Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Sura WP

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam. Ostatnio zacząłem na Metin2.SG grać Surą WP.Gram nią pierwszy raz na globalu.

Będzie to postać do wszystkiego (pvp, exp, DT, metki) i dlatego kieruję do was moje pytania bo w innych tematach piszą tylko pod konkretne kierunki np, pod DT.

1. Jak rozdawać staty? Czytałem że po max WIT i INT dają SIL a niektórzy w ZRE? Co lepsze dla uniwersalnej postaci? A może WIT tylko dawać do 40 a inne staty maxować? Czy to dobre rozwiązanie dla WP'ka uniwersalnego?

2. Jaki dawać 5 skill? Będę miał juz Ostrze, Zbroję, Wirek i Palec lecz co poźniej mi się bardziej przyda? Rozpro czy strach dla postaci uniwersalnej?

Opublikowano

1. Dają ZRE ponieważ to do pvp daje na rozpro. Wymaxuj INT WIT i Sile na pół ze Zręcznością.

2. 5 skill dawaj Strach, będzie przyjemniej się expiło, biło metki i DT :)

Opublikowano

Wszystko zależy od ekwipunku jaki będziesz posiadał.

Ja zawsze dawałem 2:1 Int:wit, następnie maksowałem wit, siłę.

Dlaczego ? Sura WP posiada Czarowane ostrze, co za tym idzie im większe dmg, tym więcej życia wraca do nas ;)

Jako 5 skill wybrałbym strach, nawet wziąłbym go wcześniej - jako 3/4 skill ,ponieważ jest dobry, a sura wp w pvp jest dobry, ale na 75+, więc łatwiej by Ci się expiło ze strachem.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Źle robisz dając 4 skill paluch. Pvp u sury zaczyna się na 86 z trytonem, więc nie ma sensu, 4 daj strach. Staty jedziesz 2 INT : 1 WIT, po wymaxowaniu inta, 2 ZRE : 1 WIT, po wymaksowaniu wita 2 SIŁ : 1 ZRE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...