Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Battlefield 3 : Rosjanin

Kazuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie ale już 18 kwietnia wychodzi książka pod tytułem "Battlefield 3 : Rosjanin" dla fanatyków gry jak i dla fanatyków książek wojennych, książek akcji, trzymania w napięciu do końca i klimatu tej książce nie zabraknie.(Czytając niżej przekonacie się, sam autor Wam to gwarantuje.)

Napisana została przez byłego żołnierza jednostki SAS, Andy'ego McNaba.

Książka opowiada, jak sama nazwa wskazuję o Rosjaninie, który "zostaje wysłany do Iraku, z zadaniem przecięcia światłowodu łączącego irackie dowództwo w Bagdadzie z wyrzutniami rakiet SCUD za zachodnich pustyniach, patrol ten nosił kryptonim Bravo Two Zero. Nie udało im się wykonać zadania. Ich ośmioosobowy oddział wyruszył pieszo z Bagdadu na północny zachód, aby znaleźć ten światłowód. Podczas misji zginęło trzech żołnierzy, a czterech dostało się do niewoli na granicy Iraku i Syrii, kiedy próbowali uciec Irakijczykom. Tylko jeden żołnierz dotarł bezpiecznie do Syrii, a potem do sił sprzymierzonych w Arabii Saudyjskiej"

"Służyłem w SAS jeszcze 3 lata i wtedy właśnie zaproponowano mi napisanie książki "Kryptonim Bravo Two Zero" o losach tamtego patrolu. Ku ogólnemu zaskoczeniu zainteresowanie książką przeszło najśmielsze oczekiwania, do dziś pozostaje ona największym bestsellerem wojennych wszechczasów na całym świecie. Nie chodzi w niej o to, jak strzela broń ani co dzieje się wokół. W książce pisałem, jak broń pachnie po strzale, jaka jest w dotyku i co najważniejsze - kim jest człowiek, który z niej strzela,

co czuje i dlaczego robi to, co robi. I właśnie to znajdziecie w powieści Battlefield 3. Nie jest to tylko historia Dimy, Rosjanina, jednej z postaci BF3. Chciałem spróbować zajrzeć głębiej, bo tak samo jak w grze, w książce najważniejsza jest fabuła... Można w niej rozwinąć to, co znamy z gry, i spojrzeć na nią z innej perspektywy. "

Wszystkich Zapraszam do lektury, po recenzjach myślę że książka nas nie zawiedzie ;)

Trochę informacji o książce :

- Autor: Andy McNab

- Tytuł: Battlefield 3: Rosjanin

- Tłumaczenie: Przemysław Bieliński

- ISBN: 978-83-61428-67-1

- Cena: 39,99 PLN

- Format: 140x210

- Data premiery: 2012-04-18

- Ilustracje: brak

- Liczba stron: 400

- Okładka: miękka

- Gatunek: thriller

Źródło:

http://www.cdaction.pl/news-25891/battlefield-3-rosjanin---autor-opowiada-o-swojej-ksiazce-wideo.html

http://www.insignis.pl/book/index/57/Battlefield-3--Rosjanin.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jJJB_ZCIaAI
Yancovsky.png
Opublikowano

Ja kupię na pewno ;) Ostatnio książki oparte na grach są coraz lepsze, o czym świadczy seria Assasin's Creed oraz Dragon's Age. Polecam te książki, są naprawdę warte przeczytania.

Opublikowano

Ja przyznam szczerze ze tego nie kupię. Pewnie nie którzy się zdziwią ale to będzie książka bardziej dotycząca Battlefield 3 ze strony fabuły a nie tego co najlepsze. Jakoś mnie to nierwie ;D

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Były żołnierz sił specjalnych pisze książkę .. trochę mnie to nie przekonuje ale cena nie jest kolosalna więc można kupić przeczytać i zobaczyć.

1334584222-U472488.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...