Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XP czy 7?

ZieloneZiolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

możecie mi doradzić jaki Windows wybrać pod moją konfiguracje? Xp czy 7? Komputer będzie używany tylko do gier. Chcę zagrać płynnie w takie tytuły jak:Dirt 2/3, Crysis 1/2, CS:Source, Blur, NFS wszystkie części i wiele innych gierek.

HDD Samsung 320gb

2gb ram GoodRam

Gigabyte GA+945GCM-S2C

Intel Celeron E1400 2x2.0GHZ(Kiedyś będzie E8300)

Radeon HD4870 1GB

Opublikowano

Normalnie poleciłbym XP, lecz jeżeli chcesz grać we wszystkie części NFS (w tym Run) to musisz wziąć Win7.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

7 i dokup ram, 8 nie polecam ogarnełem publiczną bete i jest fajna ale zupełnie odbiega od schematu windowsa do którego się przyzwyczaiłem nawet nie ma tego co jest w windowsie znakiem rozpoznawczym czyli paska na dole :D

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Proszę nie pisać głupot że potrzeba min. 4GB ramu, bo wystarczy 3 wiem coś po swoim laptopie. Wiadomo jeśli chcesz zagrać w najnowsze produkcję nie masz innego wyjścia jak do kupić Ramu (Przy dzisiejszych standardach najlepiej ok 6GB). Xp to bardzo dobry system, gdy bawisz się w stare produkcję, jeśli wybierasz coś z górnej półki musisz wybrać W7.

#Podsumowując bierz W7, ale dokup również pamięć Ram.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

7 i dokup ram, 8 nie polecam ogarnełem publiczną bete i jest fajna ale zupełnie odbiega od schematu windowsa do którego się przyzwyczaiłem nawet nie ma tego co jest w windowsie znakiem rozpoznawczym czyli paska na dole :D

Można wyłączyć Metro UI i ma się taki pasek jak w W7 (mam na lapku W8 bez MUI)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Windows 7 ze wzgledu na lepsza obsluge aplikacji (w tym gier) i plynne, szybkie dzialanie bez zawieszen.

Do win7 starczy nawet 1GB RAMu, tylko wtedy nie mozna za duzo pakowac do tego systemu.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do starszych gier lepszy by był XP ale jak wyjdą nowe gierki to z Xp będzie lipa. Najlepiej weż Win7 tego lepszego z trybem zgodności z Xp ;)

Opublikowano

nw czy to prawda ale sam win7 zżera trochu ramu..nawet nie trochu ;] Sam mam 7 i trochu lepszy komp od Twojego i większość gierek śmiga. ;)

12096517424cdeec1e1a459.jpg

sygnatura1.png

Opublikowano

Dlatego piszę ci tyle 7 bo napisałeś że chcesz zagrać w takie gry jak NFS i tak dalej... A XP nie obsługuje directa 10 więc... Pozostaje 7 zresztą i tak bym polecił Windows 7 XP jest już stary, jest to dobry system ale w porównaniu do 7 ..... 7 Wygrywa

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Moim zdaniem masz za mało RAM'u na 7. Ja bym został przy XP'ku ;)

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Piew dokup MINIMUM 1 GB ramu (żeby było fajniusio) Potem bierz 7 64 bity, najlepiej Ultimatke, jak CIę nie stać to chociażby HP ale 64 bit (32 bit nie obsługuje więcej niż 3 GB ramu)

Opublikowano

7 i masz direct 11

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...