Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak ogarnąć lola

SiataKOX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie były już takie tematy właśnie nie moge pvp i ledwo boty,jaka jest najłatwiesza postać? da ktoś jakieś rady?

12234.png Nie gram w MMO typu MOBA ponieważ community jest negatywnie nastawione na słabszych graczy

Opublikowano

Mhm.. Brałeś trening Bojowy?, Jeśli tak powinieneś dostać 2,5 lvl oraz 475 IP. Potem kupujesz sobię jakiegoś Champ. NP: dla mnie pierwszy był Nunu. Wspaniały ulti,stun

Opublikowano

Nunu stun? pierwsze słysze

Kup master yi lub ashe nie graj z botami bo się nic nie nauczysz pooglądaj stream lub jakieś poradniki na yt

Opublikowano

Jedna z prostszych postaci to Ashe.. Ma dystans więc nie bedziesz tak szybko umierał. Jest bardzo mocna, zawsze graj z potami na początku, tak jak po dwóch tygodniach idź na Normala i graj postaciami z rotacji. W końcu znajdziesz jakaś ciekawą i godna twojej uwagi!

Opublikowano

Nie warto grać na botach, bo będziesz grał bardzo agresywnie (wlatywanie pod turrety, tracenie 1/2 hp od minionów przy atakowaniu). Pooglądaj Streamy na own3dzie/twitchu , oglądaj różne porady na temat postaci itp.

Opublikowano

Jak masz mikrofon i szybko łapiesz to ja chętnie Cię coś tam poduczę :P Pisz gg.

A ogólnie, patrz i myśl w lolu o to chodzi. Patrz na lvle przeciwników i patrz jakie itemki kupują. Staraj sie trzymac swoją linię i w miare mozliwosci ( jak juz nabierzesz troche wprawy ) pomagaj drużynie na innych liniach.

Opublikowano

Nie ogladaj streamow jak ktos ci to mowil ,bo ci to nic nie da tylko sie pogubisz.Zagraj 3-4 gry na botach by mniejwiecej rozkminic i graj potem tylko i wylacznie normale.Najlatwiejsze postacie ashe ,najlatwiejszy caster to annie i jakies tam nunu mastery yi etc

Opublikowano

Haha oglądanie stream nic nie da? wystarczy ogarnąć mechanikę gry i oglądać jak grają inni

Nic mu nie da oglądanie streamów, bo co mu to da? Będzie przenosił builda, np. z Udyra na Ashe? Gry na wyższym poziomie wyglądają całkiem inaczej, niż te na niższym, więc na cholerę mu to? Żeby kupował wardy i nawet nie wiedział po co je ma?

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Dokładnie. Polecam zagrać kilka meczy z botami jedną postacią(tą która sie spodoba) a potem jak juz sie ogarnie ją to przeniesc sie na normale, pamiętaj nową postacią(taką którą jeszcze nie grałes) graj sobie przynajmniej jedną gre na boty dla przetestowania jej umiejetnosci. Jesli ci nie bedzie pasowac to po prostu zagraj inna. każdy znajdzie championa dla siebie.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Mhm.. Brałeś trening Bojowy?, Jeśli tak powinieneś dostać 2,5 lvl oraz 475 IP. Potem kupujesz sobię jakiegoś Champ. NP: dla mnie pierwszy był Nunu. Wspaniały ulti,stun

Po 1 nie jesteś lepszy niz założyciel tematu bo za battle trening nie dostaje się 475 ip WTF??? tylko 493 a to jest różnica.

@topic

Master yi,xin ew. annie jeśli ap.

Master dobrze pushuje i łatwo się feednąć.

Xinem ogarniesz skille i będziesz z łatwością zabijał noobów.

A annie ma mocne combo i tibbersem może łatwo pushować.

Last hitowi z Q bez kosztu many.

Opublikowano

Mówcie jak chcecie ja oglądałem stream i dobrze na tym wszedłem

Ale fajnie oglądałeś stream ale po jakiego to ci grzyba? Lepiej znaleźć osobę która pomoże to ogarnąć niż oglądać no -lifa i nie wiedzieć co po jakiego grzyba robi.

