Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie runy kupic pod AD

Monsterrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w lol'a ok. miesiaca mam 25lvl. Zamierzam kupic runy pod AD tylko nie wiem jakie najlepsze bo sie nie znam wiec prosze zebyscie mi pomogli :). Gram najczesciej Olafem, Gankplankiem, Tryndamere, Master Yi pod AD, Sionem pod AD. Z gory dzieki :))

Opublikowano

czerwonki - armor pene

żółciaki - armor

niebieskie - mres lub mres per lvl (tymi na topa śmigasz przeciw innym bruiserom to raczej per lvl)

duże - armor pene lub health, zależy czy grasz bardziej ofensywnie, zresztą health bardziej się opłaca +80hp na start to sporo :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Zależy, pod każdego ad mele i offtanków takie runy jak 2up napisał są dobre.

Ale jeżeli chcesz grać ad range to polecam:

Czerwone - flat ad

Żółte - Armor

Niebieskie - attack speed / m. resist

Duże - 2x a. pene 1x flat ad / 3x a. pene

Dlaczego ?

bo i tak 99% ad carry kupuje last whispera, który daje 46% a. pene, więc wtedy flat ad się lepiej sprawdzi.

Flat ad pomaga także w last hicie, a przeważnie ad carry nie ma dużo armora.

Ja osobiście polecam ci runy takie jak 2up, ponieważ są bardziej uniwersalne a ty dopiero zaczynasz.

Opublikowano

czerwone armor pene, quinty flat ad, seale armor, niebieskie mres, a last hitowanie pocwicz na botach, a nie kupuj runy, bo ci nie wchodza ;o

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Nie polecam m. resist per lvl na offtanków..

Dlaczego ? bo i tak w mid/late game mamy dużo resistów,

resisty i arrmor mają służyć early game.

Opublikowano

A mi sie swietnie gra z runami full ad tylko glyphy slabe i je sie slabo oplaca :s widze ze grasz sionem on powinien nerfa dostac :) i to mocnego :D

pozdrawiam i zycze milej gry!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...