Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Regularny Lag

dodo2111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z którym żyję już od ponad roku, dzisiaj doprowadził mnie do furii omal kompa nie uszkodziłem ;] Dobra opiszę sprawę. Od razu napiszę, że szukałem rozwiązań na innych forach ale nic nie pomogło. No więc gram sobie ja gram i łapę laga regularnie w odstępie jakiejś minuty może półtorej na jakieś 2-3 sekundy co jest strasznie flustrujące w takim fps jak ca. W innych grach online mam to samo np. w metinie w takich samych odstępach czasu. Tak to wszystko śmiga bez zarzutu i żadnych ścin. Wina nie leży po stronie neta ponieważ sprawdzałem na laptopach w domu i tam problemów nie ma tylko kurde u mnie ;/ Co może być przyczyną? Kolega mówił że procek może ale jak by mi ktoś napisał jak to naprawić to nie wiem.. Dam lajka albo kupie doładowanie za 25zeta złoże pokłon co chcecie ;D Oczywiście jeśli Wasze rozwiązanie pomoże.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Odkurz kompa w wnętrzu (ostrożnie)

Odpal grę z gameboosterem wiatrak moze nie działać poprawnie i procek sie przegrzewa

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Tak ci się dzieje, włączasz grę zużycie procesora się zwiększa, procek się nagrzewa. Polecam tak jak nn odkurz kompa ale najlepiej to jakbyś zrobił sprężonym powietrzem to byś tam wszystko wydmuchał, jeśli to nic nie pomorze ale powinno wymień wiatraczki przy procku i ewentualnie na karcie graficznej jak masz, a jeśli się boisz możesz iść do sklepu komputerowego aby to zrobił jakiś informatyk. W sklepie to kosztuję około 30-40zł.

@down

Czy ja mówię, że go nie stać na 40zł ? Nawet nie podał jakiego ma kompa, a ty wylatujesz... Mówię to co może zrobić...

Opublikowano

podaj im swojego kompa :P karta procek itp piecu on był w sklepie i mówili mu ze to może być od wszystkiego.... wiec nie pierdol tu ze go na 40zl nie stać... ma kompa z 800zl wiec chyba wie... co do tego laga mówiłem ci już wymień po kolei 1 czesci ( bo masz jesce chyba starego procka kartę itd ) to wymień po kolei i zobacz cy będzie to samo... btw co się stało? unb straciłeś :D

Opublikowano

Jak masz stary komputer wymień pastę na procku, wyczyszczenie kompa nic nie daje,gdyby miało to pomóc to ca by musiało crash'ować (za duża temperatura).Może karta sieciowa ?coś z nią może nie tak ?

Opublikowano

Mam nowego kompa procek ma rok karta też 3 wiatraczki z czego 2 działają 1 na karcie drugi przy procku, ale ok odkurzę go bo dawno nie czyściłem a klapa otwarta dla lepszego chłodzenia ;]

Strucel jest tyle możliwości na prawde.. czytałem nawet teorie że to windows automatycznie co regularny czas wyszukuje sieci w zasięgu i dlatego rozłącza kurde nie wiem ;/ A do specjalisty też nie mam ochoty iść powie mi tyle co Wy i skasuje z 5 dyszek. Sam chciałbym sobie z tym poradzić, no chyba że będzie mus to pójdę..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dodam coś ciekawego co dzisiaj zauważyłem, o ile ktoś ma jeszcze ochotę mi pomóc, otóż jak włączyłem dzisiaj ac revelations zaczęło się patchować no i że szło to bardzo wolno włączyłem sobie na ten czas ca. i w momencie jak się patchowało nie miałem ani jednego laga! Dziwna sprawa..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

jak dla mnie procek nadal może po prostu jest zbyt duży i robi coś regularnie i ci laguje czyli taki procek 12ghz jest może za duży na CA i muszi coś jesce być wlaczone zęby on ta cały power dawał na wszytko a nie na 1 gre. Tera oglondam review prockow itp i każdy mówi ze amd jest zj**** i dla tego pewnie takie lagi lub dobrze go nie wykorzystałeś.

Opublikowano

najprawdopodobniej karta graficzna ci siada,tez tak miałem,jak wymieniłem grafe wszystko zaczęło śmigać bez problemu.

Opublikowano

NIEEEE... otwarta klapa pogarsza...

Jeżeli klapa jest otwarta to to powietrze Ci się tylko tam mixuje . Klapa jest po to ,żeby było lepsze chłodzenie...

może masz wysoki ping między dostawcą neta a twoim kompem , albo w grze .

reinstall gierki/ systemu / scan / ccleaner / oczyszczanie dysku / ...'

masz tuta

http://www.mpcforum.pl/topic/609968-tut-lagi-sciny/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...