Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nowy procesor i spadek wydajności.

Kobu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam otóż pewien problem z komputerem, mianowicie chodzi o procesor. Wcześniej miałem procesor AMD Althon 2x64 5200+, miałem z nim problem bo się przegrzewał i komputer się wyłączał, procesor tak poza tym chodził dobrze nawet w bardziej wymagających grach wszystko było ok. Ale dzięki temu wyłączaniu postanowiłem wymienić procesor na nowy ponieważ miałem dość ciągłego uruchamiania komputera od nowa. Wymieniłem procesor na AMD Phenom II x4 965 be, i mam teraz z nim problem wcześniej w grach miałem normalne fpsy, dla przykładu dam takiego minecrafta 60+ fps. Po przesiadce na nowy procesor mam normalne temperatury ale strasznie zmalała wydajność komputera teraz w nawet takim minecrafcie mam 10 fpsów. Proszę was o pomoc i z góry dziękuję za wasze wypowiedzi.

Specyfikacja Komputera:

Płyta główna:GA-M52L-S3(rev2.0)

Karta graficzna: HD6790 1gb 256bit GDDR5

Procesor: AMD Phenom II x4 965 be 3.4

Ram: 3gb ddr2

Zasilacz: 450 W.

RdLc.jpg

Opublikowano

wyczyść komputer ccleanerem i ściągnij wszystkie najnowsze sterowniki do karty graficznej i innych rzeczy (słyszałem nawet, że istnieją sterowniki do procesorów AMD, ale tylko do niektórych).

Opublikowano

Wszystkie sterowniki mam aktualne, nie wiem czy ccleaner coś da ponieważ przeinstalowałem system po kupnie i zamontowaniu procesora.

RdLc.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie po zmianie procesora nie skasowales starych sterownkow od AMD i teraz moga sie gryzc z nowym procesore. Jesli jakies sterowniki AMD masz zainstalowane to je udun i pobierz od producenta do twojego modelu sterowniki.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...