Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Klatkowanie się WoT'a przy dobrym dosyć dobrym sprzęcie ...! WTF ?

RavenEdge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam problem postanowiłem sobie pograć w World Of Tank's wiecie wszystko fajnie pobrało się włączyłem grę z wielką pewnością ustawiłem grafikę na bardzo wysokie, zauważyłem że interface leciutko się klatkuje ale olałem to bo pomyślałem że to zwykłe lagi czy coś w tym stylu, a wiec włączam grę a tu baamm :huh: zacząłem zbierać szczenę z podłogi bo wierzyć mi się nie chce że gra która ma takie wymagania Zalecane wymagania systemowe:

• System: Windows 2000 / XP /Vista / 7
  • Procesor: Pentium 4 3.0 Ghz lub szybszy
  • RAM: 2 GB RAM
  • Miejsce na dysku: 3 GB
  • Karta graficzna: nVIDIA GeForce 7600 GT series / ATI Radeon X1600 series lub lepsza

tak się zacinała że nie szło wgl grac znaczy nie aż tak że full fest że nie dało się jechać ale jednak zacinało i od razu pomyślałem że to niema sensu lub jest zepsuta z koro mi się zacina i dałem na niższe i się pytam was bo może wiecie dlaczego się ta gra zacina a tak poza tym to mój sprzęt:

• Procesor: Pentium? Dual-Core E6600 @ 3.06 Ghz (Podkręcony Do 25 %)
  • Ram: 4 Gb
  • Karta Graficzna: Nvidia GeForce 520 GT 2048 Gb
  • System: Windows 7 Ultimate 64 Bitowy
  • Zasilacz: Coś Koło 800 v
  • Internet: 2 Mb/s

wiec jeżeli możecie to proszę was wyjaśnicie mi o co chodzi lub pomóżcie( a tak na marginesie to komputer jest świeżutki coś koło 5 miechów już go posiadam i dbam o system i o całą reszte)

Polecą + za pomoc :)

Opublikowano

To wina wota, a właściwie silnika gry, stary złomek a wargaming wyciska z niego ostatnie soki. Parametry komputera mam bardzo zbliżone do twojego (jedynie net szybszy) i też klatkuje. Trzeba czekać na nowy silnik gry ;/

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Aha rozumie coś tak też podejrzewałem ... :( no trudno czekam jak to naprawią tymczasem będę musiał grać na średnich :( ( Ehh ... jaki ten świat jest okrutny wobec nas graczy xD:)

Opublikowano

Ja gram na wysokich i jak zacznie ścinać, trudno, zazwyczaj te fps'y utrzymują się 70-80 jak widze małą ilość terenu np. swój czołg i ziemię pod nim, a 40-50 czasami 30 podczas walk, lub gdy rozglądam się w dal. Uważaj także na dymy, to jest zabójcza broń dla fps'ow, u mnie spada do 10 czasami >.>

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Wina wota ten silnik nie obsługuję leprzych klocków jak to Waszka1 opisał ja mam kompa takiego jak wy razem do kupy X2 i muszę na niskich grać i do tego neostrada 10mega a mi 80fps wychodzi ogólnie chciałbym żeby ten temat drążyć bo to też mnie zaczyna WKUR:::: .Na temat mogę powiedzieć tyle polityka W.o.T na kamczatcw raczej możesz pomażyć o grafice 256 co to dopiero o pełną moc wielordzeniowych procesorsch

Opublikowano

ja mam tak

AMD BULLDOZER FX-8150

2x DDR3 2GB

2x GF 9800 Gx2

Zasilacz Be Quiet Dark Power 1000W

FPS od 60 do 120

Win 7 64 Ultimate

Net 1mb/s

Na Win Xp miałem problemy z FPS ale po zakupie Win 7 poprawiło się

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Chyba każdemu czasem coś tnie. U mnie normalnie jest około 80fpsów, w trybie snajperskim 120, ale jak coś zacznie przede mną dymić to spada do 10fpsów.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

2@ UP to sobie pomyśl zapiwrdzielasz na ddr 3 a masz góra 120 fps w ogóle ty wiesz o czym piszesz bez obrazy :)( Bo XP jest 32 bit a 7 ma 64 bity7 czyli że obsługuje wielordzeniowe procesory i tyn samym masz tyle pamięći ram ile masz )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...