Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z plikiem locale_string

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam problem z plikiem locale_string.txt. Przez blad z tym plikiem wydaje mnie sie ze nie moge wlaczyc ch na moim privie. Oraz mam jeszcze jeden problem mianowicie. Nie pokazuje mnie sie okno do logowania sie w cliencie. Prosze o pomoc. Poleca wielkie ++++++.

Opublikowano

Tu nie ma żadnego błędu z locale_string.

Jest tylko komunikat Adress already in use który najczęściej jest spowodowany tym, że uruchamiasz serwer 2 raz kiedy już jest uruchomiony.

Co do @Up

Dam ci radę. Naucz się czegoś ogarnij serwer a dopiero potem radź ludziom stawianie serwera od nowa.

sygnatura2.png

Opublikowano

A masz moze linka do nowego czystego pliku?? Gdyz ja nie mam innego niz ten.

To jaki popelnilem blad ze chanel nie dziala oraz nie ma mozliwosci do zalogowania sie??

Opublikowano

sprobuj wkleic te pliki :

http://speedy.sh/GUM9U/pliki-user.rar

przez filezille do folderu: var => db => myql => mysql i upewnij sie ze tam sa te pliki bo ja ta lokalizacje pisalem z pamieci .. moze zadziala ;))

57n6.png

Opublikowano

Patrząc na ten temat chce mi się płakać bo widzę poziom tego działu. Każecie mu wgrywać jakieś pliki user, nowe locale_string jak on uruchamia serwer nie zatrzymując starego procesu, albo ma 2 channele na 1 porcie. To tak jakby pacjent przyszedł do lekarza z bólem nogi, a ten przypisał by mu witaminę C.

sygnatura2.png

Opublikowano

Ten komunikat oznacza że dany port jest w użyciu. Spróbuj zrestartować maszynę i zobaczyć czy dalej będzie. Jeśli tak, to wejdź do /usr/home/game/ czy jaką masz tam ścieżkę i poszukaj folderów channeli (channel1, game1 itp.) Otwierasz plik CONFIG i porównujesz wszystkie czy gdzieś się nie powtarza jakiś

PORT lub P2P_PORT

Jeżeli się powtarza, musisz zmienić na serwerze i na kliencie, wtedy porty nie będą ze sobą kolidowały i nie będzie problemu.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dziekuje za rzetelna odpowiedz niestety blad ktory dalem w ostatnim ss dalej sie powtarza. i nie widac mojego ch a wlanczam tylko 1 ch.

Opublikowano

Ten błąd z ostatniego screena jest poważny, najczęściej pojawia się po grzebaniu w mapach lub questach. Przypomnij sobie co ostatnio robiłeś

sygnatura2.png

Opublikowano

Wrzucilem spora ilosc plikow w celu zmiany quetow oraz dadelem pare map wraz ze zmiana istaniejacych. To moze usune ten serwer i zaloze na nowo??:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...