Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak odblokować TnT na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie jak odblokować TnT na serwerze w jakim pluginie mam te pluginy.

Essentials

EssentialsChat

EssentialsSpawn

Jobs

nChat

Iconomy

ChestShop

WorldGuard

Chodzi mi o to że TnT wogóle na mapie nie wybucha jak włączyć tnt ?

Opublikowano

Za blokowanie TNT na serwerze jest odpowiedzialny plugin World Guard. Aby odblokować TNT wejdź w plik konfiguracyjny plugin'u - config.yml.

Tam odnajdź tę linijkę i zmień jej wartość z true na false:

block-tnt: false

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie koniecznie w plikach pluginu Essentials tez jest taka opcja na wylanczanie i wlanczanie TNT na serverze...

Opublikowano

Jeśli plugin Essentials blokuje wybuch TNT, to musisz również wejść w jego plik konfiguracyjny i odnaleźć poniższą linijkę. Blokuje ona eksplozje tego bloku. Wartość tej linijki musisz zmienić z true na false.

tnt-explosion: false

1294477714-U1.png

• 5 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Blokowanie TNT polega na tym że blokuje plugin wybuchanie go. Podaj config worldguard oraz essentials w CODE oraz w spoiler.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli plugin Essentials blokuje wybuch TNT, to musisz również wejść w jego plik konfiguracyjny i odnaleźć poniższą linijkę. Blokuje ona eksplozje tego bloku. Wartość tej linijki musisz zmienić z true na false.

tnt-explosion: false

Marselo mówi dobrze ale zły przykład ci podał :D oto on : tnt-explosion: true oznacza to: eksplozja-tnt: wlaczona

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...