Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież - czyli w jaki sposób nie odzykacie konta

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Piszę do was z powodu żenującego mnie poziomu supportu polskiego Nostale.

A teraz pare myślników.

1. Jeśli nie znasz dokładnej daty założenia konta co do godziny możesz się pożegnać.

2. Jeżeli dużo razy zmieniałeś email i nie pamiętasz pierwotnego. Zapomnij.

3. Starsi gracze którzy zakładali konta nie wiedząc że daleko zajdą nie zapisali sobie daty założenia konta.

A teraz na poważnie.

Przetestuje nasz support. Założe konto, zapiszę datę i godzinę. Powiem że mnie okradli. Ciekawe jak zareagują?

Mojemu bratu ukradli konto (Thiris, mag avalon) Podał pierwotny email założenia konta ale nie znał dokładnej daty. Od 2 dni nic nie napisali.

Ciągle piszą żeby użył opcji zapomniałem hasła.

Żenada. Załóżmy że złodziej ma 10 minut na okradniecie konta.

Wchodzi na konto klika zmiane maila. Wchodzi na SWÓJ email i akceptuje - właściciel nie może już tego cofnąć.

Zmienia hasło na konto i konto jest jego.

Ta opcja jest tak żenująca... (zapomniałem hasła)

Wysłałem do supportu screeny na których złodziej się przyznaje że ukradł aż 2 konta i... nic...

Wysyłam wam screeny.

http://imageshack.us/photo/my-images/72/33617495.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/840/86451984.jpg/

sami oceńcie..

Opublikowano

Niestety nic na to nie poradzimy taki jest nasz support niczym sie nie interesuja chca tylko zbic kase na ludziach za nm..Zenada i chanba

Widzialem ze nawet napisales to na boardzie .Szkoda wspulczuje twojemu bratu .

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

Opublikowano

może to cofnąć jak zmieni ci e-maila... człowieku wchodzisz wtedy na swojego mejla i klikasz że to nie ty zmieniałeś i masz nadal pierwotny...

a i poco dawał pasy idioto?

Zakaz handlu na forum

Coming

Opublikowano

@up Nikt nie jest doskonały, każdemu zdarzy się że ktoś ukradł konto. Mi też się to zdarzyło i to wiele razy ale to były zazwyczaj noobki bo nie zmieniali e-maila.

A co do tematu to niestety taki nasz team nie interesują się krzywdami innych tylko patrzą na tych co klinają na lewo i prawo. Po prostu nie interesują się nami...

Opublikowano

No tak i dlatego gameforge niszczy bardzo dobre gry swoim teamem

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

Opublikowano

@up Nikt nie jest doskonały, każdemu zdarzy się że ktoś ukradł konto. Mi też się to zdarzyło i to wiele razy ale to były zazwyczaj noobki bo nie zmieniali e-maila.

A co do tematu to niestety taki nasz team nie interesują się krzywdami innych tylko patrzą na tych co klinają na lewo i prawo. Po prostu nie interesują się nami...

Oni mają nas w dupie... Coś zaczynam podejrzewać że to Malcolm Plusk ( wiecie o co kaman...)

3682722200_1353946775_thumb.jpg

DAJ +, TO NIE BOLI!!!

Opublikowano

Powiem tak. Nie podał passów. Wiesz co to hacki kolego? i keyloggery?

Jak złodziej wejdzie 1 na swój email i zaakceptuje to wiadomość na starym mailu traci ważność (sprawdzałem)

Więc najpierw pomyśl potem wyzywaj od idioty ,boltx.

Opublikowano

@up

można cofnąć przychodzi imejl jeżeli to nie ty zmieniłeś to masz ileś ta dni tydz lub 1 niepamietam na kliknięcie w ten link i masz pierwotnego mejla

a i po co sciągał te nie stworzone hacki typu trade... lub sam się bawił w robienie keyloga ;] ale nie zapominaj że w każdym keylogu jest 2 keylog co do stwórcy tego programu to wysyła ;]

Zakaz handlu na forum

Coming

Opublikowano

Proszę bradzo. Wygarnąłem support co mi leży na sercu. Czekam już tydzień aż brat odzyska konto. Dam edit jak dostane odpowiedź.

Twoja wiadomość: 2012-04-15 12:50:25 Witam. Przychodze do was z pytaniem jak to jest?