Dobra rada poszukaj osoby która chętnie ci pomoże na teamspeak i wszystko wytłumaczy od początku do końca . A streamy oglądaj jak zaczniesz grać rankedy

Opublikowano

Mówcie jak chcecie ja oglądałem stream i dobrze na tym wszedłem

Zajebiście na tym wyszedłeś:

178 Wins

176 Losses

Liczba winów równa prawie losom... Poza tym na 28lvlu gówno wiesz o grze za przeproszeniem, po wbiciu 30 dostaniesz tak w dupe że się nie pozbierasz, zobaczysz co to gra dopiero, jak będziesz dostawał premade'y zamiast randomów jako przeciwników.

@ Top:

1 gra - battle trening, dostaniesz 2.5 lvl i ip, polecam kupno mastera yi, jest łatwym chempem do ogarnięcia na początku.

2 gra - polecam zagrać cop vs si (dobijesz 3lvl, dostaniesz 400 rp - nie polecam wydawać od razu, kiedyś zrozumiesz)

3 gra - x gry - polecam grać gry niestandardowe z lvlami 1-10, nauczysz się tak systemu gry, nie będziesz tracił stat, buildy ogarniesz z czasem.

Gdy idzie ci dobrze na grach niestandardowych i umiesz już co nieco, możesz starać się ugrać coś w pvp.

Opublikowano

Tak masz rację, dobiłeś dziś 30lvl na customach i 1 lose na normalu, a twoje staty są jeszcze gorsze niż były, 178/177 pzd

I ty z takimi statami radzisz jak grać lowie (napisz jeszcze poradnik jak ogarnąć lee sina), naucz się sam grać bo mieć winów tyle co losów to porażka.

Poza tym z 8lose i 2 winami w ostatnich meczach widać pro skilla...

Co do samych runek nie wypowiem się...

Z resztą co ja bd pisał (aktualizowane na bierząco):

http://www.lolking.net/summoner/eune/28118993#profile

Opublikowano

Ja tam mam 30 lvl od dawna, a na normalach to może 15 winów advantage :)

taki little offtop od kiedy nunu ma stuna ?:D

btw bauzer - masz ten 30lvl, ale jak grasz przeciwko teamowi z dwoma casterami, bez ad carry to się nie ma co dziwić o_O a jak już normalny team się trafi to wymiękasz :(

Gold Member

nvm

Opublikowano

bauzer - taki z ciebie ogar a szukasz Team'u na rankedy ;) Zagraj sam zcarruj grę. Co do tematu, ja od razu zacząłem grać na normalach. Polecam ci Master'a lub Jax'a.

silverdragon_talon_by_lheaven-d4p9u1o.png

"Only fools pledge life to honor."

Opublikowano

Jezu oglądanie streama jest bardzo przydatne szczególnie na późniejszym etapie gry i nie żadnego no-life tylko ludzi którzy są w topce...

Opublikowano

Jak chcesz ogarnąć LoL'a to zoorganizuj sobie jakiś team, najlepiej kumpli z osiedla... po 6 miesiącach może nawet szybciej ograniesz gre prawie perfekcyjnie, no i jak radzą koledzy wyżej oglądaj streamy. Takie osoby jak Ocelot/Lamia/Shushei(trolling game) pomogą Ci grać lepiej poprzez oglądanie ich gier. Od siebie moge poradzić, że na botach się nie opłaca grać. Zagraj sobie trennig battle, a później leć na otwartą wode, bo to nie jest gra zręcznościowa tylko taktyczno-zespołowa (typowe MOBA). Poprzez normale wyjdziesz lepiej zaufaj mi.

classic-76561197970465873.png
Opublikowano

Ucz się podstaw na botach , czytaj poradniki i jakoś samo przyjdzie ;D

btw. Dlaczego czepiacie się że ktoś ma tyle samo bądź równo wygranych i przegranych ? Jak gra solo to nie zawsze trafi mu się dobry team , a samemu się gry nie wygrywa .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...