Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wieszajacy sie komputer

Andraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od niedawna mam BF3 a już się pojawiły problemy. Po jakimś czasie grania przycina mi się obraz i dźwięk - jedyną opcją jest restart komputera, ponieważ ani ctrl + alt + del, ani alt+tab(/ windows+tab) nie działają. Komputer mam chyba nie najgorszy. Pomożecie?

Procesor: Intel Core i5 4x 2.8ghz

Ram: 4gb DDR3

Graf: 1GB Ati Radeon HD 5700

Zasilacz: 230V

Co może być nie tak? Raz pogram 10minut, a raz godzinę.

Opublikowano

Instaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej. Spróbuj Origin- BF3- PPM- Napraw.

Po wyłączaj programy działające w tle... Zmniejsz rozdzielczość itp.

Opublikowano

Nie miałem czasu, żeby grać, więc odpisuje teraz: sterowniki najnowsze, rozdzielczość zmniejszona, programy w tle wyłączone i znów zawiecha. 50Zł niby nie taka duża szkoda ale jednak lipa, bo gra mnie wciągnęła :/

Opublikowano

Nie wyskakuje ci błąd typu "Out of memory error" ?

Osobiści miewałem podobne problemy ale pomogło mi to.

OneZeroZero said:

Poniższe rozwiązanie dotyczy tylko komputerów z systemem Windows 7 oraz Vista 32 bitowych

- klikamy na Start i wybieramy Akcesoria, szukamy polecenia Wiersz polecenia, podświetlamy go myszką, klikamy prawym klawiszem myszki i z menu wybieramy Uruchom jako administrator

- w czarnym ekranie wpisujemy: bcdedit /set increaseuserva 2500 i potwierdzamy enterem

- zamykamy czarne okienko

- teraz trzeba zrestartować komputer

- gra działa

Komenda na odwrócenie wprowadzonych zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva

Zmiany przeprowadzasz na własną odpowiedzialność!

Jeżeli chcesz się zapoznać dokładniej z rozwiązaniami to polecam http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/forum/threadview/2832654489495819729/

1334584222-U472488.png

Opublikowano

Start -> Uruchom ->cmd -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować komputer.

Opublikowano

Nie wyskakuje ci błąd typu "Out of memory error" ?

Osobiści miewałem podobne problemy ale pomogło mi to.

Po ścince nie mogę nawet wyjść do Windows'a, więc chyba nie.

Start -> Uruchom ->cmd -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować komputer.

Rozumiem, że komendy bcdedit /deletevalue increaseuserva mam teraz nie wpisywać, tak? Zaraz pogram troszkę i zdam raport co i jak :P

Opublikowano

Ehhh.. Pograłem godzinkę już mając nadzieję a tu nagle zonk - zawiecha. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak pisanie do supportu. Macie jakieś propozycje jeszcze?

Opublikowano

Gdybym miał vistę, to bym tego tematu na forum nie zakładał, hahaha :D

Jak najbardziej windows 7 64bit Enterprise. Jeśli nic się nie uda zrobić, to będę próbował z formatem, chociaż tego nie chcę. Gra jest świetna, więc chce się przy niej troszkę pobawić.

Opublikowano

jak byś miał vistę to byś na tym sprzęcie doczekał sie lagów :D

Nie zdziwił bym sie jak by to była wina ostatniego ,,genialnego" patcha

Poszukaj na tej stronie którą ci podałem może ludzie mają podobne błędy

1334584222-U472488.png

Opublikowano

Powiem ci tak procesor i karta jest dobra ale twój zasilacz nie pociągnie na tym silniku musisz mieć min. 500wat zasilacz najlepiej 600w więc kup nowy zasilacz

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Powiem ci tak procesor i karta jest dobra ale twój zasilacz nie pociągnie na tym silniku musisz mieć min. 500wat zasilacz najlepiej 600w więc kup nowy zasilacz

Kolejny, który nie odróżnia Voltów od Watów? ;P

Dokładna nazwa zasilacza: Take me TM 500 Silent

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie, czy to przypadkiem nie RU wersja ?

Tak. To wersja RU, którą kupiłem po zapytaniu na tym forum, czy aby na 100% nie będzie z nią żadnych problemów. Coś nie tak? -.-"

Opublikowano

W sumie to nie wiem. To była taka moja myśl, ale na logikę, wgrywanie spolszczenia nie ma znaczenia na crashe. Nie tylko Ty masz ten problem.

Znalazłem taką wypowiedź:

Problem #4 Battlefield 3 (BF3) Game Freeze Fix – Game Freezes during the Intro Video

This is normally a Steam problem, but it also happens on the Origins client (oh of course). Just ensure that both your graphics

Na większości for piszą, że problem rozwiązuje ustawienia bcdedit. Spróbuj jeszcze wyłączyć aero.

Gość malutki688
Opublikowano

Kolego problem wystepuje od poczatku czy pewnego czasu?mi pomoglo stworzenie 2 konta na windowsie bez uprawnien administratora. Pisane z hd2

Opublikowano

Kolego problem wystepuje od poczatku czy pewnego czasu?mi pomoglo stworzenie 2 konta na windowsie bez uprawnien administratora. Pisane z hd2

BF mam od 2 czy 3 dni - od tego czasu występuje problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...