Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(champ) shyvana vs Riven

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na topie :

Riven jest dużo,dużo lepsza od Shyvany.Mniej postaci ją kontruje.

Shyvana ma praktycznie zerowe cc tylko w ulcie ma odepchnięcie ,a natomiast Riven ma stuna oraz podrzut.Jej cc są krótkie ale za to bardzo pomocne.Jest jeszcze tarcza ,która nie raz już ratowała mi "dupsko" ;)No i do tego dochodzi bardzo mocne early.

1:0 dla Riven

Jungla:

No tutaj jak kto woli ,ale moim zdaniem lepsza tutaj jest Shyvana ,która robi junglę bardzo szybko.Co prawda ma słabe ganki ,ale jak na start się weźmie buty +3 poty to zmienia to postać rzeczy.Riven jest w jungli wolniejsza i ciężej się robi w początkowych fazach gry.Jednak ganki ma bardzo dobre.

1:1

Twój wybór powinien być uzasadniony tym gdzie chcesz grać.Top-Riven.Jungla-Raczej Shyvana

Pozdro :>

Opublikowano

Weź Rivenke. Tutaj liczą się CC'ki i tyle. W jungli też nie jest najgorsza, bo już nie raz tam poszedłem. Shyvana mi się jakoś tak nie podoba, bo jej ult od tej furii zależny.

he?

Opublikowano

Riven jest dobra i na solo topie jak w jungli. Shyvana na topie raczej nie dobra ale lepsza w jungli. Mimo to polecam Ci rivenke.

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Co tak wszyscy mówią ,że shyvana nie jest dobra na topie?Daje rade może 1-2 razy przegrałem nią topa a tak to szło mi bardzo dobrze szczególnie tak w okolicach 7-11lvl i wyżej początek też dobry tak na 4 lvl 1v1 jest bardzo mocna.Może i nie ma sustainu ale szybko zrobiona latarnia załatwia sprawę.Riven też zajebista bardzo przyjemnie mi się nią gra może nie gram nią na ogromnym poziomie ale zwykle idzie mi dobrze.Ma bardzo ciekawe skille i ogólnie się fajnie gra.Mimo wszystko radze Ci wybrać czy wolisz topa-Riven czy jungle-shyvane.Co nie zmienia faktu ,że te obie postacie nadają się świetnie na solo topa jak i na jungle.Cokolwiek z tego kupisz nie będzie to zły wybór :).

Opublikowano

Mam obie i polecam Ci bardziej Shyvane, chociaż Riven też dobra... Dozbieraj i kup obie ;p

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...