Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Które questy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Które questy powinienem zostawić aby była możliwość rozmowy tylko z NPC? Chodzi, o to aby na serwerze nie było żadnych questów do wykonania.

Opublikowano

levelup.quest, collect_quest(lv).quest

To takie podstawy, jeśli chcesz usunąć u konkretnego npc, to szukasz id npc, wchodzisz w object, szukasz folderu o takiej samej nazwie jak id npc i w jego zawartości masz questy jakie są przypisane dla danego npc.

Przykładowo, masz questa u handlarki, handlarka ma id 20082, wchodzisz do folderu object który znajduje się w folderze quest, i w tym katalogu object będzie folder o nazwie 20082 wchodzisz, a w nim np. jest plik coscos.start, więc wchodzisz do folderu quest usuwasz questa o nazwie coscos.quest, sh make, restart dedyka i questa nie ma ;)

Opublikowano

Ok wiec tak usunąłem wszystkie misje oprócz tych co kolega podał wyżej, ale nadal mam misje z miksturkami dla strażnika wsi oraz misje lvl (na 2lvl, 3, 4...) Chciałbym także usunąć początkowe misje od biologa... (5lvl...)

Opublikowano

Czy mógłby ktoś zauploadować spolszczone wszystkie questy z rozmową NPC? bo usunąłem coś i nie mam żadnych questów na serwerze. (nie mogę rozmawiać z NPC). Najlepiej gdyby były spolszczone. Za pomoc lajk!

Opublikowano

Up proszę bardzo, (wiekszosc spolszczona)scan też chcesz? wg mnie nie trzeba bo same pliki quest oraz start

http://speedy.sh/vrwfB/questy.tar.7z

Opublikowano

Tam są wszystkie questy, polowania etc. a ja chcę tylko rozmowy z NPC, z strażnikiem wsi, z kowalem, z urielem etc. Chcę tylko aby nie było żadnych misji.

Opublikowano

Ok wiec tak usunąłem wszystkie misje oprócz tych co kolega podał wyżej, ale nadal mam misje z miksturkami dla strażnika wsi oraz misje lvl (na 2lvl, 3, 4...) Chciałbym także usunąć początkowe misje od biologa... (5lvl...)

No to szukasz id strażnika, wchodzisz w katalog object, szukasz folderu o takiej samej nazwie jak id strażnika, i masz nazwę questa, potem questa usuwasz z folderu quest, robisz sh make restart dedyka i questa nie ma :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...