Mój brat został okradziony (Thiris) podał wam screeny które ja robiłem jak złodziej się przyznawał do winy, napisał email na który zostało założone konto i przybliżoną date logowania. POWIEDZCIE MI jak to jest że polski support nic nie robi w sprawie kradzieży kont, a złodziej lata na skradzionej postaci i ma wszystkich gdzieś. Tak nie może być. Mój kolega z niemczech też został okradziony, zgłosił to, wysłał screeny i email, po dniu odzyskał konto. Mój brat pisze tydzień a wy uważacie go jako złodzieja konta. To są chyba jakieś kpiny. Jak ma podać dokładną date rejestracji konta? Podajcie mi chociaż 1 \\\"dobrego\\\" gracza który ma zapisaną date. Ludzie, opamiętajcie się. Uczciwi gracze tracą konta przez keyloggery, hacki nawet jak podali hasło (ich błąd) to powinni konto odzyskać. Żądam abyście przeczytali zgłoszenie mojego brata, zastanowili się i zaczeli wreszcie do jasnej Anielki działać!!! Całe społeczeństwo nostale ma coś do was, nie reagujecie na kradzieże, bugi . Zawsze u was jest coś... -.-

Po co ta zakładka \\\"Kradzież konta\\\" skoro wy i tak i tak nic nie robicie ?! Z poważaniem Menober

@up

można cofnąć przychodzi imejl jeżeli to nie ty zmieniłeś to masz ileś ta dni tydz lub 1 niepamietam na kliknięcie w ten link i masz pierwotnego mejla

a i po co sciągał te nie stworzone hacki typu trade... lub sam się bawił w robienie keyloga ;] ale nie zapominaj że w każdym keylogu jest 2 keylog co do stwórcy tego programu to wysyła ;]

Po 1. Nie ściągał żadnych trade hacków. keylogger może być wszędzie -.-

Po 2. mmm nie wiesz o tym że jeżeli złodziej najpierw zaakceptuje swój email to stary wygasa czyż nie?

Po 3. Keyloggery mogą być pobierane w zwykłym programie który nie wydaje się podejrzany np: Asparte, Firefox, Google chrome

Kolego. Zanim coś napiszesz to się zastanów. 10 letnie dziecko nie będzie ściągać trade hacków ani robić keyloggerów. Jak masz zamiar nabijać sobie posty to nie w poważnym temacie.

Opublikowano

jak kliknie ten link tzn do zmiany mejla to do ciebie na mejla przychodzi mejl czy chcesz przywrucic tamtego mejla wiem to bo mi ukradli luka 70 wk +12 na s1 Lemonka i tak ja odzyskalem

Zakaz handlu na forum

Coming

Opublikowano

Ale nie wiesz o tym że była zmiana systemu przywracania hasła? Jak zmieniasz email bo np zapomniałeś hasła na stary email to nie musisz na niego wchodzić tylko wchodzisz na nowy i tam akceptujesz link - zmiana emailu bez odwołania. Wszyscy ci to potwierdzą a ja dzisiaj to sprawdzałem jak nie wierzysz zrobie to na innym koncie i podam ci screeny. 5 minut dla złodzieja wystarcza na kradzież konta.

Opublikowano

Proszę bradzo. Wygarnąłem support co mi leży na sercu. Czekam już tydzień aż brat odzyska konto. Dam edit jak dostane odpowiedź.

Twoja wiadomość: 2012-04-15 12:50:25 Witam. Przychodze do was z pytaniem jak to jest?

Mój brat został okradziony (Thiris) podał wam screeny które ja robiłem jak złodziej się przyznawał do winy, napisał email na który zostało założone konto i przybliżoną date logowania. POWIEDZCIE MI jak to jest że polski support nic nie robi w sprawie kradzieży kont, a złodziej lata na skradzionej postaci i ma wszystkich gdzieś. Tak nie może być. Mój kolega z niemczech też został okradziony, zgłosił to, wysłał screeny i email, po dniu odzyskał konto. Mój brat pisze tydzień a wy uważacie go jako złodzieja konta. To są chyba jakieś kpiny. Jak ma podać dokładną date rejestracji konta? Podajcie mi chociaż 1 \\\"dobrego\\\" gracza który ma zapisaną date. Ludzie, opamiętajcie się. Uczciwi gracze tracą konta przez keyloggery, hacki nawet jak podali hasło (ich błąd) to powinni konto odzyskać. Żądam abyście przeczytali zgłoszenie mojego brata, zastanowili się i zaczeli wreszcie do jasnej Anielki działać!!! Całe społeczeństwo nostale ma coś do was, nie reagujecie na kradzieże, bugi . Zawsze u was jest coś... -.-

Po co ta zakładka \\\"Kradzież konta\\\" skoro wy i tak i tak nic nie robicie ?! Z poważaniem Menober

Ja mam date zapisaną 12.01.2011 xdddddd a i o 13:44 xddd

A nie jesteś czasem z supportu???!!!???

3682722200_1353946775_thumb.jpg

DAJ +, TO NIE BOLI!!!

Opublikowano

Polski support nie potrafi dojrzale dobrać kary lub przynajmniej postarać się odzyskać dane konto. Zawsze mają jakieś problemy, uwagi i rzaaaaadko udaje im się cokolwiek odzyskać. Podsumowując - są leniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...