Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Ercs. LIVE vs. NEO V

DobriDej

Co wybrać ?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który z telefonów lepszy

• Sony Ericsson Neo V
    • Sony Ericsson Live with walkman
    • HTC 7 Mozart
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.... stoję teraz przed wyborem telefonu.... i mam do wyboru

Sony er. Neo V oraz Sony Er. Live With walkman....

Gdy patrzyłem na to co "w sobie mają" to są całkiem podobne lecz neo kosztował by mnie o 150zł więcej

więc mam dylemat co wybrać... :) Proszę o pomoc oraz uzasadnienie dlaczego...

Również proszę o dynamiczne odpowiedzi bo już mogę zabrać się za kupno a chcę dokonać jak najlepszego wyboru żeby nie mieć

potem sobie coś do zarzucenia :D

+ mogę jeszcze HTC 7 Mozart

Opublikowano

Neo V to większy brat Live.

Różnią się tylko wielkością wyświetlacza ( co wiąże się z rozdzielczością ekranu) + V ma wyświetlacz Bravia Engine :)

Ahh... zapomniałbym Neo szybciej dostanie aktualizacje do ICS , ale to są zaledwie tygodnie różnicy :)

Neo V

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Troszkę was wprowadziłem w błąd, chciałem prosić abyście się postawili w mojej sytuacji i powiedzieli co wybrali...

Bo różnicy nie ma ogromnej (Chyba) a Neo jest o 150zł droższy więc nie wiem czy mi się to opłaci...

W sumie to telefon jest inwestycją na dłuższy czas to lepiej dołożyć i mieć coś na dłużej, ale czy wyświetlacz to jedyna cecha tego neo V ?

Opublikowano

Ja brałbym Neo V, imo lepszy design no i BRAVIA engine. Możesz równie dobrze pozbierać jeszcze kasiorę, poczekać trochę i kupić jakiegoś SGS II czy coś w tym stylu ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Sony BRAVIA ? marka telewizorów wysokiej rozdzielczości obrazu LCD, projektorów i PlayStation 3, należąca do Sony Corporation. BRAVIA jest akronimem od słów "Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture". Marka ta została wprowadzona w 2005 roku zastępując markę Sony WEGA.

Marka BRAVIA na rynku japońskim stosowana też jest w telefonach komórkowych.

Prościej: Typ wyświetlacza ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Oczywiśćie weź NEO V. Telefon, który miał posiadać matryce 8.1MP, lecz przez katastrofę w Japoni posiadają 5MP. Co nie zmienia faktu że są świetne :)

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Jakbym miał postawić się na Twoim miejscu do jednak wziął bym wt19i (live) , to 150 zł różnicy.

A telefony prawie niczym się nie różnią...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Zależy do czego, jak internet, gry, e booki to neo. Jak tylko muzyka plus rzucanie o ścianę i zatapianie to live(jak nie pokręciłem modeli :P) ja bym poczekał (jeżeli możesz) i bym wziął arc s albo sensation a niedługo wychodzi galaxy 3 i ceny dwójki spadną. Więc albo neo v albo poczekaj.

Opublikowano

Ja brałbym Live... Powód? Bateria dłużej trzyma a ekran mi i tak różnicy nie robi ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...