takim razie jest błędnie nazwany, powinno być coś w stylu "Szybsze zdobycie rangi snajperem".

Na forum jest opis wszystkich medali, tam jest napisane za co. Idąc Twoim tokiem myślenia wypada napisać tutorial o każdym medalu, gdyż to będzie "szybsze zdobywanie rangi".

I co w związku z tym? To tylko taka przydatna rada w formie tutoriala ;)

Opublikowano

refresh

Opublikowano

Najlepiej ten znacznik rozstawić na TDM kanały gdzieś przy ścianie aby lecieć na spadochronie to dużo osób na nim spawni.Najlepiej 64 gracze.

Może kiedyś coś tu będzie

:D

Opublikowano

Trochę zbędne bo 100 odrodzeń do od cholery.. Przez 2h mógłbym sobie 100+ punktów wbić albo więcej innymi sposobami, albo nawet zwykłym podbojem 1700 ticketów..

Opublikowano

powiem tyle iz jest to nie najlepszy sposob zaczolem gre na sniperku od 3 dni idzie mi calkiem niezle z mecza wyciagam po 1,5k expa ( gram na xboxie )

Lecz bardzo rzadko padam wiec za duzo respawna mi nie nabija.

na ta chwile nabilem 40+ grajac dziennie po 3-4 h

polecam granie medykiem, aek,f2000 albo famas i 2x szybciej nabijecie za gwiazdki, ribbony itd...

graphic.png
Opublikowano

no dobrze, jak ktoś gra zawsze snajperem to co polecacie? .... no i poco zadawałem to pytanie, zaraz wyskoczycie z headami z 200 metrów. Tak czy siak to jest sposób na dodatkowe pkt. + Pomoc drużynie a jeśli ktoś nie lubi żeby zanim ktoś się odradzał to ten znacznik jest idealny. + Jak ktoś nie wiedział o tym to może zagra snajperem i mu się spodoba.

Opublikowano

refresh

Opublikowano

refresh

Opublikowano

I po co spamujesz co chwile?Ten tutorial można porównać z tym:Jak zjeść smacznie chleb.Potrzeba nam masło(tłuszcz na mase taki joke z mojej strony) i posmarować nim chleb.Bardzo smakowite i na pewno lepsze nich suchy chleb....Człowieku piszesz podstawowe rzeczy i do tego spamujesz podbijając temat...Jak ktoś nie wie że za znacznik odrodzenia dostaję się pkt to chyba ma -14 lat i gra po raz pierwszy w bf..Chciałeś lepszy sposób bierzesz usasa albo inną broń i lecisz na metro + czujnik ruchu i pkt idą jak szalone.Napisz teraz poradnik.Postawiamy czujnik ruchu( taki gps joke z mojej strony) ale pamiętajcie postawiamy nie na respawnie ani na swoich flagach tylko na polu bitwy gdzie są gracze....Poziom tego jest Że NU JĄ CY

Opublikowano

za to poziom twojej gramatyki jest również ŻE NU JĄ CY!

refreshować mogę co 24h więc czego się czepiasz :D

Opublikowano

Nie wdawajcie się w kłótnie! Na pewno nie w temacie, na to nie pozwolę.

Dokończcie to na pw.

@Autorze

mam prośbę- przestań refreshować, tutorial znajduje się już w spisie.

Opublikowano

dobrze więc proszę zamknąć temat :)

//Zamykać nie będę, jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania/ problem dot. poradnika, niech pisze.

Jak wydać wyrzej dużo osób sądzi że to jest mega proste ale ok. Chciałem tylko przekonać nie które osoby/zachęcić aby zagrać snajperem.

Opublikowano

Ustawiając czujnik w odpowiednim miejscu na metrze (grając ruskiem) dużo szybciej medal wpadnie. No ale zawsze jakiś sposób podałeś...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...