Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie Silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tworzenia gry via www. Mam pomysł i chęci. Umiejętności z php, msql, css, xhtml. Poduczam się jeszcze z książki żeby bardziej zrozumieć niektóre rzeczy. Trzeba umieć jeszcze jakieś języki? Muszę nauczyć się JS, może ajax, flash. Oto pytanie, tworzyć od nowa silnik czy użyć istniejącego i go przerobić, nie mam doświadczenia z robieniem gry, jestem początkującym. Grę będę robił podobną do Pokelife, podobną tylko w tym że będzie o pokemonach, reszta będzie inna.

Opublikowano

jeśli nigdy nic nie tworzyłeś to luknij do jakiegoś silnika na GVW

nie chodzi o przerabianie tylko jak ma wyglądać gra

Opublikowano

Ok. Spoko dzięki wielkie.

Mam takie pytanie, czy na Joomli można stworzyć grę? Z joomlą było by wygodniej zarządzać ale ciężko dodać swój php i mysql. Robienie własnego cms wszystko by ułatwiło ale to dużo roboty i nie wiem czy można to uprościć za pomocą Joomla!.

Opublikowano

zalezy jesli chodzi o tym ze masz bohatera chodzi na misje itp to unlimited (niby o samochodach) ale fajny nawet silnik a jesli ci chodzi bardziej budowanie to nebula nebulax

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...