Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Unable to run because game client being corrupted

wybraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem rozwiązania wszędzie i próbowałem wielu porad i niestety nic nie działa, mam następujący problem;

uruchamiam combata wpisuje hasło, zaczyna się ładować chłopek biegnie i nagle wyskakuje mi error (nazwa tematu) zamieniałem pliki engine nic to nie daje tak samo reinstalacja tzn, reinstalacja działa ale tylko pierwsze logowanie umożliwia mi zagranie potem po wyłączeniu i włączeniu na nowo wyskakuje błąd :( naprawdę nie wiem jak mam się już z tym uporać.

Jeśli ktoś z was ma podobny problem i go rozwiązał proszę pomóżcie.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

"Niemożliwe włączenie, ponieważ klient gry jest uszkodzony"

Mówiłeś, że reinstalacja gry nie pomogła możliwe, że instalka jest jakoś uszkodzona. Spróbuj pobrać jeszcze raz instalkę może w niej tkwi problem?

Opublikowano

Witam,

szukałem rozwiązania wszędzie i próbowałem wielu porad i niestety nic nie działa, mam następujący problem;

uruchamiam combata wpisuje hasło, zaczyna się ładować chłopek biegnie i nagle wyskakuje mi error (nazwa tematu) zamieniałem pliki engine nic to nie daje tak samo reinstalacja tzn, reinstalacja działa ale tylko pierwsze logowanie umożliwia mi zagranie potem po wyłączeniu i włączeniu na nowo wyskakuje błąd :( naprawdę nie wiem jak mam się już z tym uporać.

Jeśli ktoś z was ma podobny problem i go rozwiązał proszę pomóżcie.

Pozdrawiam

Rafał

sorka pomyliłem działy proszę o przeniesienie na odpowiedni

"Niemożliwe włączenie, ponieważ klient gry jest uszkodzony"

Mówiłeś, że reinstalacja gry nie pomogła możliwe, że instalka jest jakoś uszkodzona. Spróbuj pobrać jeszcze raz instalkę może w niej tkwi problem?

hej pobierałem nowa i to też nic nie daje:(

Opublikowano

Może antyvirus blokujr, lub usuwa ci pliki po każdej grze bo wykrywa w nich wirusa

Antywirus ma wykluczony plik combata więc go nie skanuje a firewall jest wyłączony na czas gry

Opublikowano

Pffffff nigdy nie używałem żadnych tzn. przez neta gram tylko w combata, konto czyściutkie jedyne jakie kiedykolwiek używałem to ew jak grałem w AOM na surowce ale to na singlu ;p

Opublikowano

Cytat z FAQ Combata

I'm getting this error: "Unable to run the game due to the client file being corrupted."

This error appears when the game client is not properly installed or the files are modified. Reinstall the game after you have downloaded the latest Client.

This error also appears when you attempt to create a character name which has the same name as your Login ID. Trying another name will solve the issue.

Jeśli masz podzielony dysk na dwie partycje spróbuj zainstalować właśnie na tej drugiej. Usuwałeś cały folder Nexon'a przez reinstalacją?

Opublikowano

Tak mam podzielony ;) problem tkwi w tym że zawsze miałem zainstalowany na systemowym i nie było problemów a teraz po formacie kompa coś nie tak :(

Opublikowano

Tak mam to samo u ciotki jak chciałem na święta zagrać . Ciotka ma Win 7

robiłem u niej Formata nic nie pomogło reinstalka combata tak samo , w końcu sciągnołem Combata przy pierwszym logowaniu wszystko pięknie , za drugim razem ten Error wyskakuje nei mam pojęcia co może być nie tak ...

GirL_B4SS.png
Opublikowano

Zainstaluj na Inną partycje, żeby nie było na C.

Uruchom jako Administrator.

Po każdej grze Usuwaj Debug i Player(to są ustawienia gry) możliwe że podczas gry ci się coś zapisuje lub usuwa. A później się już nie da.

Spróbuj uruchomić Game Bosterem.

Zrób sobie kopie pliku zaraz po zainstalowaniu i pierwszym patchu (jak ci już spatchuje i wyskoczy Game Start to daj Exit i zrób kopie pliku Nexon.

Po grze popatrz co jest w tym skopiowanym i czy przypadkiem czegoś nie brakuje w tym orginalnym nie kopiowanym po jednej grze.

Możliwe że ci się jakiś malutki pliczek usuwa. I wystarczy że go z tego folderu z kopią wkleisz i będzie ci gra działać, a nie będziesz musiał Reinstalować za każdym razem.

Zainstaluj C+++/net Framework 4.0/DirectX/Adobe Reader.

Może coś pomorze.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Opublikowano

Zainstaluj na Inną partycje, żeby nie było na C.

Uruchom jako Administrator.

Po każdej grze Usuwaj Debug i Player(to są ustawienia gry) możliwe że podczas gry ci się coś zapisuje lub usuwa. A później się już nie da.

Spróbuj uruchomić Game Bosterem.

Zrób sobie kopie pliku zaraz po zainstalowaniu i pierwszym patchu (jak ci już spatchuje i wyskoczy Game Start to daj Exit i zrób kopie pliku Nexon.

Po grze popatrz co jest w tym skopiowanym i czy przypadkiem czegoś nie brakuje w tym orginalnym nie kopiowanym po jednej grze.

Możliwe że ci się jakiś malutki pliczek usuwa. I wystarczy że go z tego folderu z kopią wkleisz i będzie ci gra działać, a nie będziesz musiał Reinstalować za każdym razem.

Zainstaluj C+++/net Framework 4.0/DirectX/Adobe Reader.

Może coś pomorze.

Jaki plik Debug ? albo go nie widze albo jestem tak glupi :(

Opublikowano

Ahh fakt tutaj ci się tworzą pliki txt z informacją jak doszło do debugu

C:\Nexon\Combat Arms EU

Podaj treść.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...