Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uruchamianie Gry Na Windows 7 (x86)

energy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga jeśli miałeś już wcześniej GMO zainstalowane to pierw odinstaluj grę, web starter webzena i usuń pozostałości po grze (foldery itd.) po czym zresetuj komputer.

> Setup

1. Kliknij na plik instalacyjny GMO prawym i Właściwości -> Zgodność i ustaw na Windows XP SP3 oraz na samym dole zaznacz "Uruchom ten program jako administrator" po czym zatwierdź ok.

2. Zainstaluj grę.

3. Przejdź do folderu Webzen -> MU i usuń cały folder gameguard.

4. W głównym folderze mu podmień plik gameguard.des na ten.

5. Pliki mu.exe i main.exe ustaw Właściwości -> Zgodność i zaznacz "Uruchom jako administrator", ewentualnie możesz też ustawić zgodność na WinXP SP3 jeśli by było coś nie tak - mi chodzi bez zgodności z XP.

6. Teraz zaloguj się i pobierz webstartera z oficjalnej strony gry. Po jego instalacji poczekaj aż się skończy update i graj bez problemów.

> Dodatkowe informacje

- Jeśli masz zainstalowane oprogramowanie antywirusowe (np. avast) to może wyskoczyć gameguard error, gra może się wyłączyć bądź poprostu windows się zawiesi. W moim przypadku w avaście odznaczam "Zatrzymaj ochronę dostępową" i działa bez żadnych problemów.

2006-2010

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jest możliwość odświeżenia tego pliku gameguard.des ?

Ja natomiast mam win7 64x, z tymże korzystam z prywatnego serwera MU gdzie mam podobny problem.

Czy mnie tyczy się taka sama instrukcja?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...