Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Draconesia - o preBeta słów kilka..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomnijcie o wersji alpha, pora na preBeta.

Parę dni temu ruszyły prace nad całkiem nową wersją silnika.

Nowe technologie, nowe i pomysły.

Światek Draconesii, będzie całkiem inny, niż ten znany Wam z alphy.

Na dzień dzisiejszy mam do dyspozycji mapę, która animuje naszą postać, jak i wszystkie inne (graczy, npc, bossy, potwory..).

Ku czci wielkich zmian i planów otworzyłem blog, gdzie będę na bieżąco starał się opisywać postępy prac.

Prócz tekstów będę kręcił również klipy, tzw. wideoprezentacje owoców mojej pracy i ew. jakieś zrzuty ekranu.

Póki co korzystam z zasobów programu Rpg Maker, jednakże w planach mam stworzenie własnych grafik.

Jako, że jestem grupą jednoosobową.. ^^ potrzebuję pixelartysty!

Jesteś chętny? Pisz GG:4555905 smiley.gif

Główne wrota - http://draconesia.tk

Blog - http://blog.draconesia.tk

Opublikowano

Propsy za mapę naprawdę ,ale poruszanie polecam zrobić w totalnie oddzielnym pliku bo tak to serw ma dużo kodu do przetworzenia i przez to poruszanie jest spowolnione

2. - Jak dojdzie się do obszaru po którym nie można chodzić postać staje (gra działa ,ale przestaje działać poruszanie postaci).

3. - Ojojoj. Znasz obsługę Cheat Engine ? Bo ja mam mocne podstawy i przy pomocy CE (bo taki tego skrót) mogę robić sobie teleport :) - Tylko ,że by to zrobić potrzeba przejść przez 1 część tutorialu CE ,który jest prosty. Koniec końców - Albo po prostu pobiera z Kordów obok albo nie wiem bo :

Pierwszy krok - sprawdzam Y - 12

Skanuję pod tą ilością....

Robię krok do góry - 11

Robię dalszą cześć skanu pod nową wartością.

Zostają 2 z 12 tyś.

Robię krok do góry - została jedna.

Okej i co tera - dodatkowo mogę z tym wychodzić po za mapę

PS : Zawszę mogę ci pomóc jako programista/grafik choć nie najlepszy. ;)

Co umiem - HTML, PHP, CSS, JS, uczę się JQuery, czaję ActionScript choć napisać coś to dla mnie masakra :/

Opublikowano

bnmbb, normalny gracz nie bawi się z żadnymi cheatami.

Tak bawić się możesz z każdą grą tego typu. :)

Może i wychodzi poza mapę, ale tylko podczas zabawy z CE, czy innymi zabawkami tego typu w dodatku tak na prawdę postać wcale nie wychodzi poza mapę.

Pozycja gracza po odświeżeniu jest prawidłowa.

PHP zatrzymuje przed takimi nieporządanymi aktualizacjami koordynatów w bazie.

Co do tego zatrzymywania się postaci po próbie wejścia na pole które jest zablokowane to faktycznie chodzenie przestaje działać.

Muszę to naprawić.

Jeśli chcesz pomóc pisz na GG 4555905, może się przydasz ze swoją wiedzą. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To będzie HIT@

Ja się mogę zgłośić tylko musisz mi wytłumaczyć co i jak wiem szukasz pewno ogara a nie takie jak ja ale ja mam dużo czasu i mapowałem kiedyś mapke margonem dla siebie ;p

ale to dawno no i maperem w tibi bylem jak to sie liczy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...