Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Quest zależny od poprzedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałby się dowiedzieć jak zrobić questa, który pojawi się dopiero wtedy gdy zrobimy jakiś dany poprzedni quest. Czyli na takiej zasadzie jak działają questy od biologa. Misja z ks.klątw nie pojawi się dopóty, dopóki nie zrobimy zębów orka. Muszę jakichś funkcji użyć ? Jak tak to jakiej i czy w obydwóch quetach musi się ona pojawić ? Prosiłbym o pomoc jeśli ktoś wie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oczywiście że zaglądałem i gdybym znalazł to co szukam to nie pisał bym tematu. Nie wszystkie jeszcze funkcje w tych questach są mi zrozumiałe wiec nie wiem jak to zrobić.

Jeśli patrzyłeś w środek questów to nie dziwię się że nie znalazłeś, ja bym popatrzył raczej na koniec jednego i początek drugiego.

set_quest_state("collect_quest_lv40", "run")

Robi to co widać, ustawia stejt w innym queście. W biologu jest pusty stejt startowy żeby nie włączały się odrazu, dopiero ta funkcja pod koniec questa przestawia stejt na odpowiedni żeby kolejny biolog ruszył.

Opublikowano

a potem w kolejnym queście :

quest collect_quest_lv40 begin
state start begin
end
state run begin
when login or levelup with pc.level >= 40 and pc.level <= 90 begin
set_state(information)
end
end

jupiiiiiii

umarł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...