Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedicated][24/7][No-WL] RegguServer - 1

Slugger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dDwu4.png

RegSrv1 - serwer do gry Minecraf wykupiony w firmie Pukawka i hostowany przez firmę Hetzner. Serwer został zakupiony, utworzony i skonfigurowany przez Slugger'a, dzięki współpracy DontBeShy'a i PronriPl'a.

Serwer posiada dwa światy:

3SZoH.pngq69v4.png

Na świecie "Survival World", jak sama nazwa wskazuje, chodzi o przetrwanie. Oczywiście są włączone potwory i zwierzęta, ale największym zagrożeniem są inni gracze. Na świecie "Creative World" wszyscy mogą sobie budować na totalnie płaskim krajobrazie.

Posiadamy na serwerze ekonomię, która pomaga w transakcjach między graczami czy to itemami, czy to wirtualną walutą. Wiele transakcji odbywa się na naszym targu i osobiście wolimy, aby wszystkie transakcje były realizowane na targu, niż gdzieś po tajemnie. Targ posiada 24 stoiska, a każde stoisko posiada 6 skrzyń na swój własny "ChestShop". Aktualnie każdy gracz może otrzymać stoisko za darmo na czas nieokreślony, ale planujemy wprowadzić osoby regulamin targu, w którym to będzie dokładnie opisane za ile i na ile będą rozdawane stanowiska.

gSGGc.png

Z tego co wiem od naszego hostingodawcy, to posiadamy nieograniczoną przestrzeń dyskową, co pozwala nam na wiele możliwości, ale obecnie wykorzystujemy tyle ile naszym zdaniem jest wymagane.

Pozwólcie, że przytoczę tutaj cytat znajomego:

"Ten serwer nie jest dla was, tylko dla nas.

Jeżeli coś się komuś nie podoba, to niech spierdala!"

Kto jest autorem tego cytatu, dowiecie się w swoim czasie.

Na obydwu światach godzimy się na tzw. "cuboidy", ale sporadycznie...

Na pewno, aby otrzymać cuboida trzeba coś już wybudować, ponieważ tak od niczego nie dostaniecie cuboida.

Posiadamy również serwer do komunikacji głosowej podczas gry - Marmur.

Można się do niego podłączyć, za pomocą klienta Mumble - linka wam do cholery nie podam, bo sobie tego tutaj do cholery nie życzą.

Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na komentarze tego typu:

qGGXi.png

Po pierwsze, to prawda, że wszystko na serwerze jest po angielsku, ale tylko dlatego że język angielski jest ogólnoświatowym językiem i można tym językiem zapisać więcej informacji, niż naszym narodowym. Po za tym przeciętny Polak powinien znać język światowy na poziomie minimalnym i powinien się połapać co i gdzie jest napisane.

Po drugie ten serwer nie jest żadną tandetną kopią, pobraną z internetu. Jeżeli ktoś jeszcze raz napisze, że jest to kopia czyjejś pracy to nie ręczę za siebie. Potrafię uszanować czyjąś pracę w porównaniu do innych użytkowników tego forum. Zajmuje się serwerami do gier od ponad 5 lat, więc mam w tym pewne doświadczenie i nie są mi do tego potrzebne żadne gotowce.

Nie mam zamiaru użerać się czy jest to gotowa paczka, czy też nie i nie będę wam tutaj wygrzebywać dowodów, że ja tworzyłem ten serwer.

Szczerze mówiąc, to mam to głęboko w dupie, czy wierzycie mi na słowo, czy też nie.

Posiadamy na fejsie FanPage, ale oczywiście nie podam wam do niej linka, bo na tym forum sobie tego nie życzą.

Owego linka możecie znaleźć na serwie - w tabliczkach lub na czacie.

Lista pluginów serwera:

Backup.jar
ChatManager.jar
ChestShop.jar
ColoredSigns.jar
CommandBook.jar
DisguiseCraft.jar
iConomy.jar
LagMeter.jar
LWC.jar
MultiInv3-17.jar
Multiverse-Core-2.4.jar
Multiverse-NetherPortals-2.4.jar
Multiverse-Portals-2.4.jar
NickName.jar
PermissionsEx.jar
supplysign.jar
TreasureChest.jar
WorldBorder.jar
WorldEdit.jar
WorldGuard.jar
xAuth.jar

Myślę, że na tym skończę naszą reklamę, bo mam już serdecznie dość tego forum =.=

Adres IP do serwera możecie uzyskać wpisując w google frazę "RegSrv1" i wejść do nas na fejsbuka w aplikację "Informacje o serwerze".

PS: Dlaczego wam nie podam adresu IP? Bo znowu moderator skasuje zawartość mojej wypowiedzi bez mojej wiedzy i zgody, gdyż adres IP również jest "linkiem". Ciekawe, czy teraz też nie skasuje - z powodu wstawienia obrazków, które też są "linkiem".

1C3Rk.png

Opublikowano

Witam, jest otwarta rekrutacja na Administratora? Jeżeli jest to możliwe, proszę o napisanie na PW

Aha, I co do tych komentarzy o paczkach- Znam język Angielski Ponieważ jak widać po lewej moja lokacja to Anglia, Leeds

Opublikowano

Jeżeli moderator jest płatny, a serwer nie sławny, nie rozwinięty to szansa na to że jakiś gracz serwera zakupi tytuł/prefix Moderator wynosi:

Opublikowano

Co ma sława do rozwinięcia serwera?

Jak byś nie wiedział, to na serwerach gier multiplayer znam się od 5 lat, a jeżeli chodzi o serwery minecraft, to bardzo dobrze ogarniam bukkita... Cała konfiguracja serwera jest na wysokim poziomie, więc nie wkręcaj mi kitów, że jest on nie rozwinięty =.=

Co do sławy to masz rację, ale specjalnie go nie rozsławiamy, bo po co?

Jest to specjalnie mały serwer, tylko dla VIP'ów, a to że ktoś z spoza naszej grupy może na niego wejść, to taki bonus.

A jak by jeszcze tego było mało, ów powiem ci, że ktoś sobie kupił moderatora :)

Ba... Nawet nie jedna, czy dwie osoby!

A ty kolego się pytałeś o administratora...

A administratora nie dostaniesz, nawet gdybyś oferował 100 zł :)

Nie wpuścił bym cie do plików serwera xD

Ludzie są wredni =.=

Pewnie byś ukradł wiele moich pomysłów :)

No ale skończmy ten temat, a ty nie pisz posta pod postem :O

Opublikowano

Osobiście polecam ten serwer mam na nim Moderatora (nie jest taki drogi, a tym samym pomagam utrzymać serwer).

Miła administracja i fajnie się gra. Gorąco polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...